Tuplaendiltä 5 pointsia!

Peliraporttia Sampo- Ev 2-3 (22-25, 20-25, 25-19, 25-21, 14-16)

ja EV-Lempo 3-1 (25-23, 25-19, 20-25, 25-20)

Viikonloppuna oli luvassa tuplasti huvia, kun lauantaina vastassa oli Pielavedellä Sampo ja sunnuntaina kotona Lempo. Sampon kanssa on useamman vuoden verran pelattu tiukkoja matseja ja semmoinen oli tälläkin kertaa luvassa. Edellinen ottelu oli päättynyt syyskaudella meidän 3-2 kotivoittoon, joten pientä revanssihenkeä ehkä oli ilmassa.

Meiltä kasikkoon Immo, Ile, Henkka, Leevi, Simo, Dave sekä Hessi ja Jere liberoimaan. Peli laitettiin käyntiin Sampon vahvimmalla rotaatiolla, kun Ilja pääsee syöttämään varmaa ja kovaa hypäriään. Heti ensimmäinen syöttö ässänä meidän kenttään. Heti perään kuitenkin virhe ja oma peli saadaan pikku hiljaa käyntiin. Tasaista oli peli erän puoliväliin asti. Koin että tämän jälkeen kaksi ensimmäistä erää oli meidän hallinnassa. Syötöllä saatiin Sampon vastaanottoa rikki, ja meidän torjunta sekä puolustus hoiti loput kotiin muutamaa hyvää Sampon hyökkäystä lukuunottatta. Erät meille 25-22 ja 25-20.

Kahvia ja pullaa yleisölle pitkällä erä tauolla – you wish. Ilman yleisöähän matsi pelattiin, joten ei kahvia, ei pullaa, ei pitkää taukoa. Jotain kuitenkin tapahtui kotijoukkueen puolella.

Kolmas erä oli Sampon dominointia. Etenkin vastaanotto parantui, jonka johdosta hyökkäystehot parantuivat kotijoukkueella reilusti. Erä Sampolle 25-19. Neljäs erä näytti tulevan meille ja reilusti. Erän lopussa tuli kuitenkin vähän synkempi jakso meidän hyökkäykselle ja Sampo oli selkeästi päättänyt, että tästähän tehdään vielä peli. Sampo hyvällä höngällä erävoittoon 25-21 ja peli tasoittuu eriin 2-2.

Viides erä alkoi siitä mihin neljäs loppui. Sampo pelasi vahvasti ja oli johdolla jo 7-3 ja myöhemmin 11-7. Ehkä Sampon henkinen ylivoima kaatui, kun meiltä kentälle vaihdettiin Pielaveden oma poika Jaska. Saimme otetta pelistä ja äkkiä peli oli jo tasan 13-13. Ilkka oli loppu erässä mies paikallaan, ja takoi meille viimeiset kolme pistettä erävoittoon 16-14. Voitto meille 3-2!

Olipa taas tiukka matsi Sampoa vastaan. Etenkin 5.erän nousu tappioasemasta johtoon ja lopulta voittoon jäi positiivisena asiana mieleen. Aikaisemminkin on tehty vastaavia nousuja tappioasemasta, joten usko omaan tekemiseen on monesti vahva vaikka ollaan tappiolla. Puolustuspelaaminen oli suurimman osan pelistä taas priimaa ja saatiin monta palloa peliin tyhjältäkin verkolta. Se jos mikä nosti joukkueen taistelutahtoa. Myös syöttöpeli toimi Sampoa vastaan hyvin.

Parhaat pelaajat Sampolta Aaty Nykänen ja meiltä Ilkka.

Itä-Savon uutisointia: https://ita-savo.fi/uutiset/urheilu/2fa0558a-3cfd-40d3-b54b-3a0b038b6cbd

Sampon uutisointia: Pielaveden Sampon facebookissa

 

Kotia, nukkumaan ja valmistautumaan seuraavan päivän koitokseen.

Edellispäivän viisi eräinen matsi ei lähtökohtaisesti ole paras mahdollinen valmistautuminen seuraavan päivän peliin. Onneksi Lempo oli tasannut lähtökohtia ja oli myös pelannut täydet viisi erää Iskua vastaan. Tosin meidän voiton sijaan he olivat ottanut tappion 3-2. Myös Lempon rosteri meitä vastaan oli hieman normaalia kapeampi. Tässä tilanteessa ei kuitenkaan saanut käydä yhtään aliarvioimaan sarjan yhtä kärkijoukkueista, koska kokemusta ja tulivoimaa heiltä varmasti löytyisi.

Ennakoidusti ensimmäinen erä näytti olevan kahden joukkueen väsynyttä ja hermostunutta pelaamista. Tilastojemme mukaan ensimmäisessä erässä joukkueet tekivät yhteensä virheitä yhden erän verran eli 25 pistettä – Aika paljon. Esimerkin vuoksi muissa erissä virheitä tehtiin yhteensä 12,14 ja 17. Vaikka ensimmäinen erä olikin rikkonaista peliä puolin ja toisin, oli minulla kuitenkin fiilis, että ei tässä mitään hätää ole. Kun oma peli saadaan rullaamaan, niin vahvoilla ollaan. Erä kääntyikin meidän voittoon 25-23.

Toinen erä oli meidän osalta jo tasapainoisempaa tekemistä. Peli oli varmempaa ja onnistujia löytyi usealta taholta. Lempo ei päässyt erän missään vaiheessa kunnolla johtoasemaan, eikä heiltä löytynyt johtohahmoa tappamaan palloa meidän kenttään. Erä suht selkeästi meille 25-20.

Kolmanteen erään Lempon hakkuri Sillanpää oli saanut jalat ja lyöntikätösen lämpimäksi. Ainut asia mikä Lempolta oli oikeastaan skoutattu ja johon taktisesti oltiin valmistauduttu, oli Sillanpään hyökkäys. Kahdessa eka erässä ei Sillanpää päässytkään juhlimaan, mutta 3. ja 4. erä olivat toisenlaiset. Toki paljon vaimennuksia, torjuntoja ja puolustuksia saatiin kahdessa viimeisessä erässäkin, mutta Lempo oli selkeästi saanut Sillanpäästä voittavan hahmon kentälle. Kolmas erä Lempolle 25-20.

4. Erä ei edes kunnolla kerennyt alkamaan, kun tilanne oli jo meille 9-2. Loppu erä olikin sitten Lempon takaa-ajoa. Lempo pääsi maksimissaan 3 pisteen päähän, joten erä lopulta meille 25-20 ja koko pelin voitto 3-1. Jeah!

Lempolta onnistujia pelissä olivat syöttönurkkauksessa vahvasti esiintynyt Puttonen, viimeisiin eriin kunnostautunut hakkuri Sillanpää sekä yleispelaajana esiintynyt Laine. Meillä onnistujia oli taas laajalla rintamalla. Vaikka kovimmat pistesaldot keräsivät Ilkka, joka myös palkittiin parhaimpana, sekä Dave, tuli onnistumisia kaikille kentällä olleista. Jatkoa ajatellen tärkeintä onkin jatkaa joukkueena vahvaa tekemistä, jotta pystytään haastamaan seuraavien viikkojen kärkijoukkueet Kyky-Betset sekä TuTo. Tästä on hyvä jatkaa!

Viikon päästä lauantaina kohdataan kotisalissa Kyky-Betset ja 16.3. lauantaina TuTo Turussa. Kovia pelejä siis luvassa.

 

Itä-Savon uutisointia: https://ita-savo.fi/uutiset/urheilu/a68da5ac-05a9-497f-8f88-f9c2a22771b9

Lempo-Volleyn uutisointia (kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa – 1. Sarjan laajimmat ennakot ja raportoinnit):

http://lempovolleymiehet.fi/2021/02/28/eastin-tahtikaksikko-kaatoi-lempon/

 

Pölli-Koutsi