Tiukkaa vääntöä Parikkalassa!

Otteluraportti PaU-EV 2-3 (15-25, 14-25, 25-22, 25-20, 12-15)

Ennen sunnuntain Pau-peliä meidän osalta oli enää 3 ylemmän jatkosarjan peliä jäljellä. Tiedettiin, että jatkopaikka ei ollut enää omissa käsissä, vaan vaati myös Karpaasien häviämistä Sammolle. Ja niinhän se juuri ennen pelin alkua sitten varmistui, ainakin siis joukkueen vaihtopenkille, että Sampo oli pyöritellyt Karpaasit 3-1 ja eteneminen kahden parhaan joukkueen oli täysin kiinni omasta pelistä. PaU:lle ei pelissä niinkään panosta ollut, paitsi tietysti kunnia voittaa paikallisvääntö ensimmäisen kerran tällä kaudella.

Peliin. Kuusikkoon meiltä laitettiin Jere, Eetu, Taavetti, Henkka, Joonas, Simo ja liberon paikalle Hessi ja Veeti. Ensimmäiset kaksi erää meni aivan täysin meidän komennossa. PaU:n vastaanotto saatiin rikki, jolloin pääosa hyökkäyksistä tuli roskapasseista, jotka päätyivät lähinnä hyökkäysvirheiksi tai meidän torjunnaksi. Hieman oli virhealtista ja hermostunutta PaU:n peli, joten kaksi erää selkeästi meille 15-25 ja 14-25.

Pitkä tauko ja Muukkosen Samin käärmekeitot PaU:n pelaajille tuntuivat boostaavan kotijoukkueen kovaan pelikuntoon. Aikaisemmassa kahdessa erässä meidänhän ei tarvinnut tehdä lähes mitään: PaU teki virheillään meidän pelistä helppoa. 3. ja 4. erä olivatkin sitten aikamoinen shokki meille. PaU paransi vastaanottoaan ja hyökkäyksiin tuli selkeää päättäväisyyttä, kun taas oma hyökkäyspelimme oli puolivillaista ja virheitä tuli paljon. Kun kahden ensimmäisen helpon erän jälkeen olisi pitänyt käydä pelaamaan, niin eihän siitä tullut mitään. Edes Jaskan laittaminen yp:n tontille ei tuonut riittävästi tehoja erävoittoihin. PaU:lle voisi nimetä onnistujiksi jokaisen pelaajan 3. ja 4. erässä, joten ihan pelkästään meidän heikkouden piikkiin ei pidä PaU:n voittoeriä laittaa. Nämä erät kotijoukkueelle lukemin 25-22 ja 25-20.

Tässä vaiheessa ei tuntunut voitontahtoa löytyvän ei sitten millään viidenteen erään. Semmoinen kuvahan meillä oli, että jos peli virahtaa viidenteen erään, ei meillä ole mahdollisuuksia enää kahden joukkoon. Mutta mutta, tämä olikin vain joukkueenjohdon pikku psykologinen kikka pelirentouden löytämiseksi ratkaisuerään. Vaikka PaU:n alku viidennessä erässä olikin vahva, jostakin ne kovat suoritukset kaivettiin taas esiin ja vietiin viimeinen erä 12-15. Ja voivoi sitä pelaajien ilmettä, kun paljastettiin, että jatkopaikka on juuri tulleella 3-2 voitolla vielä omissa käsissä 🙂

Parhaina pelaajina pelissä palkittiin meiltä Hammer-Dave ja PaU:lta Aleksi Muukkonen.

Ensi viikonloppuna onkin sitten oivaa ja jännittävää lentopalloviihdettä luvassa okl:llä. Lauantaina kohdataan yläjatkosarjan häntää pitävä Himangan Urheilijat ja sunnuntaina Outokummun Karpaasit. Karpaasit ovat tällä hetkellä sijalla kaksi, joten erityisen tiukka matsi on tulossa. Karpaasit ovat hoidelleet keskikastin joukkueet murhaavan tehokkaasti, mutta takerrelleet kovimpien joukkueiden kesken. Sinänsä hyvä, koska meillä otteet ovat olleet toisinpäin: Takertelua keskikastin joukkueissa, mutta kovia pelejä lohkon kärkisijoja pitävien kesken. Tosiasia on se, että kummastakin pelistä vaaditaan täydet 3 pistettä, eli ei ole varaa meillä lähteä kumpaankaan otteluun kevyellä asenteella. Jos nyt lukijoille yhden vinkin voin antaa: EHDOTTOMASTI KATSOMOON JA KANNUSTAMAAN EASTI VOITTOON LAUNTAINA SEKÄ SUNNUNTAINA. Hoplaa!

Koutsi A

Itä-Savon uutisointia pelistä:

https://ita-savo.fi/uutiset/urheilu/a20fb9d8-3f82-4b27-8093-9d47d4365093