Vieläkin iistimpää, yhä siistimpää – nyt kohti ykkössarjaa

Notkea Rotta teki 2012 kappaleen ”Mitä iistimpää, sitä siistimpää”. Biisissä on meno kohillaan ja sitä kelpaa toistaa. Kun niin on East Volleyssakin, ja yhä vain siistimpää on.
Viime kauden päätteeksi saatiin mahdollisuus kammeta seura ykkössarjaan. Useampi kahvituokio ja kynsienpureskelu vietettiin taustaryhmän kanssa. Välillä oli palaverissa niin hiljaista, että hiuksen putoamisen olisi voinut kuulla, hetken päästä asiaa oli korkojen kera. Monet meistä kuitenkin jo tietävät, mitä kovatasoisessa, liigamiehiä vilisevässä ykkössarjassa toimiminen tarkoittaa taloudessa, resursseissa, pelaajissa, mediassa ym. Useampi Itä-Savon kulma täyttyi laskelmista ja pohdinnoista, whatsupissa Ev duunarit ryhmässä käytiin positiivisella tunnelatauksella värikkäitä keskusteluja ja liittoonkin oltiin yhteyksissä. Sieltä se sitten tulla pölähti, päätös ykköseen lähdöstä. Harkittu päätöksemme pohjautui taustaryhmän selkeään roolitukseen, sitoutumiseen ja etenkin heinäjärkeen sekä lajirakkauteen – kuka muu muka tämän hoitaisi. Tapahtui niin kuin monesti, kun päätös on tehty, kaikki on tavallaan helpompaa. Selkeä tavoite näkökentässä ja realismi viitoittamassa tietä. Ei voi sanoa, että lähdettiin soitellen sotaan. Ehkä on muodostunut tietynlainen arvopohja, josta ponnistetaan. Heitänpä tähän sanoja paikallisuus, luottamus, sitoutuminen, seurahenki ja huumori. Nuo voi aidosti kokea talkoissa, otteluissa, kahviohenkilöstön palvelussa, lipunmyynnissä ja toivottavasti rakkaiden yhteistyökumppaniemme kokemuksissa.

Joukkue

Tuleva kausi on mielenkiintoinen. GM on saanut houkuteltua joukkueeseen mielenkiintoisen kattauksen paluumuuttajia mm. Maaningan Mahdin ykkössarjajoukkueesta Tervosen Tuomaksen, liiga ja ykkössarjakokemusta omaavan Silventoisen Teemun ja nuorten maajoukkueessakin esiintyneen Väisäsen Jonnen. Joitakin uusia savonlinnalaisiakin saamme seudulle mm. Mikkelin Passareista siirtyvän Eetu Lähteenmäen ja Jyväskylän Lentiksen ykkössarjajoukkueesta Tiitus Vuoren. Ulkomaalaisvahvistuksia ei ole millään tontilla, ellei tosiaan Mikkeliä ja Jyväskylää lasketa. Ja tietenkin Pielavettä on hyvä olla joukkueessa Hakulisen Jaskan verran. Muita jatkajia ovat ainakin Kautosen Eetu, Sairasen Ilkka, Helkalan Henry, Aallon Jere sekä liigajoukkueiden kiinnostuksenkin herättänyt Taavi Tuominen ja huimia kehitysloikkia ottanut Veeti Kosonen. Suppolan Simo keskittyy nyt heinäkuussa aloittamaansa armeijaan, saa nähdä kuinka kauan. Mukavalta tuntuu, että seura kiinnostaa pelaajia. Voin sanoa, että nyt on hyvä, mielenkiintoinen, itäsavolainenkin paketti kasassa pelaajistossa. Valmennus on Pölösen Antin ja tietty Jaakon suurissa kourissa. Joukkueen kovakuntoisin on huoltaja Jukka ”Jugi” Laukkanen. Huoltajana hän on alansa huippua.

Lähettiläs

Pakko tässä yhteydessä kiittää Jaakkoa aivan loistavasta lentistyöstä Lentopallolähettiläs-hankkeessa. Toivottavasti saadaan jatkoakin asialle. Hanke oli seurallemme kova ponnistus, mallia asiaan ei ollut missään, mutta tyytyväinen täytyy tuloksiin olla. Niin ja ne Jaskan laaja-alaiset tietokilpailut kauden päätös risteilyllä. Kenellä on Pielaveden kolmanneksi kovin miesten keihästulos ja paljonko se oli?

Kouhunta

Tätä kirjoitettaessa lentopallossa kuohuu. Liitolla on ongelmia, maajoukkue on kasvutarinansa alussa, vaativa fanikunta vaatii jo syyllisiä jalkapuuhun. Tunteet pinnassa. Toivottavasti tämä kääntyy tekemiseksi eikä voivotteluksi. Vanha viisaus ”jos mikään muu ei auta on pakko ryhtyä tekemään töitä”.

Rakkaat yhteistyökumppanit

Tässä yhteydessä kiitän lukuisia hienoja yhteistyökumppaneitamme. Hyvin olette syttyneet Eastin tukemiseen. Tarjoatte mahdollisuuden hyvään urheiluviihteeseen ja samalla urheilulliseen elämäntapaan. Pyrimme siihen, että yhteistyökumppanuus Eastin kanssa olisi muutakin kuin laskun lähettämistä vuosittain. Haluamme auttaa kumppaneitamme menestymään ja tarjoamme erilaisia kanavia yrityksille tunnettavuuden saamiseksi heidän palveluilleen. Ymmärrämme, että moni lähestyy yrityksiä tukemisen merkeissä ja se voi tuntua rasittavaltakin. East haluaa antaa vastinetta ja toivottavasti siinä onnistumme.
Toivotan samalla kaikki entiset ja uudetkin hyvästä urheiluviihteestä kiinnostuneet tervetulleeksi Heikinpohjan salille kannustamaan äänekkäästi, hakkaamaan käsiä yhteen, tömistelemään jalkoja ja paukuttamaan ämpäreitä tai sitten vaan nauttimaan tunnelmasta sekä pelistä. Mitä Iistimpää, sitä siistimpää!

pj Harri