RAPORTTI: Voitolla joulun viettoon

East Volley – Rantaperkiön Isku 3-1 (25-16, 19-25, 25-23, 25-20)

Asetelmat sunnuntai-illan East-Isku kamppailuun olivat mitä maukkaimmat; East sijalla 3, Isku neljäntenä, molemmat taistelevat paikasta ylempään jatkosarjaan ja vielä tasapisteissä (19p.) Edellinen kohtaaminen Iskun kanssa päättyi meidän voittoon 2-3.

1. Erä:
Peli lähti käyntiin tasaisissa merkeissä ja sitä jatkui aina erän puolivälin paikkeille. 11-11 tilanteesta eteenpäin saatiin oma mylly pyörimään omien hyvien suoritusten kautta. Erän loppu mentiin meidän komennossa ja lopulta meille 25-16.

2. Erä
Puolenvaihdon jälkeen startti ei ollut yhtä mairitteleva, mihin ensimmäinen erä päätettiin. Tilanne 2-5 vastustajalle hyvien hyökkäysten sekä torjuntojen myötä. Erää sävytti lukuisat meidän (syöttö)virheet, minkä kautta jatkuvuutta ei saatu. Pieniä valonpilkahduksia oli nähtävissä, mutta erä 19-25 vastustajalle.

Pitkä erätauko vedettiin happea ja todettiin, että eiköhän petrata!

3. Erä
Erähän ei alkanut meille suotuisasti; 0-3 taululla ja aikalisälle. Kaveri pääsi tämän jälkeen jo 4 pisteen karkumatkalle meidän virheen myötä, mutta sisua ja sitkeyttä näyttänyt East ei lannistunut, sillä etumatka oli kurottu jo pisteen päähän ja tilanteessa 7-8 mentiin Iskun aikalisälle. Erän momentum alkoi kääntyä kotijoukkueen puolelle pitkien pallorallien päätyttyä meille. Iskun toiselle aikalisälle mentiin meidän komennossa tilanteen ollessa 18-15. Erän loppu oli tiukkaa vääntämistä puolin ja toisin. Eräpallotilanne saatiin lukemien ollessa 24-21 ja lopulta kolmas erä pallo riitti, kun Jaakko ”hauis” Hakulinen otti komean erän päättävän torjunnan. Erä meille 25-23.

4. Erä
Erän alku mentiin taas tasaisen tiukasti, mutta 9-11 tilanteessa East aikalisä ja mehua hörppäämään. Tämän jälkeen omat hyvät suoritukset ruokkivat ja kaulaa oli 2 pistettä tilanteessa 16-14 meille, jolloin Iskun aikalisälle. Ja heti pari palloa myöhemmin uudestaan tilanteen ollessa 18-14. Eastin johto kasvoi parhaillaan seitsemän pisteen mittaiseksi (23-16). Erän loppuun Isku sai vielä loppukiriä päälle, kun he saivat neljä pistettä putkeen ja tilanteen kavennettua 23-20 lukemiin. Erä, ottelu ja samalla syyskausi pakettiin Eastin voitolla luvuin 25-20. (3-1)

Olipa hieno päättää syyskausi kotihallissa mahtavan 216-päisen yleisön edessä ja vielä 3-pisteen voitolla. Peli oli itsessään pääosin laadukas, niin sanotusti yleisöönmenevä. Ässäpelaajat tänään vierailta passari Henri Strengell ja meidän oma Kerimäen kultakutri libero Juho Rusko. Erityismaininnat:
– vastustajan keskitorjujaliiton Anton Kokki painoi neljään erään 16 pistettä, kova!
– meiltä hakkuritonttia tuurannut, koko pelin vahvasti pelannut Teemu Silventoinen 25 pistettä