Savonlinna ja lentopallo ne yhteen soppii

Savonlinnassa on vankka lentopallon kannattajakunta. Osalla kannattajista kannustaminen ei rajoitu Suomen saleihin vaan esim. maajoukkueen edesottamuksia seurataan ympäri maapalloa. OKL-salilla valmennuskin saa kiihkeissä peleissä lentopallon seuraajilta hyviä sutkautuksia ja savolaismallisia ohjeita ja kommentteja pelien kääntämiseksi voitollisiksi.  EastVolleyssä ollaan kannattajista kiitollisia ja samalla tiedostetaan, että olemme yleisön palvelijoita ja halutaan tarjota hyvää urheiluviihdettä kylän omien lahjakkaiden urheilijoiden voimin.

Edustusjoukkue jatkaa siis 2-sarjassa ja valmennuksessa Hakulisen Jaakko jatkaa ”omaa projektiaan”, jonka aloitti pari vuotta sitten. Valmennuksesta huolehtivat Jaakko Hakulinen Antti Pölönen yhdessä. Miesten työnjako on selvä, Hakulinen vetää kesätreenit ja Pölönen on valmennusvastuussa talven peleissä, kun Hakulinen jatkaa vielä myös peliuraansa. Pölösen kokemusta pelaajanakin tarvitaan talven mittaan kun seitsemän Eastin pelaajaa astuu armeijan harmaisiin kauden aikana. Kesä treenataan säännöllisesti ja keskitytään laittamaan palettia kasaan ja tehdään perusasioita. Jokatapauksessa ”iisti” on hyvässä, iloisessa iskussa kun kausi alkaa. Mitä tahansa voi tapahtua, pallo on pyöreä.

Toiminta nielee jonkin verran rahaa ja sen vuoksi taustayhteisö tekee merkittäviä määriä talkoita. Näkyvimpinä ovat olleet joulukuusien ja ilotulitteiden myynti, mutta monenlaista muutakin tehdään perunalaatikoista keikkaroudauksiin. Yhteistyökumppaneiden rooli on merkittävä. Nettisivuilta voi nähdä mahtavan listan yhteistyökumppaneistamme. Myös uusia tekijöitä, talkoolaisia ja yhteistyökumppaneita otetaan mielellään mukaan.

East Volley jr on hakenut EU:lta hankerahoitusta nuorten ja aikuistenkin liikuttamiseksi lentopalloillen. Tavoitteena on edistää liikunnallista elämäntapaa ja koota ihmisiä lentopallon avulla yhteen. Harrastajamäärät ovat pieni huolenaihe. Se on varmaa, että ne eivät kasva, jos kukaan ei tee asialle mitään. Mikäli hanke hyväksytään, lähdetään lentopallotyötä tekemään uudella tavalla Savonlinnassa ja naapurikunnissa. Esimerkiksi koulut tulevat olemaan isossa roolissa.

East Volley edustus kaudella 2017—18 Pelaajat: Immo Laukkanen, Konsta Käyhkö, Eetu Kautonen, Petteri Härkönen, Taavi Tuominen, Aleksi Lipsanen, Jussi Pukkinen, Simo Suppola, Leevi Pasanen, Henry Helkala, Jere Puolakka, Jaakko Hakulinen, Antti Pölönen.

Valmennus: Jaakko Hakulinen ja Antti Pölönen

Taustajoukot: Tero Kautonen GM, Jarmo Niiranen (some, netti, markkinointiviestintä), Antti Kemppainen (EV jr pj), Pekka Peippo (talous), Pekka Mäkinen (yhteyshenkilö liitto, salit ym.), Ilkka Peltopuro (markkinointi) ja Harri Huupponen (pj, markkinointi)

Terveisin,
Harri Huupponen, 2-sarjajoukkueen pj