RAPORTTI: Nyt ei mennyt viittä erää

East Volley – Oulun Kisko: 3-0 (25-22, 25-20, 25-14).

Viikonlopun peliin Oulun Kiskoa vastaan lähdettiin mietteliäästi, kun keskareita ei meinattu löytää mistään. Onneksi Jarno lupautui hyppäämään mukaan. Myös peliä edeltävän viikon treeneissä meillä oli miespulaa sairastumisien vuoksi.

1. Erä

Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet aloittivat pelin taktisesti syöttövirheillä. Meidän Taavi onnistui erän alkumetreillä myös lyömään vastapallon pitkäksi, mutta virheitä sattuu. Kisko meinasi päästä niskan päälle, kun he kääntivät hyvillä puolustuksilla ja hyökkäyksillä pelin tilanteeseen 6-9, mutta ovelasti ajoitetun aikalisän seurauksena tilanne muuttuikin nopeasti meidän eduksi 13-12. Hetki tämän jälkeen Oskari Sepän painopallo vihelletään heitoksi ja tämä sai varmasti Kiskon pelaajien veren kiehumaan. Erää jatkettiin tasaisissa merkeissä tilanteeseen 21-20, mutta siitä otettiin kaula tilanteeseen 25-22 ja eka erä meille.

2. Erä

Toinen erä aloitettiin todella hyvällä varmistus- ja hyökkäyspelillä ja tilanne meille 5-3. Tässä samaisessa tilanteessa Kerimäen oma poika Niklas Makkonen kävi laittamassa pahaa hyppyleijaa Jarden tilalla, mutta pallo ei jäänytkään vastustajan kenttään ja Nikke takaisin vaihtoon. Erän keskivaiheilla pisteitä tehtiin vuorotellen eikä kumpikaan joukkue päässyt selvään johtoon. Tiukan väännön jälkeen kaivettiin palloa kentän pinnasta ja Immo kävi syöttämässä ässän, tilanne yhtäkkiä 19-16 meille. Tilanteessa 23-20 Taavi teki mahdottomasta totta ja teki kahden pisteen peipin ja toinenkin erä meille.

3. Erä

Kolmannen erän alkuun sovittiin pitkällä erätauolla, että emme lähde takki auki vaan pidetään sama pelin taso yllä. Kolmas erä aloitettiin todella vahvasti Helkalan passarinpeipillä, Taavin satasella, vastustajan virheillä ja kyllähän se Jardekin torjunnan sieltä kaivoi, tilanne meille 5-1. Piste-ero pidettiin hyvin hallussa, kun ei päästetty Kiskoa rinnalle missään vaiheessa. Tilanteesta 13-9 eroa kasvatettiin hyvillä torjunnoilla ja Taavin ennakkoluulottomilla hyökkäyksillä ja niillä tilanteeseen 17-10. Eränlopussa Immo teki puolustuksellaan pisteen, kun taktisesti (tai vahingossa) toimitti pallon tarkasti vastustajan kenttään. Immo sytytti myös yleisöä uskomattomilla viistorullilla ja takakulman peipillä. Eräpallon Taavi löi reilusti rajaan, kolmaskin erä meille ja kolme pistettä Kiskolta.

Peli oli meiltä kokonaisuudessaan hyvä. Peliin lähdettiin altavastaajan roolissa ja se rooli täytettiin paremmin, kun moni olisi voinut kuvitella. Teimme erästä toiseen asioita mitä oltiin treeneissä koko kausi hiottu ja nyt se palkittiin, kun sarjakärki kaatui. Ensi viikolla mennäänkin Ouluun ottamaan revanssia Kiskon kanssa.

Viikonlopun nostot:

🦭🦭🦭: Kauan kaivattu saunailta
🦭🦭: Immon ja Jarnon mahtava paluu pelikentille
🦭: Ehjä peli alusta loppuun

🐑🐑🐑: Pelaajia sairaana
🐑🐑: Passien määrä keskelle
🐑: Ukkojen määrä vähäinen treeneissä

#3