Voitto mahtavan kotiyleisön edessä!

East Volley Edustus – Parikkalan Urheilijat                   3-2      (25-23, 25-22. 17-25, 22-25, 15-10)

Huh huh! Melkoinen ottelu eilen: 2-sarja, lohkojen 2 ja 3 ensimmäinen välieräkamppailu otteluparista East Volley Edustus – Parikkalan Urheilijat, tiukka 5-eräinen taisto ja paikalla 307 katsojaa!!! Kyllä, 307, miesten kakkossarjassa, lohkovälierävaiheessa. Eikä tähän lukuun ole laskettu paikalla olleita talkoolaisia, taustaryhmää saatikka tietenkään joukkueita. Mahtavaa! Pienenä kontrastina: yhdessäkään tällä kaudella pelatussa ykkössarjapelissä ei ole ollut yhtä monilukuista yleisöä. Lisäksi useita liigapelejä on pelattu pienemmälle yleisölle.

 

Tähän väliin onkin jälleen nostettava hattua joukkueen taustaryhmälle, joka mahdollistaa näin hienot ottelutapahtumat ja tekee kovasti töitä joukkueen eteen! Lisäksi kiitokset ansaitsevat kaikki pyyteettömästi hommia paiskivat talkoolaiset! Ja kiitetäänpä samaan syssyyn myös KLP-86:n porukkaa, joka saapui paikalle East Volley Edustuksen, KLP-86:n ja Lentopallolähettilään järjestelyiden myötä kannustamaan Eastia! Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, kiitetään vielä aivan jokaista hallilla saapunutta lentopallon ystävää, sekä Eastin että Parikkalan kannattajaa! KIITOS!

 

Sitten itse peliin! Jo numerot osoittavat ottelun olleen tasainen. On kuitenkin sanottava, että kun oma peli pysyi kasassa, oli East Volley selkeä hallitsija kentällä. Hävityt kolmas ja neljäs erä menetettiinkin täysin omaan virheilyyn.

 

Ensimmäinen erä oli hieman hermostunutta molemmin puolin. Eastin aloituskuusikko, Jere ja Taavi, Immo ja Eetu, Petu ja Joonas sekä vastaanottava libero Ile ja puolustava libero Aleksi pelasivat hyvin mutta hieman ailahtelevasti. Puolessa erässä kentälle toiseksi yleispelaajaksi tuli pitkän loukkaantumisen jälkeen paluun tehnyt Jussi. Jussin vahva pelaaminen rauhoittikin tekemistä kummasti ja loppuerän tasaisen tehokkaan pelaamisen myötä erä nätisti kotijoukkueelle!

 

Toinen erä oli hyvin samanlainen. Hyvää, mutta hieman ailahtelevaa peliä. Vahva loppu kantoi kuitenkin jälleen erävoittoon.

 

Kuten jo mainittu, kolmas ja neljäs erä virheiltiin. Kolmannen erän alkuun joukkueen vastaanottoryhmittymälle sattui pelin ainut pidempi heikko hetki. Samaan jaksoon tehtiin myös mm. hyökkäys- ja verkkovirheitä. Näiden myötä erä selvästi Parikkalalle. Neljännessä erässä taas vastustajan ensimmäisistä kolmestatoista pisteestä viisi oli kotijoukkueen omia syöttövirheitä ja kolme verkkovirheitä.. (Luvut kirjoittajan muistista, voi esiintyä pientä heittoa;)

 

Viidenteen erään pojat nostivat leuat pystyyn ja tekivät vahvan ryhtiliikkeen. Monipuolisen ja vahvan pelaamisen myötä erä selkeästi meille. Ottelun viimeisen pisteen syötti ässänä kenttään Petu.

 

Sama kuusikko kantoi vastuun kentällä lähes koko ottelun ajan. Tukea sille antoivat syöttövaihdossa kentällä käyneet Henkka ja Leevi, joista varsinkin jälkimmäisen leijat tekivät kovaa tuhoa!! Joukkueen paras oli vailla kysymyksiä Jussi. Ei paljon parin kuukauden treenitauko näkynyt pojan otteissa: vahvaa vastaanottopeliä ja todella ennakkoluulotonta hyökkäyspeliä! MVP isoilla kirjaimilla. Vastustajan joukkueesta annetaankoon tunnustusta varsinkin nuorelle liberolle, joka selviytyi kunnialla vastaanottopelistä Eastin kovassa tulituksessa.

 

Loppuun muuta asiaa. Jo eilisessä facebook-päivityksessä todettiin raportin pureutuvan myös peliin kuulumattomiin seikkoihin. Niitä nimittäin eilisessä ottelussa ikävä kyllä esiintyi. Osa Parikkalan joukkueesta käyttäytyi todella epäurheilijamaisesti, lentopalloon kuulumattomilla tavoilla. Hyvänä esimerkkinä tästä tilanne, jossa vastustajan nuori hakkuri juoksi hakemaan hakupalloa meidän kenttäpuoliskomme sivulle. Liberomme Aleksi tuli tilanteessa seisomaan viereen, mutta ei estänyt vastustajan liikkumista millään tavoin. Tilanteen jälkeen Lipi otti pallon käteensä ja tarjosi ”läpyä” vastustajalle. Sen sijaan että vastustaja olisi kättä läpsäissyt, hän löi pallon Lipin kädestä päin Lipiä ja käveli pois. Vastustajan pelaajavalmentaja myös kerkesi haukkumaan koko ottelutapahtuman ”paskaksi” pelkästään sen perusteella, että pelissä ei ollut rajatuomareita. Lisäksi usea Parikkalan pelaajista vietti puolet pelikatkoista/erätauoista valittaen tuomarille milloin mistäkin. Jatkuva pelin viivyttäminen, se että joku muu kuin joukkueen kapteeni puhuu lähes jokaisessa pallossa tuomarille, sekä se, että vaihtopelaaja tulee seisomaan kentän reunalle protestoidessaan monta kertaa erässä eivät varsinaisesti myöskään osoita suurta kunnioitusta peliä kohtaan. Muita kakkossarjajoukkueita vastaan pelattaessa ei vielä ole tarvinnut vastaavanlaista, tarkoituksellista huonoa herrasmieslajin vastaista käytöstä kohdata. Korostetaan kuitenkin vielä loppuun että tässä kerrotaan vain osan vierasjoukkueen pelaajien toiminnasta, ei kaikkien.

 

Pelit kuitenkin onneksi ratkeavat pelaamalla! Seuraava ottelu ratkaistaankin tulevana sunnuntaina Parikkalassa, kun sarja on katkolla East Volleylle. Sinne siis! Myös Parikkalalla on hieno ja runsaslukuinen kotiyleisö, joten halliin saadaan varmasti paljon porukkaa ja ääntä.

 

HOS!

 

Edit 12.03.18, 07.12 Korjattu virhe: Vastustajan pelaajan lyömä pallo ei osunut liberoamme naamaan. Kirjoittaja teki videon perusteella väärän tulkinnan.