Viikonlopun saldona yhdeksän erää lentopalloa ja yksi sarjapiste

Olipas melkoinen rutistus viikonloppuna: kaksi peliä, yhdeksän erää (joista neljä ratkesi vasta jatkopalloilla) ja palkintona yksi sarjapiste. Vastukset olivat kovia, mutta enemmänkin sarjapisteitä oli tarjolla.

 

East – Kuortane 2-3 (25-27, 18-25, 25-22, 29-27, 11-15)

 

EAST: Väisänen, Tuominen, Sairanen, Silventoinen, Tolvanen, Kautonen, Lipsanen (libero).

Kuortane: Väänänen, Groffier, Marttila, Salminen, Haapaniemi, Tyynismaa, Salpakari/Ristiniemi (libero).

 

Semmoisilla kuusikoilla lähdettiin liikenteeseen. Ensimmäinen erä eteni aina kahdenkympin tienoille hienoisessa vieraskomennossa, mutta sitten kotijoukkue nappasi muutaman pisteen kaulan. 23-21 ja 24-23 tilanteet eivät kuitenkaan riittäneet tällä kertaa naulaamaan erävoittoa plakkariin, vaan Kuortaneen hakkuri Groffier naulasi erän poikki toisesta eräpallosta.

 

Toinen erä alkoi Marttilan syöttörummutuksella. Muutama ässä vitoskulmaan ja tilanne äkkiä 3-0. Kuortaneen vahva syöttöpelaaminen ja meidän omat virheet kasvatti toisessa erässä piste-eron melkoiseksi. Mutta hätää ei missään vaiheessa ollut, tiedettiin kyllä, että oma peli riittää! 17-23 tilanteessa Pölönen heitti kentälle Wilskan Tolvasen tilalle. Ensimmäinen tilanne, pateri ja Wilskan käsi kävi kuumana pisteen arvoisesti. Hyvä Simo!

Pitkällä erätauolla juonittiin kuviot kuntoon ja ruvettiin pelaamaan. Kolmannen erän puolivälissä Pukkisen Jussi hyppäsi hakkurin tontille, mikä oli ottelun kannalta yksi käännekohdista. Jussi kaivoi hienosti palloja peliin ja nakutteli ärsyttävästi palloa käsistä katsomoon. Hyvä Jussi!

 

Neljännessä erässä Kuortaneen nuoret luulivat pelin olevan ohi 13-18 tilanteessa ja pian koittaisi kotimatka. Olivat väärässä. Villisti kannustaneen kotiyleisön edessä East syttyi taistelemaan oikein kunnolla ja kampesi Kautosen Eetun syöttövuorolla piste kerrallaan lähemmäksi. 22-22 Oskari Muurinen joutui ottamaan aikalisän. Jussi nappasi yksin melko tylyn torjunnan tilanteessa 27-27. Ensimmäinen eräpallo riitti meille ja homma vietiin viidenteen!

Paras puhti puhallettiin neljänteen erään, eikä viidennessä erässä muutaman pisteen takaa-ajoasema ole ikinä mukava. Ei riittänyt aivan voittoon, mutta hyvää taistelua nähtiin ”Okotsulla”.

 

Ottelun parhaina palkittiin 15 pinnaa nakuttanut Sairasen Ilkka ja vierailta 24 pinnan Nooa Marttila.

 

 

East – Kyky 1-3 (22-25, 19-25, 32-30, 26-28)

 

EAST: Samalla liikenteeseen kuin lauantaina.

KYKY: Ozolins, Saarenmaa, Petrusevics, Pöllänen, Väliaho, Väliaho, Heinänen (libero).

 

Lauantain 2,5 tunnin matsi saattoi tuntua vielä hieman koivissa ottelun alussa, mutta siitä se sitten helpotti pelin edetessä (ainakin osalla).

 

Kyyjärven poppoo tuli hyvällä sykkeellä otteluun, eikä joukkue ole turhaan sarjan piikkipaikalla. Laidasta Petrusevics takoi palloa omista korkeuksista melko lujaa Heikkarin lattiiaan. Hakkurina Saarenmaa ja keskellä Väliahon veljekset antoivat hyvää tulitukea. Ensimmäinen erä melko selvästi vierailijoille.

 

Toinen erä lähti samoille raiteille ja Pölli käytti ensimmäisen aikalisän jo 3-7 tilanteessa. Ei oikein kone meinannut käynnistyä. Jos lauantaina Pölönen herätteli joukkueen pelaamaan hakkurivaihdolla, niin sunnuntaina se tapahtui passarivaihdolla. Helkala tuli jakamaan palloa Väisäsen tilalle ja siitä kone hörähteli pikkuhiljaa käyntiin.

 

Kolmannessa erässä Kyky oli jo karkaamassa 15-20 tilanteessa helpohkoon 3-0 voittoon, mutta niin vain East taas syttyi pelaamaan. Melkoinen maratoonierä saatiinkin aikaan, kun vasta 32-30 selvisi voittaja. Hyvää tappelua ja melkoinen meininki hallilla, kotiyleisö (188)  pisti parastaan! (Seuraavassa kotiottelussa sitten 200 katsojan raja rikki!)

 

Neljäs erä oli tiukkaa vääntöä, joka ratkesi myös vasta jatkopalloilla. Ottelun viimeisen pisteen nappasi vieraiden latvialaispassari, kun allekirjoittaneen lyönti pysähtyi torjuntaan. Ei riittänyt vielä tänäänkään.

 

Parhaina palkittiin kotijoukkueelta Lipsasen Aleksi, joka pelasi varmasti vastaanottopuolella ja kaivoi hyvin palloja peliin takakentällä. Vieraiden pisterohmu Petrusevics (25p) pokasi palkinnon.

 

Yhteenveto viikonlopun peleistä:

 

  • Hyvää taistelua sarjan parhaita joukkueita vastaan, ei ollut kaukana isompikin pistepotti viikonlopulta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.
  • Taisteltiin hyvin ja kentällä oli hyvä peli-ilme.
  • Pelaamaan voi ruveta myös ennen kun on hävinnyt kaksi erää.
  • Kotiyleisö oli jälleen kerran huikea!

 

 

Nyt viikonloppuna suunnataan Pohjanmaalle vierastuplalle. Lauantaina vastassa on melko tuoreessa muistissa oleva Kuortaneen poppoo ja sunnuntaina Nurmon Jymy. Jymy on voittanut meidän tapaan yhden ottelun, mutta on erittäin vahva kotijoukkue.

Viikonlopun tavoitteena on jälleen lihottaa pistepussia ja saapua Savonlinnaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä hyvillä mielin. Seuraava kotiottelu on 20.11. jolloin NaPa saapuu Heikinpohjaan!

-ts8