Työvoitto OsVasta

East Volley Edustus – Oulunsalon Vasama

3-2                25-22, 20-25, 25-19, 21-25 ja 15-13

 

Ei ollut OsVa helppo vastus tälläkään kertaa. Menneen lauantain ottelu oli itseasiassa varsin samanlainen kuin parin viikon takainen vieraspeli Oulunsalossa: Eriä voitettiin vuorotahtiin ja pelin taso heitteli. Ottelu sisälsi paljon hienoja ja taidokkaita suorituksia, mutta myös paljon helpohkoja virheitä.

Ensimmäiseen erään lähdettiin seuraavanlaisella kokoonpanolla: Passari Henkka, hakkuri Taavi, keskarit Joonas ja Simo, liberot Hessi ja Immo sekä yleispelaajat, Nätki-Toijala ystävyys-yhteistyö-avunanto -seuran kunniajäsenet Eetu ja Jere. Kulmauksessa niveliään lämmittelivät Jupi, Nikke, Tume, Jackie, Veeti ja Antsa. Pisteitä erässä tehtiin tasatahtia lähes loppuun saakka. Erävoiton Eastille ratkaisi Taavi kylmänviileillä suorituksillaan syöttöruudussa. Myös toinen erä eteni varsin tasaisena. Paremmuuden tässäkin erässä ratkaisivat syöttövuorot, tällä kertaa OsVan puolelta. Varsinki yleispelaajapari Katajamäki/Cielavsin hypärit olivat myrkkyä Eastin vastaanotolle. Erä ansaitusti OsValle.

Kolmas erä oli Eastin osalta ehkä ottelun laadukkainta pelaamista. OsValle ei annettu pitkiä pisteputkia ja oma hyökkäyspeli toimi hienosti. Pommitusta johti peräti 8 pistettä erässä tehtaillut Taavi. Neljäs erä taas oli ehkä ottelun heikointa pelaamista. Henkilökohtaisesti en muista, että kokonainen erä olisi hävitty yhteen ja samaan tiedossa olevaan toistuvaan virheeseen: Vastustajan 4-paikan hyökkäyksen torjuntaan. OsVan taktiikka oli selkeä, iso passi neloseen ja lyönti meidän torjunnan käsiin, josta pallo kimposi seinille. Pelkästään näin OsVa teki erässä lähes kymmenen pistettä.

Viidenteen erään löydettiin kuitenkin taas onneksi toimiva taktiikka: ”Siimaa vastustajalle” OsVa nimittäin päästettiin alussa jo 1-6 johtoon!! Tästä kelkka kuitenkin kääntyi, eikä OsVa tehnyt loppuerän aikana kuin 3 omaa pistettä. Torjunta asettui paremmin uomiinsa ja palloja napsittiin puolustuksella peliin tehokkaasti.

Voittohan sieltä napsahti! Ja kaksi sarjapistettä. Ottelun parasta antia oli ehdottomasti parhaana pelaajana palkitun Taavin mainio hakkuripeli. Muutkin pelaajat väläyttelivät osaamistaan ajoittain todella komeasti, mutta parannettavaakin jäi. Yksittäisiä suorituksia tehtiin varsin huolimattomasti eikä ajatus aina seurannut mukana. Mutta ei hätää, tämä on tiedostettu ja tulevan viikonlopun VieWo-kamppailussa ollaan varmasti entistä terävämpiä!

 

HOS

Koutsi J

 

Kuva: Aleksi Mustonen, HINKU