RAPORTTI: Myö pelattiin ittemme runkosarjan top kahteen

Lauantaina pelattiin upean upean kotiyleisön (290 katsojaa) edessä kolme erää lentopalloa ja varmistettiin vähintään runkosarjan toinen sija. Hieno palloilupäivä oli! Pidemmittä puheitta peliin.

EAST: Vatola, Tuominen, Kainulainen, Pukkinen, Sairanen, Silventoinen, Lipsanen (L)

PÄLU: Puolakka, M. Kuusela, Halttula, Köykkä, T. Kuusela, Puholainen, Help (L)

 

  1. ERÄ

Tilanne 1-1 Puolakka syöttämään meidän p1-tilanteessa. Pari heikompaa passia, pari huonoa hyökkäystä, kaverin hyvät suoritukset, tilanne äkkiä 1-6 ja Pöllin aikalisä. Ei hirmu hyvä startti ottelulle. Meijän Waltteri napautti sitten paterin ruutuun ja saatiin heikko rotaatio eteenpäin. Sieltä täältä saatiin muutamia omia pisteitä syöttövuoroilla ja kirittiin eroa umpeen, 10-14 ja Waltteri syöttää pari ässää. 15-18 ja Jusa syöttelemään käärmeisiä. Syötöllä kaveri ahtaalle, pari hyvää puolustusta, päättäväisiä hyökkäyksiä, Waltterin torjunta ja tilanne yhtäkkiä 23-18. Waltteri ajatteli näyttää pälkäneläisille kenen keittiössä pyörivät ja nappasi toistamiseen virkaveli Halttulan kiinni ja erä 25-19 meille.

  1. ERÄ

Tasaisissa merkeissä lähettiin etenemään toisessa erässä. 9-9 tilanteen jälkeen nyplästiin pienen pieni kaula ja Pälkäne otti aikalisän 12-9. Myö oltiin vahvoja Pälkäneen etupassaritilanteissa ja saatiin aina muutamia pisteitä nakuteltua omalla syöttövuorolla. Oma virhekontrolli pysyi melko hyvänä (liiton tilastoissa yksi suora virhe). Moision Arttu tuli eräpallotilanteessa syöttämään viheliäisen leijan, mikä nousi vastapalloksi ja Ile tinttasi erän poikki 25-16.

Pitkällä erätauolla yleisö pääsi nauttimaan SaVoLin cheerleading esityksestä!

  1. ERÄ

Erä käyntiin Vennen ässäsyötöllä ja parilla Taavin torjunnalla (kaikkee sitä näkkee), 3-0 hyvä startti erälle. Sitten pallo kaverille, ässäsyöttö ja meijän varmistuksen täysnukahtaminen. Yhtäkkiä peli tasan 3-3. Sitten ajateltiin karistella kaveri kyydistä ja niin myös tehtiin. Waltteri syötteli ässän, sen jälkeen vitosrajasta yhdellä kädellä kauden komeimman puolustuksen ja taas ässän , liitto näytti osaamistaan. Pälkäne teki tuplavaihdon 13-9 tilanteessa ja otti sen takaisin 16-9. Meillä Jarno ja Arttu päästettiin vapaaksi etukentälle 18-10 tilanteessa. Hetkellisesti vielä Pälkäne rimpuili mukana, mutta ei meillä ollut mittään hättää. Erä 25-17 ja ottelu 3-0 meille.

Otteluemäntä ja -isäntä Pub Miekkoniemi ja Laamavuori Infra Oy palkitsivat ottelun parhaina kotijoukkueen Waltterin ja vierailijoiden Puolakan Jeren (yllätysyllätys). Ässäpelaajat löytyi kummankin joukkueen hakkurin tontilta elikkäs Taavi ja Kuuselan Mikko.

Paikallislehteen nimetön savonlinnalainen palloiluanalyytikko oli kuvaillut ottelua kellokorttilentikseksi eli (suora lainaus Itä-Savosta) ” Suomeksi se tarkoittaa sitä, että kaksi joukkuetta tulee paikalle ja läpsyttelee hengettömästi kolme erää.”

Allekirjoittanut ei aivan tuohon yhdy. Myö pelattiin hyvää kurinalaista syöttöpelaamista, mikä kyllä lannistaa varmasti vastustajajoukkueen fiilistä. Kun Pälkäneellä oli etupassaritilanne, niin oli meidän paikka iskeä ja myö iskettiin. Saatiin hyviä torjuntoja, vaimennuksia, puolustuksia ja sitä kautta suht ookoo jatkopallopelaamista. Ollaan kyllä joskus läpsytelty hengettömästi, mutta lauantaina matsi ei välttämättä siihen kategoriaan ihan suoranaan tipahda.

Taavi nautti suuresta hyökkäysvastuusta ja naputteli 19 pinnaa, Ile säesti kymmenellä ja Waltteri pelasi jälleen vahvan yhdeksän pinnan pelin. Nyt meillä on hyvää aikaa treenata kohti kauden tärkeimpiä otteluita, jotta Savonlinnassa nähtäisiin mahdollisimman pitkä palloilukevät.

Kiitos vielä yleisölle ja upeille F-junnuille, jotka toimivat ottelussa pallopoikina!

-ts8