Taas 5-eräinen KyKy-Betsetin kanssa

Peliraporttia

EV – Kyky-Betset (26-24, 22-25, 25-21, 21-25, 15-17)

 

Vastahan siitä oli kaksi viikkoa, kun Kyyjärvellä käytiin haastamassa Kyky-Betsettiä viisi eräisellä. Kotiintuomisena tuli tuolloin 1 pojo, joka oli jo sinäänsä kova suoritus sarja kakkosta vastaan. Tällä kertaa Kyky-Betset päästiin haastamaan kotisalissa, joten ainakin samanmoista taistoa oli luvassa. 

 

En tiedä liioittelenko ja kuinka paljon, mutta tuntui, että tämänkertainen kotimatsi oli pääosin meidän hallinnassa. Kyky-Betsetin vastaanottoa saatiin sen verran rikottua, että taitavan Ozolins Ralfsin passipeli yksinkertaistui. Tämän johdosta torjunta ja puolustus saatiin rauhassa asetella parhaimmille paikoille, ja moni Kyky-Betsetin hyökkäys päätyikin meidän puolustajan käsistä takaisin peliin. Dave pelasi hakkurina peruspelin tappaen palloa noin 50% tehoilla (36 p), Ilen (20 p) ja Immon (10 p) auttaessa about samoilla tehoilla. Leevi ja Simo keskittyivät tällä erää lähinnä torjumaan.

Ja kun sanoin, että peli oli pääosin meidän hallinnassa, niin tarkoitan sitä, että minulla koutsina koko ajan fiilis, että tämä peli tulee meille. Ensimmäisessä erässä oltiin aluksi hyvässä johdossa, kunnes Kyky-Betset repäisi loppu erästä etumatkaa. Lähes perinteiseen tapaan joukkueena kuitenkin noustiin erävoittoon. 1-0. Toinen erä näytti jo tulevan rallatellen meille, tilanteet 17-11 ja 20-15. Sattuipa meille vähän tehoton rotaatio, jossa Kyky-Betset sai usean torjunnan putkeen. 1-1.

3.Erän alun jälkeen repäistiin semmoinen johto, ettei siitä vierasjoukkue enää noussut. 2-1. 4.Erä oli mukavan jännittävä 20-20 tilanteeseen saakka. Harmi vain, että Petrusevics ei tykännyt jännityksestä, vaan kokeneena pelimiehenä ratkaisi erän tylysti syötöillään, ja jännitys jäi puolitiehen. 2-2. Onneksi viidennessä erässä päästiin taas jännittämään. Taistelupallojen jäljiltä erä vierasjoukkueelle 17-15. 2-3.

 

Uuh, oli mukavan tasainen peli. Meidän puolella toimi erityisen hyvin torjunta-puolustus sekä syöttö. Vastapuolelta palkinnon nappasi passari Ozolins ja meiltä Hakkuri-Dave. Tällaisia jännittäviä pelejä on mukava pelata, vaikka pieniä virhesumia tuli kummallekin joukkueelle ajoittain. 

Kovien pelien sarjaa jatketaan, kun lauantaina lähdetään Turkuseen haastamaan vielä tällä kaudella voittamaton TuTo. Rapsa on hyvä lopettaa KyKy-Betsetin koutsi Kalliojärvi toteamukseen:” TuTo on taas yhden ottelun lähempänä ensimmäistä tappiota!”

 

Pölli-Koutsi

Itä-Savo: https://ita-savo.fi/uutiset/urheilu/249c3a85-3d92-4877-a891-85617513ed12