Sampo nurin 3-0

Otteluraportti

EV-Pielaveden Sampo 3-0 (25-18, 25-16, 27-25)

Nyt sitä oli taas piiitkästä aikaa tarjolla, nimittäin kotimatsi. Edellisestä kotiluola-ottelusta oli kerennyt vierähtää jo yli kuukausi, joten lähes 300 päinen yleisö suorastaan kihelmöiden odotteli ottelun alkua. Sarjataulukon mukaan ottelusta piti tulla tasainen, sillä kummatkin joukkueet majaili 15 pisteen hujakoilla. Ensimmäinen kohtaaminen syksyllä Pielavedellä kääntyi meille aika selkeästi 3-0, joten luotto omiin oli näillä tiedoin kova.

Heti alkulämpästä oli havaittavissa oman joukkueen rentous. Taisin siinä GM-Kautoselle tokaistakin, että toivottavasti tämä pelaajien rento-olemus kääntyy meidän eduksi. Vaaranahan siinä on se, että lähdetään liian kevyesti peliin, eikä kovaa pelifiilistä saada kaivettua enää millään tavoin kesken pelin. No onneksi näin ei käynyt.

Seitsikkoon meiltä asteli Tumppi hakkuroimaan, Jonne kapelimestariksi, Ile ja Teemu yleismiehiksi, Jaska ja Eetu keskareiksi sekä liberoimaan Toijalan Jere. Kaksi ensimmäistä erää olivat lähes toisintoja toisistaan. Ensimmäisessä erässä Sampo pysyi meidän tahdissa sinne 10 pisteen hujakoille ja toisessa erässä 7 pisteen kohdille. Tämän jälkeen etenimme erien loppuun vähintään 2 pisteen erolla. Tällä erää pitkä erätaukokaan ei tuonut superisoa lovea meidän pelaamiseen, vaikka selkeästi kaikista tiukin 3 eräs näistä oli. Sampo vaihtoi hiemaan pelaajiaan ja ehkä tämän ansiosta paransi hieman omaa peliään, kun taas 3 erä oli meidän virheherkin. Vaikka hieman tiukkojakin paikkoja erän lopussa oli, niin erä lukemin 27-25 meille. 3-0 ja 3 pistettä teki tässä vaiheessa ihan gutaa!

Sampo peli oli meiltä rentoa ja suht hyvää tekemistä, ja ennenkaikkea tasaista tekemistä joka pelin osa-alueelta – tilastojen valossa ei mikään superpäivä, mutta keskihyvä. Ainoastaan puolustuspelaaminen oli selkeästi normaalia parempaa. Meiltä parhaan pelaajan pystin nappasi Teemu 15 pisteellä. Hyvän pelin pelasi myös hakkuri-Tumppi: Tumppi hakkasi palloa omasta korkeuksistaan ja puolusti koviakin lyöntejä peliin. Hyvä hakkuripeli meiltä.

Hyökkäyksien välissä Tumppi kerkesi silitellä vastapuolen torjujien päitä.

Jonne oli meiltä selkeästi tehokkain syöttäjä ja pelasi muutenkin – normaalin malliin – loistavan passi- ja puolustuspelin. Keskarit eivät mahdottomia määriä passeja saaneet, mutta hoitivat ne vähäiset mallikkaasti. Jere oli varma nostoissaan ja puolusti muutaman kovan tillikan kivasti Jonnelle pelattavaksi. Ilen pelikunto on koko ajan parempi. Siitä kannattaa käydä lukemassa enemmän lopussa olevasta Itä-Savon linkistä. Eli nyt jos lukijana et osannut lukea rivien välistä, niin parhaan pelaajan palkinnon olisi voinut antaa useammallekin pelaajalle meidän joukkueesta. Hyvä ukot!

Sampon parhaana palkittiin Karttusen Antti, joka hyökkäsi tehokkaasti laidoilta.

Parhaat pelaajat

Vaihtoja ei pelissä montaa tehty. Ainoastaan Taavi kävi laittamassa muutaman pahan syötön Sampon puolelle. Vaihtoarsenaalihan meidän joukkueessa on todella hyvä. Penkillä on monta kovan luokan tekijää. Sinänsä hyvä tilanne, koska taistelu jokaisesta pelipaikasta on kova.

Ensi viikolla herkku jatkuu: Kotisalissa vastaan asettuu Rantaperkiön Isku. Edellinen kohtaaminen päättyi Iskun 3-2 voittoon. Isku on yhden pelin enemmän pelanneena 1 pisteen edellä meitä, joten katsomon lisätuki ei missään nimessä olisi pahitteeksi. Tulehan paikalle.

Koutsi A

Kuvat: Aleksi Mustonen, mainostoimisto HINKU

Linkki Itä-Savon juttuun:

https://ita-savo.fi/uutiset/urheilu/bbeb5627-e3f5-41e6-abaa-49fcfab2e48b