RAPORTTI: Viikonlopun saldona reilu tuhat kilometriä ja kolome pistettä

Ei se pohjoisen reissu ole yhtään lyhentynyt viime vuodesta, saatikka muuttunut helpommaksi. Samanlaiset ongelmat ne taitaa kulkea joka vuosi mukana. Niihin kuuluvat mm. erittäin ”vahvat” otteluiden alut, synkät hetket pelissä, ehkä pientä reissuväsymystä ja -kiukkua. Tällä kertaa saldona 3/6 pistettä, ei katastrofi, mutta enemmänkin olisi ollut tarjolla.

 

LAUANTAI, ETTA – EAST

ETTA: Hämäläinen, Parkkinen, Kangas, Tammela, Järvenpää, Mustonen, Hänninen (L)

EAST: Helkala, Tuominen, Moisio, Sairanen, Kainulainen, Pukkinen, Rusko (L)

 

 1. ERÄ

”Hyvä startti otteluun ja homma omaan haltuun” -> 5-0 ETTA johtoon ja aikalisälle. Ei se nyt aivan lähteny. Oma vastaanotto oli ongelmissa, toisessa kosketuksessa ei petrattu ja vielä hyökättiin suoria virheitä. Parkkisen Veeti hakkasi omista korkeuksista lukemiksi jo 9-2, ei ihan saatu sitä starttia mitä haluttiin. Lipsanen rauhoittamaan vastaanottoa liberon tontille, Taavin hyökkäyksillä ja Moision hyvällä syöttövuorolla kirittiin jo 11-9 ja pakotettiin kotijoukkue ottamaan aikalisä.

Aikalisän jälkeen Taavi kaventaa 11-10, mutta kohta tilanne jo 18-13 kaverille. Ei oikein pysyny homma kasassa. Ei sen suurempi huomiota ekasta erästä, erä kaverille 25-16.

 

 1. ERÄ

Lipsanen jatkaa liberona ja Silventoinen Moision tilalle yleispelaajaksi. Ei muuta kuin ylimääräinen älämölö käyntiin ja pakotetaan se pelifiilis käyntiin. Tällä kertaa ei yleisöstä (23) tullut sitä fiilinkiä kentälle, niin jouvuttiin ite tekemään sitä. Pahoittelut vaan kaikille ottelutapahtumassa olleille, jotka jouduitte siitä kärsimään.

Koko erä mentiin hienoisessa johtoasemassa ja johtoasemassa pelaaminenhan on aina hitusen mukavampaa kuin takaa-ajo. Waltteri keskitorjujaliitosta pelasi vahvasti nakuttaen ainakin kolome pinnaa toiseen erään. Ile napautti loppulukemat 20-25.

 

 1. ERÄ

Sama mökä käyntiin ja hienoisessa johdossa edetään 7-10 tiltanteeseen. ETTA sortui hieman virheilyyn ja helpotti meidän olotilaa. Taavi naputteli kummulta hyvällä prosentilla palloa rataan. Pisteiden teko kotijoukkueen puolella nojasi vahvasti hakkuri Parkkisen ja yleispelaajana tällä kertaa pelanneen Tammelan harteilla. Vaihtorumba kotijoukkueen puolella ei tuottanut haluttua tulosta, erä meille 14-25.

 

 1. ERÄ

Toistaa samaa kaavaa kuin kolmas erä, 7-10 tilanteesta nykäistään pieni kaula 9-16 tilanteeseen. Sitten sattuu meille hieman heikompi jakso ja päästetään kaveri mukaan peliin, 17-20. Liitto päätti ottelun, ensiksi Kainulainen otti torjunnan jonka jälkeen Pukkisen jäätävällä blokilla erä 21-25 meille ja koko ottelu 1-3.

 

Raati palkitsi kotijoukkueelta 22 pinnaa takoneen Tammelan ja meiltä 23 pinnaa tehneen Tuomisen. Katsomosta huudeltiin Taaville, että hää pelaa väärässä sarjassa. Ikävä kyllä Savonlinnassa ei ole enää miesten 2-sarjajoukkuetta. Kyllä me sinne laitettaisiin, jos vaan olisi mahdollisuus.

Erityismaininta viisi torjuntaa ottaneelle Waltterille. Peli peliltä molemmat liiton miehet parantavat otteitaan. Sekä suoria torjuntapisteitä että hyviä vaimennuksia napsuu enemmän ja enemmän. Enää tarvitsee jonkun puolustaa ne vaimennukset peliin.

 

Eikkai siinä sitten sen kummempia kuin kolmen pisteen kanssa suihkuun, syömään ja hotellille nukkumaan.

 

SUNNUNTAI, KISKO – EAST

”Hyvä valmistautuminen peliin, että ollaan valmiita heti ottelun alusta. Ei samanlaista startti kuin eilen”

EV: Helkala, Tuominen, Kainulainen, Pukkinen, Sairanen, Silventoinen, Lipsanen (L)

KISKO: Mäkinen, Seppä, Kaksonen, Alajärvi, Salmela, Kuronen, Kiilunen (L)

 

 1. ERÄ

”Via Dolorosa, kärsimysten tie” – Tommi Läntinen.

 

6-2 Kiskolle ottelun alku niin sekavan ****** jälkeen, että ei muuta vaihtoehtoa kuin parantaa. Siitä se kone lähtee käyntiin yskähdellen ja päästään kuin päästäänkin otteluun mukaan. 13-14 tilanteessa siirryttiin jopa johtoon, hurraa! 20-20 tilanteen jälkeen ei Lentopalloliiton tulospalvelun mukaan kukaan meidän joukkueesta onnistunut pisteenteossa, mikä voi hyvinkin pitää paikkansa. Vahvasti hyökännyt Salmela napautti erän kotijoukkueelle 25-23.

 

 1. ERÄ

Sekavaa, sekavaa, sekavaa. Ei piästä hyökkäämään, kun hyökätään siinä ei ole järkeä ja niin. Roikuttiin mukana, mutta ei hommalla ollut mitään tekemistä lentopallon kanssa. 9-8 tilanteessa Pölli otti aikalisän ja heti aikalisän jälkeen vaihdettiin passaria. Venne tuli viskomaan palloa hyökkääjille. Hetki vielä jatkettiin sekoilua, mutta sitten rauhoitettiin vähän tekemistä. Kainu, Ile ja Pukkinen naputteli 18-21 johtoaseman meille. Sitten Teemu löi eräpallotilanteeksi 23-24. Ei ensimmäinen, eikä toinen eräpallo riitä. Annetaan välissä kaverille yksi eräpallo, mutta lopulta Hammer-Dave naksauttaa 26-28. Hämmentävää lentopalloa, pelataan kohtuu luokattomasti, mutta saatiin silti voitettu erä.

 

 1. ERÄ

 

”Hyvät lämmöt pitkän tauon jälkeen, valmiina pelaamaan, parannetaan ja meijän peli”

Hibidi-hoblaa ja taululla 8-3 Kiskolle. Niistä viisi (5) omaa virhettä. Vaihellaan passaria jälleen ja Helkala takaisin askiin. Lisää omia virheitä ja Pöllin aikalisä. Sitten tarvitaan taas aivan äärettömän ylimääräistä showta ja mekkalointi, että peli lähtisi millään tavalla rullaamaan. Vastustajan valmentajan sanoin ”160 senttinen keskitorjuja” Pukkinen nappaa vuorotellen keskeltä Alajärven kiinni, torjuu Sepän ja pakottaa vielä keskarin tekemään virheen. Kova kaveri tuo Jussi, taas loi momenttumia meille. Tapellaan tapellaan 22-20 tilanteeseen vielä, mutta ei pyristelet riitä ja erä 25-22 Kiskolle.

 

 1. ERÄ

Sitten kerrankin hyvä ja lennokas startti erään. Nyt rokki käyntiin ja kaveri ahtaalle. 4-8 tilanteessa Kisko suorittaa tuplavaihdon, ei haittaa. 4-10 Kiskon aikalisä. Tulevat vielä pirulaiset mukkaan ja 11-13 Pölli ottaa aikalisän. Siitä sitten hyvällä fiiliksellä tilanteeksi 15-20, jonka jälkeen Läntisen Tommi teki comebäkin. Hitusen siinä sattui synkkähetki, että passit ei napsunut kohilleen ja kun niistä hyökättiin, niin tehtiin virheitä. Myö ei tehä pisteitä ja Kiskon vahvat laiturit Seppä ja Salmela naputtelee tarvittavat pisteet. Kohtalainen sulaminen sitten siinä ja erä 25-22 ja ottelu 3-1 Kiskolle.

Parhaat sunnuntaina oli Salmela ja Lipsanen. Salmela hyökkäsi korkealta ja vahvasti, piti meidän torjuntaa vähän niin kuin pilkkanaan.

 

Reissun plussat:

 • GM Kautonen operoi reissun vahvalla ammattitaidolla, hyvät hotellit ja ruoka (aamupalalla lettuja ja lounaalla pehmistä). HOS!
 • Jugi se täytteli pullot aina täyteen ja laitto jopa suolaa, ettei vaan ramppais
 • Kolme sarjapistettä
 • Pudotus maanpinnalle ettei tässä nyt ihan voittamattomia olla

Reissun opit:

 • Kaikki lähtee treenisalilta, siellä lepsuilu ja nukahtelu siirtyy melko hyvällä prosentilla myös peleihin
  • vaatimustasoa ylöspäin treeneissä ja sitä kautta laatua tekemiseen
 • Vähän edelliseen jatkoa, peruskosketuksiin (sormi- ja hihalyönti) pitää saada laatua
  • on se passari tai kuka vaan, niin lyötävä passi pitää pystyä heittämään
 • Valmistautuminen otteluihin on melkosen tärkiää

 

MUTTAMUTTA EI NYT VAIVUTA SYNKKYYTEEN. Muistetaan että kautta ollaan pelattu kuusi ottelua, niistä saldona viisi voittoa ja yksi tappio. Ollaan kakkosena sarjassa ja kevvääseen on vielä pitkä aika. Reissun kolme pistettä varmisti sen, että Suomen Cupin jatkopaikka ratkeaa ensi lauantaina Savonlinnassa.

 

LAUANTAINA 26.11. KLO 17:00, Savonlinnan liikuntahalli, EAST – LEMPO

Ykkössarjan parhaan pistekeskiarvon omaava joukkue marraskuun lopussa lunastaa paikan Suomen Cupin puolivälieräotteluun suurta ja mahtavaa, viime vuoden Cup mestaria, Savo Volleyta vastaan.

Kupletti on melko selkeä: East 3-0 tai 3-1 voitolla jatkoon, muut tulokset Lempo jatkoon. Ei nimittäin lauantai-illan kattaus tuosta parane. Sarjan kärkiottelu, Suomen Cupin jatkopaikka panoksena, älä nyt herranjestas jätä välistä!

LAUANTAINA 26.11. KLO 17:00, Savonlinnan liikuntahalli, EAST – LEMPO, be there!

 

-ts8