Tappiota ja voittoa!

Kuva: Aleksi Mustonen, HINKU

Olipahan viikonloppu! Yhdeksän erää lentopalloa. Erien välille voi tehdä varsin selvää jakoa näin: Ensin yksi erä hyvää lentopalloa, sitten viisi erää huonoa lentopalloa ja loppuun kolme erää hyvää lentopalloa. Tuloksena tappio ja voitto.

Mikkelin Passarit – East Volley Edustus   3-1

East Volley Edustus – Liperi Volley          3-2

 

Viikonloppu aloitettiin siis vierailulla Mikkeliin. Päivä alkoi vaisuissa merkeissä, kun yleispelaaja Eetu Kautosen Amis-ooppeli vuosimallia -84 hyytyi kummaan kolinaan heti aamusta. Vanhana mekaanikkona Eetu itse arveli jarrusatuloiden pettäneen. Todennäköisemmin autosta on kuitenkin pudonnut moottori.. Tsemit Eetulle. Muuten matka taittui oikein mukavasti tutun ja turvallisen JS Turvataksin kyydissä!

Passareiden tiedettiin vahvistuneen menneestä kaudesta sekä ”meidän Aleksin” liityttyä joukkueeseen liberoksi että Mikkelin omien nuorten pelaajien kehityttyä. Otteluun ei siis lähdetty takki auki! Ensimmäinen erä ottelusta alkoi tasaisesti mutta hermostuneesti mm. useilla syöttövirheillä sävytettynä. Erän puolivälillä kaksikko Oksala Joonas/Aalto Jere alkoi kuitenkin tehoilla siihen malliin että erä kääntyi mukavasti meidän hallintaamme, joka piti erän loppuun saakka. Loppunumerot 21-25. Kuusikkoa erässä täydensivät jo mainittujen miesten lisäksi Eetu, Jaakko, Henkka, Simo sekä liberot Tuukka (Tommi) ja Veeti.

Myös toinen erä eteni pitkään tasaisissa merkeissä, vaikka pelaaminen itsessään ei mitään riemumarssia ollutkaan. Varsinkin laitahyökkäys oli todella tuskaisen tuntuista hakkuripelistä lähtien. Erän lopulla Mikkeli repi voittoon tarvittavan eron muutamalla hyvällä syöttövuorolla. Taisipa mm. Vartiaisen Otso tuottaa harmaita hiuksia meidän vastaanottoryhmittymällemme. Numerot 25-20. Kuusikko pysyi samana.

Kolmas ja neljäs erä menivätkin sitten miten menivät. Eli huonosti. Eräluvut 25-13 ja 25-11. Rytminmuutoksia haettiin vaihdoilla: kolmannessa erässä kentälle tulivat keskelle Antton Vehkonen ja yleismieheksi Antti Pölönen. Vaan eivät auttaneet vaihdotkaan. Passareiden syöttö oli Otson johdolla varsinaista myrkkyä, hyökkäyspaikkoja ei oikein saatu rakennettua ja hyvät hyökkäyspaikat tuhrittiin. Ja sen kerran kun hyvä hyökkäys saatiin aikaiseksi, ”meidän Aleksi” napsi toisella puolella pallot kuppiin hymyillen. Ottelusta puhtaat paperit saivat keskihyökkääjät nimenomaan hyökkäyspelin osalta. Varsinkin lopussa oman tonttinsa hyvin hoitanut Antsa. Muuten ei paljoa jäänyt jälkipolville kerrottavaa.. Annetaan kuitenkin vielä loppuun kehuja omille miehille verkon toiselle puolelle. Hyvin pelasitte, Jonne ja Lipi!

Viereisestä kuvassa näkyy viritelmä, jolla ottelusta lähetettiin live-kuvaa. Taisi menestys jäädä suht samanlaiseksi kuin itse ottelussa..!

 

 

 

Sunnuntaina vuorossa oli kotiottelu Tanhuvaarassa Liperi Volleyta vastaan. Samoin kun Passareita, myös LiVoa pidettiin lähtökohtaisesti mennyttä kautta parempana joukkueena. Otteluun lähdettiin teemalla rohkea ja iloinen pelaaminen sekä kasvojenpesu edellisen päivän jäljiltä. Pari ensimmäistä erää kuitenkin näyttivät siltä, että kasvojenpesusta tulee kokovartalon syväpuhdistus 90-asteessa 1200rpm linkouksella. Sen verran kovaan löylyyn jouduttiin..

Ensimmäinen erä aloitettiin kuusikolla yp:t Jere ja Eetu, keskarit Joonas ja Simo, passari Henkka, hakkuri Jaska ja liberot Veeti ja Tuukka. Peliä jatkettiin siitä mihin Mikkelissä jäätiin, jonkinlaisesta lukkotilasta. Ei oikein mikään lähtenyt onnistumaan. Eräluvut 18-25 ja 15-25.

Pitkällä erätauolla kopissa oli aluksi varsin hiljaista. Sitten todettiin yhdessä, että eikai se auta kun pelata, mitäpä tässä murehtimaan! Liekkö tällainen syvällinen pohdinta tepsinyt, sillä lähes viiden erän kompuroimisen jälkeen peli lähti viimeinkin rullaamaan! Toiseksi yleispelaajaksi kentälle tullut Pölli-Antti rauhoitti vastaanottoa sekä kenttäpeliä samalla kun passipeli ja hyökkäyskin alkoivat toimia paremmin! Onnistumisia tuli tasaisesti koko joukkueelle. Loppulukemat 25-21.

Neljännessä erässä meinasi käydä köpelösti, kun Liperi vei tasaisen alun jälkeen erää jo lukemin 18-23! Tässä vaiheessa Henkka kuitenkin asteli syöttöruutuun ja pakotti pahoilla syötöillään vastustajan virheisiin. Samalla Tuukka, Jere ja Pölli napsivat todella komeita puolustuksia joista peliä päästiin rakentamaan. Ensin edettiin eräpalloon 24-23, siitä tasatilanteeseen 24-24 ja muutaman LiVon eräpallon jälkeen tasoihin 28-28. Tässä vaiheessa saatiin ikävää Jobinpostia Pöllin nitkautettua nilkkansa. Pölli kirjaimellisesti jäihin ja sivuun, Tuomas Gröhn kentälle yleispelaajaksi. Joukkueelta muutama kova hyökkäyssuoritus sekä puolustus ja erä komeasti kotia 30-28!

Kova ”kairaus” erävoittoon oli LiVon selkärangalle ilmeisesti liikaa. Henkka aloitti syöttämisen viidennessä erässä ja lopetti vasta tilanteessa 4-0. Tästä LiVo ei enää noussut, loppulukemiksi 15-9 ja voitto erin 3-2! Parhaana ottelussa palkittiin loppua kohti peliänsä parantanut libero Tuukka, joka napsi ottelun ratkaisuvaiheilla tukun todella tärkeitä puolustuksia. Maininnan ansaitsee myös koko viikonlopun tehokkain hyökkäysten päättäjä Joonas!

 

Varsin kaksijakoista oli pelaaminen siis! Se kuitenkin ehkä jollain tapaa kuuluu asiaan nuorentuneen joukkueen ensimmäisissä otteluissa. Näistä huonoistakin jaksoista opitaan ja tulevana viikonloppuna ollaan jo huomattavasti vahvempi joukkue! Ja onhan se aina todella kova juttu nousta 0-2 tappioasemasta voittoon, hyvä jätkät!!

Tulevana viikonloppuna pelataankin paikallispeli Parikkalassa. Tulossa onkin taas varmasti kova ja tasainen vääntö!

  • Koutsi J

HOS!