RAPOTTI: Syyskauden arvosana ”ihan ookoo” – GM Kautonen

Yhdeksän peliä, seitsemän voittoa, kaksi tappiota, noin 2500 kilometriä, saldona 20 sarjapistettä ja sijoitus sarjataulukossa toisena (tällä hetkellä). GM Kautosen tiukka ynnäys syyskaudesta oli ”ihan ookoo” ja sitähän se olikin, ihan ookoo.

Kotipelien katsojamäärä viidessä kotiottelussa yhteensä oli 1248, keskiarvo 250 per peli. Tämä lukema oli jo ihan todella ookoo. Kotiyleisön mahtava tuki siivittikin meidät hyviin suorituksiin kotisalissa. Uskallan väittää, että on meillä sarjan paras kotiyleisö. Siitä erittäin iso kiitos teille! Syyskaudella ottelukohtainen ennätys oli 302 katsojaa. Eiköhän laiteta se uusiksi kevätpuolella?

EAST – KUORTANE 3-0 (-18, -17, -22)

Myö pelattiin syyskauden viimeinen ottelu viime perjantaina Enonkoskella Kuortaneen nuorten maajoukkuetta vastaan. Napattiin voitto suoraan kolmessa erässä. Enonkosken liikuntatalolle väkeä oli saapunut hieman alle kaksisataa ja tunnelma oli tapissaan. Oli mukava pelata pitkästä aikaa Enonkoskella.

Itse ottelussa oltiin hyvinkin pitkälti kenttätapahtumien päällä ja päästiin määräämään ottelun tahti. Torjunta toimi hienosti, saatiin puolustuksia ylös vaimennuksien jälkeen, vastaanotto hoiti hommansa mukiinmenevästi ja syötöllä saatiin kaveri pulaan. Ja meijän Taavi onnistui ottamaan viisi (5) torjuntaa, melko pöljäpäivä.

Allekirjoittanut onnistui lyömään pallon ensimmäisen kerran syyskaudella ohi torjunnan. Taisi puolustaja yllättyä siitä melkolailla, kun pallo tuli suoraan nenään. Meijän puheenjohtaja Mäkynen laittoi vielä viestiä Kuortaneelle ja varmisti, että hakkuri Paananen on kunnossa.

Meiltä palkittiin Ilekka ja Taavi, vierailijoita passari Ville Kuukasjärvi ja yleispelaajana urakoinut Samuel Salminen. Oikein kehityskelpoisia poikia oli vastassa. Kevätkaudella vastassa on varmasti aivan toisenlainen joukkue, kun kehitysaskeleet ovat oletettavasti hieman suurempia kuin esimerkiksi meidän joukkueella.

 

SYYSKAUSI PAKETTIIN

Myö pelattiin riittävän hyvin ja saatiin raavittua voitot seitsemästä ottelusta. Oulun reissu oli tutun hankala. Ensimmäinen peli Ettaa vastaan saatiin käännettyä meille, mutta Kiskoa vastaan tapahtui pieni ulospuhallus ja nokkaan tuli. Sielläkin meinattiin viedä ottelu viidenteen erään, pienestä ne asiat on loppupeleissä kiinni.

Lempoa vastaan pelattu kotiottelu päättyi vierailijoiden 0-3 voittoon. Siinä ei ollut epäselvyyttä, mutta ei myökään oltu parhaimmillaan. Ehkä hieman puristettiin ja pelistä puuttui rentous. Mukava kohdata taas keväällä uudestaan, kun päästään pelaamaan ärsyttävästi altavastaajan roolissa ilman paineta.

Kevätkaudella kun saadaan treenisalille vielä hieman lisää laatua tekemiseen ja sitä kautta suoritukset siirtymään peliin, niin melko hyvä tullee. Ringissä on sopivasti laajuutta ja kaikki pelaajat pääsivätkin pelaamaan syyskaudella. Juho teki väkevän sisääntulon ykkössarjaan, kun Lipi oli sivussa kaudenavauksesta. Pate sai tehtyä ensimmäiset pisteensä miesten peleissä (vaikka toki muutama vastapallo siinä menikin aikaa). Waltteri ja Jupi istahti hienosti keskitorjujaliittoon Jarden seuraksi. Keskareiden pelaaminen on mennyt koko ajan eteenpäin, joten hyvä siitäkin tullee.

Hieman myö vielä tarvitaan tasaisuutta, varmuutta, virhekontrollia ja aktiivista kenttäpelaamista. Väitän, että myö ei olla vielä ulosmitattu meijän parasta osaamista. Säästellään sitä vielä ns. tosipeleihin. Nyt meillä on hyvä aika harjoitella ja hieman levätä, jatketaan pelikuvioita ensi vuoden puolella. Ensimmäinen ottelu KaVea vastaan vieraissa on sunnuntaina 8.1.2023 kello 16:00. Ensimmäinen kotiottelu on Sampoa vastaan lauantaina 21.1.2023 kello 14:00.

 

SYYSKAUDEN MVP:t (savoksi: tärkeimmät tekijät)

  1. TALKOOLAISET
    • Ilman teitä, ei ois meitä. Hommat toimii seurassa kuin kuuluisa junan vessa. Useammassa seurassa olleena uskalla sanoa, että yksi parhaiten hoidetusta seuroista, missä taustat on todellakin kunnossa.
  1. KOTIYLEISÖ
    • Teitä oli paljon ja piditte hyvää mökää yllä, jatketaan samalla tavalla. Tai no, jätetään omalle joukkueelle huutelut pois, ne ei tunnu kivalta. Muuten sama meininki kevätkaudelle!
  1. COACH, GM, JUGI
    • Aikamoisen apinalauman kanssa joutuvat tekemään töitä ja matkustamaan ympäri Suomea. Pölli jopa viikoittain useampaan kertaan treenisalilla. Tero paransi otteitaan syksyn mittaa, pulloissa rupesi pysymään vesi ja takit pitivät miehistön lämpimänä. Jugi taas hoitaa ruutunsa pomminvarmasti, pullot on täynnä eikä miehistön pohkeet kramppaa. Ainakaan kovinkaan usein.

KIITOS!

Jatkellaan pallohommia ensi vuonna. Tulkee sitä ennen ostamaan kuusi yhden hinnalla 17.12. alkaen Rismalta tai Abcilta. Ja myöhemmin raketteja Rismalta. Rauhaisaa joulun odotusta ja mukavaa uutta vuotta toivottaa koko Eastin poppoo!

-ts8