Veni, Vidi, Vici – Tulin, näin ja… (Kiistolta turpiin 2-3)

Otteluraportti 29.1.

EV-Kiisto 2-3 (25-19,25-19,26-28,19-25,12-15)

Tulin, näin ja otin turpiin. Niin, täällä Savossa ollaan sen verran kieroja, että tunnetut latinankieliset heitot pystytään muuttamaan juuri itselleen sopiviksi 🙂 Kiisto vei siis tämän illan aamun matsin viidennessä erässä 2-3

 

Edellisenä päivänä A-pojat olivat käyneet Seinäjoella turnauksessa häviten kaikki kolme matsiaan. Tämän päivän otteluun lähdettiin muuttamaan pelisarake taas voitokkaaksi. Ottelu oli järjestetty Kerimäelle jo heti puolenpäivän jälkeen alkavaksi. Seitsikkoon laitettiin kentälle Jonne, Petukka, Pölli, Leevi, Taavetti, Tumppi ja liberoimaan Aleksi. Ensimmäinen ja toinen erä tuli meille aika selvin numeroin 25-19, vaikka omia suoria vastaanottovirheitä tuli etenkin ensimmäisessä erässä ennätyslukemat. Vastaanottoa lähdettiin parantamaan Immon vaihdolla Pölliin ja sehän toimi. Oma hyökkäys toimi laajalla rintamalla, eikä Kiisto saanut montaakaan torjuntaa tai puolustusta. Kaikki näytti menevän käsikirjoituksen mukaisesti.

Kolmannessa erässä ottelu oli jo vähän niin kuin tulossa meille 3-0. Taisi siinä olla ottelupallokin meille jo.  Lopussa otteet hieman pehmenivät ja Kiisto nappasi erän jatkopisteiden jälkeen 26-28.

Neljännessä ja viidennessä erässä Kiisto oli saanut selvästi henkisen yliotteen. Joka pallon jälkeen tuuleteltiin ja peli kulki. Oma pelihuumori taas hävisi johonkin sinne kahvion puolelle. Tai sikäli mikäli yleisöä kuunteli, niin taisi lähteä jo kotimatkalle Savonlinnaan. Neljäs erä Kiistolle 19-25 ja viides ratkaiseva 12-15.

 

Olisi mukava käydä luetteloimaan tekosyitä tappioon, mutta jätetään ne nyt pois. Se mitä pelikentällä tapahtuu, ratkaisee ottelun voittajan, ei tuomaritoiminta (tuomareista ei tällä kertaa ollut kyllä mitään pahaa sanottavaa) tai muutkaan ulkopuoliset tekijät. Tottakai reeniviikon pienet muutokset, edellisen päivän matkustelu, pelit ja tappiot ja kaikki muut vastaavat vaikuttuvat pelaajien otteisiin, mutta niin… Ottelu oli meille kiva opetus siitä, että reeneissä on tehtävä hommia joka viikko peliotteiden parantamiseksi ja peleissä näytettävä oma osaaminen, muuten tulee noutaja. Kiisto paransi kahden ensimmäisen erän jälkeen peliään. Omat hyökkäykset eivät jääneet enää kolmessa viimeisessä erässä samoilla tehoilla kenttään, kuin aikaisemmin. Hyökkäysvastuu jäi pitkälti Taavetin varaan. Taavetti pelasi loistomatsin, mutta ehkä ratkaisijoita olisi tarvittu muualtakin. Kiisto pelasi ihan hyvää lentopalloa, joten huonolle ei hävitty. Kiisto oli tänään parempi ja halukkaampi voittamaan.

Viikonlopun pelit olivat monelle pelaajalle henkisesti kova pala. Kiisto-pelistä jäi jotain hampaankoloon, joten onpa mukava lähteä haastamaan ennakkosuosikkia heidän kotikentällään kahden viikon kuluttua.  Ennen sitä pelataan kuitenkin vielä kotona OrPoa vastaan.

Joka joukkueelle tulee heikkoja hetkiä ja heikkoja pelejä. Kovat joukkueet osaavat nollata tappiopelin ja palata kahta kovempana seuraavaan matsiin. Nyt nukutaan yön yli, nostetaan leuka pystyyn, siirretään Kiisto-peli taka-alalle ja jatketaan kovaa reeniä ensi viikolla. Huonosti ei pelattu, mutta pystytään paljon, paljon parempaankin. Jappaa ukot.

Leevi teki "näkymätöntä" (katsojille), mutta tärkeää työtä pelikentällä.

Leevi teki ”näkymätöntä” (katsojille), mutta tärkeää työtä pelikentällä.

Viiksikarvojen jakoon:

3 Saimaannorpan viiksikarvaa tulee Taavetille. Olkapää kävi kuumana läpi ottelun ja palloja kuoli hyvällä teholla. Hyvä Taavetti.

3 Saimaannorpan viiksikarvaa menee myös Aleksille. Aleksi oli läpi ottelun terävästi mukana puolustuspalloissa ja pelasi hyvän matsin. Go Aleksi (not home)!

2 Saimaannorpan viiksikarvaa menee Leeville. Vaikka Leevi ei suoria torjunta ottanutkaan, oli torjunta useasti juuri oikealla kohdalla: Puolustajille jäi hyvä sektori ja torjunnassa tuli monia hyviä vaimennuksia. Siinä sivussa Leevi teki muutaman hyökkäyspisteen. Loistavaa Leevi.

1 Saimaannorpan viiksikarvaa ansaitsee Immo. Immo nosti kovasta syöttöpommituksesta huolimatta pallot hyvin Jonnelle. Japadapa Immo!

 

Tällaista tällä erää. Ensi viikolla vaaditaan kaikki vapaat kädet OKL:lle kannustamaan Easti voittoon OrPosta. EAST-OrPo 19.00 OKL.

#1

Aleksi ja lukemattomat Saimaannorpan viiksikarvat. Taka-alalla Jugi sekoittaa metsämarjajuomat kohdilleen ja Taavetti päivittelee heikkoa 5. erää.

Hämmentynyt Aleksi ja lukemattomat Saimaannorpan viiksikarvat. Taka-alalla Jugi sekoittaa metsämarjajuomat kohdilleen ja Taavetti päivittelee heikkoa 5. erää.