Vaisua, Vaisua – Partio vei 3-1.

Otteluraportti 9.3.

Partion Karpaasit – EV 3-1 (25-22, 21-25, 25-17, 25-16)

Viime viikonlopulta jäi hyvä maku suuhun: Kaksi suht ehjää peliä ja aika ajoittain todella laadukasta tekemistä pelin jokaisella osa-alueella. Tuleva Partio-peli oli meidän jatkon kannalta tärkeä, sillä jos halutaan jatkaa 2 parhaan joukossa, niin voitto olisi ihan ehdoton. Panosta meidän osalta pelissä ainakin on. Partio oltiin kohdattu useaan otteeseen mutaman vuoden ajalla, joten tuttu joukkue oli kyseessä. Sen verran kovalla itsetunnolla oli myös Partion joukkue varustettu, että olivat luvanneet meille vain 20 pistettä erä. Hah, sehän nähdään.

Peliin. Laatikkoon Jupi, Jere, Henkka, Taavetti, Simo, Joonas ja liberoiksi Immo ja Tume. Erän ratkaisuhetket elettiin jo heti alkuvaiheessa: Tilanteessa 5-5 Partio repäisi 5 pisteen kaulan 10-5 tilanteeseen. Tässä vaiheessa Jaska pääsi kokeilemaan yp:n tonttia Jeren paikalle. Hyvinhän ne pallot kuppiin Jaskalla nousi, mutta siitäkin huolimatta Partio piti välimatkan koko ajan vähintään parissa pisteessä ja erä heille 25-22.

2. Erä olikin sitten meidän erä. Voiton avaimina tässä erässä oli vahva syöttö, jonka johdosta Partio ei päässyt käyttämään vahvaa hyökkäysarsenaaliaan niin laajasti ja ajoi heidät tekemään myös muita eriä enemmän virheitä. Erä meille 21-25.

3. ja 4. erä olivatkin sitten meidän osalta todella vaisua tekemistä. Vastaanotto oli näissäkin erissä, niinkuin koko pelin ajan, ihan ok lukemissa, mutta kaikki muu tekeminen olikin sitten virhealtista ja puolivillaista. Päättäväisyys hyökkäyksissä, pallon pelaaminen loppuun puolustuksessa, torjunnan paikat ja passitarkkuus olivat hieman hakusessa. Tätä soppaa kun vielä maustaa lukuisilla virheillä, niin eihän sillä voi eriä voittaa. Erät selkeästi Partiolle 25-17 ja 25-16.

Ja niinkuin paraskin myyjä toteaa: ”Eikä tässä vielä kaikki!”. 4. Erän lopussa ikävääkin ikävämpi Jupi, rautakäsi- Pukkilan polviloukki. Sen verran pahasti Jupilla polvi vääntyi, että ambulanssikeikkahan siitä seurasi.

Jupilla lääkitys polven osalta jo hitusen paremmalla tolalla. Eikä ole Immon koulunkäynti mennyt hukkaan – Tippatelineenä olo on homma sekin.

Peli kokonaisuudessaan Partiolle siis 3-1. Vaikeaa ja vaisua oli pelaaminen meidän joukkueella. Taisteluilme puuttui koko joukkueelta ja virheitä tehtiin paljon. Luulisi, että ratkaisupelit sytyttäisi, mutta ei tällä kertaa. Lataus jäi jostain syystä puolitiehen, eikä ukot saaneet itsestään normaalitehoja irti. Tappiosta ei todellakaan voi syyttää yksittäistä pelaajaa, vaan kyllä tänään hävittiin koko joukkueena. Partio ei mielestäni esittänyt tällä kertaa parastaan,eikä sen tarvinnutkaan. Kova on Partion joukkue ja näköjään rutiinitaso riittää Eastin selkeään möyhentämiseen meidän huonona päivänä. Sen verran tuskainen ja ärsyttävä oli tämä lauantai pelin ja Jupin loukin osalta, että jos tässä nyt jotakin saisi toivoa, niin pikaista puhelua Marty Mcflylle ja DeLoreani äkkiä tulille.

Mutta tästä otetaan opiksi. Seuraaviin peleihin ei lähdetä vain pelailemaan vaan tosissaan tekemään sovittuja asioita mahdollisimman hyvin ja keskittyneesti. Pienet saumat 2 sakkiin on vielä olemassa, mutta se vaatii omien voittojen lisäksi, myös apuja muilta joukkueilta.

Nyt huilataan 2 viikkoa peleistä, kunnes päästään tiukkaan paikallisvääntöön Parikkalaan 24.3. sunnuntaina. Tulehan ihmeessä paikanpäälle katsomaan sisuuntunutta Eastia.

Koutsi A

Itä- Savon juttua:

https://ita-savo.fi/uutiset/urheilu/46379c54-8ea6-4cdd-a474-c590384e3f96