Sunnuntain saldona kaksi sarjapinnaa ja runsaasti toistoja

EV-NJ 3-2 (25-21, 25-27, 25-19, 23-25, 15-11)

 

Odottavainen oli tunnelma ottelun alla, kun yleisöä valui mukavasti katsomoon lämmittelyn aikana. Ja millainen aloitus kotiyleisölle tarjoiltiin: ensimmäinen vastaanotto Lipin käsistä kuppiin, Henkka tarjoili keskelle ja pikkuhiljaa sarjan keskitorjujaeliittiin nouseva Kautosen Eetu nakutti pinnan kotijoukkueelle. Hyvä myö!

 

Tähän väliin aloituskuusikot.

EV: Helkala, Tuominen, Tolvanen, Kautonen, Sairanen, Silventoinen, Lipi (L)

NJ: Larikka, Tammela, Kauppinen, Storgård, Näkki, Hautala, Antikainen (L)

 

Heti seuraavassa pallossa Eetu näytti toisenlaista osaamistaan torjumalla hyökkäyksen päällä aivan nappipassiksi, mistä allekirjoittaneella oli helppo työ siirtää pallo sormilyönnillä vapaana olevaan takanurkkaan.

 

Ensimmäinen erä tuli suhteellisen helposti meille ilman sen suurempia urotekoja. Toiseen erää otettiin sitten hieman hitaampi lähtö ja päästettiin kaveri edelle aina 2-6 tilanteeseen. Siitä sitten kavuttiin rinnalle ja ohi ja mentiin menojaan. 23-19 tilanteessa sitä sitten varmaan luultiin, että pitkä erätauko alkoi jo. Pelaaminen nimittäin hieman stoppasi siihen tilanteeseen. Ensiksi lahjoitettiin pallo vierailijoille omalla virheellä, jonka jälkeen Nurmon passari Ville Kivenmäki asteli syöttövaihtoon ja laittoi leijaa ruutuun. Hakkuri Tammella kavensi 23-21, sitten tehtiin kolme omaa virhettä ja tilanne olikin Nurmolle 23-24. Kyllä myö vielä kahteen otteeseen tasoihin tultiin, mutta Näkin Simo iski pallon rataan ja erän 25-27 vierailijoille.

 

Pitkällä erätauolla sitten tsempattiin, että päät pystyyn ja kohti kolmatta erää. Ja sehän toimi. Kolmas erä tuli melko selvästi meille. Pukkisen Jussi tuli erän puolivälissä tuomaan positiivista energiaa kentälle ja onnistui siinä. Hyvä Jupi! Erä meille 25-19.

 

Neljäs erä toisti samaa kaavaa, mikä on toistunut aikaisemmin monesti tällä kaudella. Alku huono, tehdään kauhea määrä töitä, että päästään rimpuillen mukaan ja sen jälkeen lössähtää jälleen. Eli tehtiin asiat hieman vaikeaksi ittelle. Ile tuli erän puolivälissä takasin Jupin paikalle ja pienen huilin jälkeen Ile löikin palloa napakasti rataan ollen erän ehdoton hahmo (viisi pinnaa puolikkaaseen erään). Mutta ei sekään aivan riittänyt, erä Nurmolle 23-25.

 

Viides erä ja kuka nousee hahmoksi? Kuin oppikirjamainen satu, alku ja loppu nidottu yhteen: eli Kautosen Eetuhan se oli. Erän ensitahdit Kautosen kädestä, vahvaa tekemistä verkolla ja kolme pinnaa henk. koht. plakkariin. Saman määrän takoi meirän Ilekka, elikkä vahva ottelun lopetus Ileltä. Viides erä meille 15-11.

 

Yhteenveto:

 

  • kolme pinnaa oli tarjolla, kahteen oli tyytyminen, mikä on parempi kuin yksi tai nolla
  • oliko jännitystä vai mitä, mutta olipahan sekavia palloralleja välillä
  • ”pajalla” saadaan työskennellä puolustamisen ja jatkopallopassaamisen kanssa vielä jatkossakin
  • pelaaminen on huomattavasti mukavampaa yleisön edessä, kiitos teille!

 

Tämä viikko on huilia peleistä (tulee hyvää saumaan). Eli nyt on aikaa hioa peliä niin sanotusti tikkiin ja valmistautua kevään tosipeleihin. Seuraava peli pelataan kotiyleisön edessä 27.2. kello 14:00 tutussa paikassa eli Savonlinnan liikuntahallilla. Silloin vastassa on Pälkäneen Lujalukko ja savonlinnalaistaustainen passarivelho Puolakka. Huhujen mukaan on käynyt sparraamassa Eskon Mikkoa VaLePan treeneissä.

 

-ts8