Tervehdys lentopalloväki!

Kesä on vietetty ja sarjakausi lähenee. Tuleva sunnuntai onkin jo kauden ensimmäinen juhlapäivä, eli pelipäivä. Ajattelinkin kirjoitella hieman sekä siitä, miten kesä on näin valmentajan näkökulmasta mennyt, että siitä millä ajatuksilla tulevaan kauteen ollaan lähdössä.

 

Kun hyppäsin remmiin toukokuussa en tuntenut pelaajista kunnolla kuin muutaman. Olikin hienoa heti huomata että pojat ovat oikeasti sitoutuneita harjoittelemaan! Minulle olikin täysin uusi tilanne (sekä pelaajana että valmentajana) että jokaisissa treeneissä mukana painaa vähintään kymmenen, monesti jopa 13-15 jätkää! Muutenkin asiat ovat sujuneet hienosti, taustaryhmä on saanut kaikki asiat järjestymään todella hyvin ja johtoportaan kokouksissa on ollut tarpeeksi pullaa ja keksejä myös minulle. Yksi hyvä esimerkki hienosti järjestyneistä asioista on jo kesän alussa tehty yhteistyösopimus Gym42:sen kanssa. Tästä toki kiitos myös Parkkisen Juhalle, joka on antanut hienosti myös oman panoksensa joukkueen fysiikkaharjoittelulle.

 

Harjoittelu aloitettiin toukokuussa peruskunnon kohottamisella: Juostiin, loikittiin, vedettiin mäkivetoja, heiteltiin kuntopalloja ja tehtiin lihaskuntoliikkeitä. Kesäkuussa mukaan otettiin punttisaliharjoittelu sekä koskettiin ihan oikeasti lentopalloonkin. Kesäkuussa tehtiin myös testit: 3kg kuula rinnalta eteen ja jalkojen välistä eteen, vauhditon 5-loikka, ulottuvuus sekä cooperin juoksutesti. Heinäkuun omatoimijakson jälkeen yhteinen treenaaminen aloitettiin taas heti elokuun alusta. Todella tärkeä asia joukkueelle on se, että suurin osa pojista pääsee treenaamaan aamuisin urheiluakatemiavalmennuksen kautta, jolloin yhteisiä harjoituskertoja viikossa tulee jopa kuusi!

 

Itselleni on jäänyt kesätreenikaudesta todella positiivinen fiilis! Vaikka kaikilla osa-alueilla on vielä tekemistä, paljonkin, on kehittyminen ollut todella hienoa. Varsinkin pallonkäsittelyvarmuus sekä uskallus ratkaisujen tekemisissä ovat menneet eteenpäin. Lisäksi fyysinen kehitys on ollut huomattavaa, syyskuussa teetetyissä testeissä (samat osa-alueet kuin kesäkuussakin) jokainen jätkä paransi lähes jokaisen testin tulostaan. Esimerkiksi kuulien heitoissa keskimääräinen parannus kolmessa kuukaudessa oli yli metrin luokkaa!!

 

Keulimaan ei kuitenkaan passaa lähteä. Tulevan kauden kakkossarja tarjoaa todella kovia vastustajia eikä ilmaisia pisteitä saa varmasti. Hyvänä esimerkkinä tulevista vastustajista toimii Liikunnan Riemu Jyväskylästä, joka tiedotti saaneen riveihinsä erään entisen liigapassarin lisäksi maajoukkueen mukana tälläkin hetkellä palloilevan liberon Pasi Hyvärisen. Lisäksi esimerkiksi Pielaveden Sammon porukka uutisoi juuri haalineensa nuorten pelaajien tueksi muuan Calvis Cielavsin.

 

Ketään ei kuitenkaan kumarrella: Jokaista peliä, erää ja palloa lähdetään voittamaan. Ja ennen kaikkea, jokaisesta pelistä ja suorituksesta otetaan opiksi ja kehitytään. Eli alkukaudesta ollaan kovia ja loppukaudesta ollaan vielä kovempia!!;)

 

HOSAA!!!

 

Ps. Käykäähän ihmiset tykkäämässä meidän facebook-sivuista ja seuratkaa myös näitä hienoja uusia HINKU –mainostoimiston suunnittelemia kotisivuja! Pistetään yhdessä viidakkorumpu laulamaan ja ramppa kalkattamaan jotta saadaan paljon katsojia peleihin ja seuraajia joukkueelle!

 

– Koutsi