Sammon taonta

Voittohan sieltä jälleen napsahti! Sunnuntain kotiottelusta nimittäin. East Volley Edustus – Pielaveden Sampo 3-2. Eräpisteet 25-16, 24-26, 25-20, 21-25 ja 15-9.

 

Jännäksi meni peli, lopputuloksen osalta. Pelillisesti ottelu ei noussut suurten klassikoiden joukkoon. Mutta voitto on aina voitto! Ja Sampo pelasi hyvin. Otsikko ”Sammon taonta” onkin oikeastaan virheellinen, sillä Sampo takoi myös hyvin takaisin! Nuoret kaverit pistivät meidät ahtaalle, ja varsinkin syöttö/vastaanottopelissä Sampo oli jopa karvan verran edellä.

 

Avauskokoonpanossa kentälle hyppäsivät Henkka passaamaan, Taavi hakkuroimaan, Immo ja Jussi yleispelailemaan, Jackie ja Petu keskitorjumaan sekä Lipi liberoimaan. Ensimmäisessä erässä tehtiin ainoastaan tuplavaihto, jossa Jaska hakkuroi etukentän ja Jere heitteli passia. Toisessa erässä passariksi vaihtui Jere, ja toiseksi keskitorjujaksi (ensimmäistä kertaa tällä kaudella, kun treenitkin lasketaan mukaan) Jaska. Tällä kokoonpanolla jatkettiin loppuun saakka, ainoastaan Konsta kävi pelaamassa muutaman takakenttäkierroksen hihaspesialistina.

 

Pelinä ottelu oli kuin toisinto kauden avausmatsista Parikkalaa vastaan. Välillä vietiin peliä selkeästi, välillä oltiin ongelmissa lähes jokaisella osa-alueella. Oikeastaan ainut pidempi jakso jossa peli rullasi niin kuin pitääkin, oli viidennen erän alussa.

 

Vaikka peli hieman nihkeä olikin, on mukava ajatella, että tämänhetkinen taso riittää peruspelaamisellakin voittoihin Sammon kaltaisista, hyvää lentopalloa pelaavista joukkueista. Lisäksi osalla jätkistä painoivat jaloissa ja muuallakin vielä edellispäivän kova A-poikien turnaus sekä pienet loukkaantumiset.

 

Pelin parhaana palkittiin kovat pisteet hyvillä prosenteilla takonut Taavi. Taavi onkin alkanut löytää hyökkäyspeliään kokoajan enemmän ja enemmän!

 

Tulevana viikonloppuna pelataan Kuopiossa, jossa vastaan asettuu Puijo Wolley, joka on Sammon kaltainen nuori ja energinen porukka. Hyvä peli luvassa siis jälleen!

 

PS. ISO kiitos pallopoikina olleille F- ja E-junioreille. Todella nohevaa toimintaa tulevilta huippulentopalloilijoilta!

HOS!                                                                                      Koutsi J