ENNAKKO: 1-sarjan finaalipaikka ratkaistaan viikonloppuna

Jahans, on nimittäin melekosen mielenkiintoinen, kutkuttava, jännittävä ja hieno viikonloppu luvassa Savonlinnan liikuntahallilla Heikinpohjassa. Myö ja Kuortaneen Murikat pelataan lauantaina ja sunnuntaina paikasta finaaliin. Ja mitä vielä: molemmat pelit meijän U-P-E-A-N kotiyleisön edessä! Vaikka Seurahuoneen hotelli onkin hieno paikka majoittua, niin saattaa kuortanelaisia vähän heikommin nukuttaa tulevana viikonloppuna.

 

ENNAKKOASETELMA:

Jo ennen kauden alkua oli tiedossa, että Kuortaneen paras pelivire tulee olemaan keväällä. Kun laaja ja laadukas treenirinki harjoittelee päivittäin yhdessä, kehitystä tapahtuu vääjäämättä. Runkosarjassa Kuortane sijoittautui neljänneksi, myö kolmanneksi. Runkosarjan kohtaamiset 1-1 kummankin joukkueen voitettua ottelut kotonaan. Ylemmässä jatkosarjassa pelattiin kahteen otteeseen täällä seudulla ja Murikat nappasivat voitot molemmista otteluista.

Eli voisi sanoa, että Murikat lähtevät ottelusarjaan hienoisena ennakkosuosikkina. Osaavatko nuoret tulevaisuuden tähdet käsitellä tämänlaiset paineet? Varsinkin kun (toivottavasti) yli 400 katsojaa huutaa ja kannustaa kotijoukkuetta.

 

KETÄ JA MITÄ SEURATA?

Kuortaneen joukkue koostuu taitavista kavereista, jotka pelaavat äärimmäisen tiivistä kenttäpeliä. Joukkue varmistaa, puolustaa ja tappelee viimeiseen asti. Sitä on ilo katsoa, paitsi silloin kun omat suoritukset eivät millään uppoa kenttään.

Passari-hakkuri Kuukasjärvi/Viljamaa-akseli: On muuten suhteellisen livakka tempo kakkospaikalle. Siinä saa torjuja olla hereillä, että kerkeää laittamaan kädet hyvään asentoon hyökkäyksen eteen. Nopeajalkainen ja terävällä kädellä operoiva hakkuri Viljamaa on ollut Murikoiden pistenikkari viime aikoina. Miten onnistutaan laittamaan stoppi

Libero Salmijärvi: Laittakaa nimi muistiin, tästä kaverista kuullaan vielä jatkossakin. Aivan uskomaton puolustuskone, joka ottaa myös vastaanottopuolella isoa tonttia. Aikaisemmissa kohtaamisissa Salmijärvi oikeastaan söi meidän keskipelaajat, kun hän poimi välillä kolmesta metristä välillä vähän kauempaa hyökkäykset ylös. Toki puolustuksia tuli myös jokaista meijän pelaajaa vastaan, että ei pelkästään keskipelaajat ollut Salmijärven uhreina. Hyvä poika.

 

MITES SE KUORTANE SITTEN KAATUU?

Jos Murikat pääsevät pelaamaan ns. kuppitilanteista heidän äääääärimmäisen nopeaa laitatempoa niin pulassa ollaan. Eli kotisalissa meijän pittää syöttää hyvin ja saada Kuortaneen vastaanotto rikki. Sen jälkeen pitäisi vielä rakentaa hyvä torjunta, kun jokainen hyökkääjä osaa hyökätä monipuolisesti. Tullaan välillä kovaa, välillä käytetään torjunnassa palloa, välillä peipataan käsistä ulos, välillä sormilyönnillä hassutellaan pisteitä. Eli klassinen syöttö-vastaanotto kuntoon ja torjunta-puolustuksella mahdollisuuksia omien pisteiden tekoon.

Kärsivällisyys, kärsivällisyys, kärsivällisyys. Sitä meillä täytyy olla ja lehmän hermot. Ei varmasti pallo kuole aina ensimmäisellä yrittämällä eikä siihen saa turhautua. Jos me sorrutaan silmittömään räiskimiseen, niin noutaja tulee äkkiä.

Kotiyleisön tuella, hirmu hienolla asenteella ja taistelulla me ollaan vahvoilla. Tehään tästä yhessä aivan älyttömän hieno viikonloppu! Myö tullaan jättämään ihan kaikkemme kentälle, se myö luvataan. Rustojen rippeet, patellajänteiden jäämät, olkavarrentakakapseleiden palaset ja äänijänteiden kantavuus. Se kun myö tehdään niin voidaan olla ylpeinä loppuvihellyksen jälkeen sunnuntaina oli lopputulos mikä tahansa. Aikaisemmin mainitut tehtynä, lopputulos voipi olla aika mieluinenkin meille!

LOPPUUN VIELÄ JOUKKUEIDEN VAHVUUDET JA HEIKKOUDET

 EAST                                                           

+ ikä: kokemus

– ikä: palautuminen ja fyysinen kunto

KUORTANE

+ ikä: palautuminen ja fyysinen kunto

– ikä: kokemus

 

Helkutin hienot pelit luvassa, nyt on aika tulla kannustamaan ja nauttimaan lentopallosta!

LAUANTAINA 16.3. KELLO 17:00

SUNNUNTAINA 17.3. KELLO 16:00

BE THERE!

-ts8