Taisteluvoitto

Kuva: Aleksi Mustonen, HINKU

 

 

East Volley – VaLePa          3-2                 22-25, 21-25, 25-17, 25-20 ja 15-10

 

Huh huh! Olipahan peli. Mahtava, yli 300-päinen yleisö pääsi todistamaan komeaa nousua otteluvoittoon muutaman erän konttauksen jälkeen.

 

Otteluun päästiin lähtemään mukavista asemista: Ei pakkovoiton paineita, mahtavan kotiyleisön tuki, hyvin sujuneet kotipelit alla… Toisaalta tässä piili myös vaara: Jos takki aukeaa yhtään, on pelaaminen ennalta ehkä hieman heikompaakin joukkuetta vastaan todella vaikeaa. Lisäksi VaLePan nuorelta porukalta oli pudotuspelipaikka jo karannut, myöskään heillä ei ollut minkäänlaisia paineita! He olivatkin kahdessa edellisessä ottelussa napanneet sarjakärki Lempolta erän ja voiton Nurmosta!

 

Peli käyntiin ja tilanteeksi 1-5 VaLePalle. Aikalisä ja tilanne nopeasti 2-8. Ei lähtenyt käyntiin ei. VaLePan torjunta luki kotijoukkueen peliä loistavasti ja torjui/vaimenteli suurimman osan hyökkäyksistä. Samalla söhlättiin myös puolustuksessa ja syöttöruudussa. Pelaavasta kokoonpanosta, Jonne ja Taavi, Eetu ja Jaakko, Teemu ja Tiitus sekä libero Jere, ainoastaan Teemu pystyi tekemään hyökkäyksillään useampia pisteitä. Puhtaat paperit saa myös Jere, joka oli muutenkin yksi ottelun onnistujista! Erän lopulla kuusikkoon palloa hakkaamaan hypännyt Tumppi toi myös hetkellisesti hyvää meininkiä hyökkäykseen, mutta tämäkään ei aivan riittänyt, erä VaLePalle.

 

Eipä muuttunut kulku toisessakaan erässä. VaLePa torjui edelleenkin hyvin ja hyökkäsi tehokkaammin. Varsinkin hakkuri Vuorenmaa oli paha pideltävä. Meiltä toisen yleispelaajan paikalla kävivät kokeilemassa sekä Veeti että Batman-Kautonen.

 

Pitkällä erätauolla korostettiin sekä rohkeita ratkaisuja että toisaalta järjenkäyttöä vaikeissa hyökkäyspaikoissa. Tämä ei kuitenkaan ainakaan kolmannen erän alussa näkynyt, suoria virheitä sekä pehmeitä hyökkäysratkaisuja tehtiin edelleen valtavasti. Vaan niin teki tässä erässä VaLePakin. Varsinkin Teemun vahva panos hyökkäyspelissä teki kuitenkin eroa joukkueiden välille. Erävoiton myötä myös pelifiilis alkoi pikkuhiljaa palailemaan!

 

Neljännessä erässä johdon otti kuitenkin nopeasti ensimmäisten pallojen jälkeen VaLePa. Tiituksen paluu yleispelaajan paikalle kuitenkin piristi joukkueen otteita! Myös jo edellisessä erässä kentälle palannut Taavi alkoi heräilemään! Erän käännekohta oli kuitenkin tähän erään toiseksi keskitorjujaksi hypänneen Simon komea takapateri, joka viimeistään herätti joukkueen taistelemaan. Simo esiintyikin koko loppupelin vahvasti sekä hyökkäyksessä että torjuntapuolella! Hyvän monipuolisen pelaamisen ja yleisön vahvan tuen myötä erävoitto kotiin ja kohti ratkaisuerää.

 

Edellisen erän hyvä fiilis kantoi ottelun loppuun saakka! Pistetilanteet 4-0, 10-3 ja 15-10 kertovat VaLePan olleen selkeä vastaantulija. Erän hahmona ottelun parhaaksi pelaajaksikin palkittu Teemu.

 

Vaikeuksien kautta voittoon! Vaikka ottelun alku olikin varsinaista rämpimistä, olivat joukkueen ryhtiliike ja muutamien pelaajien komeat sisääntulot kentälle komeaa seurattavaa. Ja vielä pitää hehkuttaa huikeaa yleisöä, joka syttyi ottelun loppupuolella todella vahvaan kannustukseen!

 

Tulevana lauantaina taputellaan runkosarja kasaan kotiottelussa KaVea vastaan. Kaikki paikalle!

 

HOS!

  • Koutsi J