Tampereelta ei tarttunut matkaan pisteitä vaan arvokasta oppia

Isku – East 3-0 (25-14, 25-22, 25-15)

 

Reilu tunti lentopalloa pitkällä erätauolla. Se kertoo yleensä sen, että toinen joukkue on vienyt ja toinen vikissyt. Sunnuntaina Tampereella kotijoukkue vei, East ei edes vikissyt. Sen verran ponnetonta oli meininki kentällä.

 

Isku: Lintula, Vuori, Heinonen, Korhonen, Taponen, Ahonen, Veripää liberoimaan.

East: Helkala, Sairanen, Silventoinen, Tuominen, Tolvanen, Kautonen, Lipsanen liberoimaan.

 

Vierassali, bussijalat, aikainen herätys, kuukauden pelitauko, mitä näitä nyt on. Joku selitys tekisi mieli keksiä, mutta turha selitellä yhtään mitään. Isku oli heti ottelun alusta asti valmiina pelaamaan lentopallo, me taas ei. Ensimmäinen erä jatkui tasaisesti aina 5-5 tilanteeseen asti, mutta äkkiä taululla oli 10-5 ja 17-10 lukemat. Ei niin sanotusti lähtenyt rullaamaan.

Pölli koetti herätellä joukkuetta aikalisillä ja passarivaihdoilla, mutta ei nekään kääntäneet joukkueen kelkkaa. Ensimmäinen erä 25-14 Iskulle.

 

Erätauolla sovittiin, että nyt ruvetaan pelaamaan ja tekemään töitä kentällä. Ajoittain se toimikin, mutta ei jatkuvasti. Välillä tehtiin kauhea työ, että pallo saatiin taistelua takaisin peliin, mutta helpot virheet romuttivat pohjan kovalta yritykseltä.

 

18-13 tilanteessa Pölli kaivoi jokerikortin hihasta ja marssitti passariksi Vennen pyörittämään peliä. Venne toikin kaivattua ryhtiä ja eloa kentällä ja piste pisteeltä kammettiin vielä taistelemaan erävoitosta. 22-22 tilanteessa Iskun aikalisä, jonka jälkeen kotijoukkue nakutti tarvittavat pisteet erävoittoon. Ei aivan riittänyt.

 

Kolmannesta(kaan) erästä ei liikaa jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Samanlaista nuhjaamista ilman tahtoa ja täyttä yritystä. Erän suurin tavoite taisi olla päästä kaksinumeroisiin pisteisiin (21-9 tilanteessa tämäkin jännitti).

 

Yhteenvetona: Perjantaina meininki treeneissä oli apaattinen, joten ei ihme, että pelikin näytti tuolta. Ainakin minun mielestäni harjoittelulla on melko iso vaikutus siihen miten pelataan. Ehkä tämä oli hyvä herätys. Jokaiseen otteluun täytyy valmistautua hyvin ja tehdä paljon töitä, että voidaan miettiä edes ottelun voittamisesta. Ei ne itsestään tule.

 

Taavi takoi hakkurintontilta 16 pinnaa, loppujoukkue 11. Toivottavasti jatkossa muu joukkue pystyy hieman antamaan tukea myös meidän hakkurille!

Välillä näin, mutta tästä ei ole suunta kuin ylöspäin. Nyt harjoitellaan hyvin tämä viikko ja lauantaina on luvassa hyvä matsi, kun Kuortane saapuu Heikinpohjaan. Tervetuloa seuraamaan, voin luvata, että kentällä nähdään taisteleva East!

 

-ts8