RAPORTTI: Kevätkausi käyntiin 3-1 voitolla

Myö pelattiin viimeksi 9.12. Kuortanetta vastaan Enonkoskella ja heti perään kuukautta myöhemmin 8.1. kausi jatkui Karhulassa Veikkojen vieraana. Elikkä hyvän mittainen paussi peleistä tuli ja päästiin naatiskelemaan sekä joulun pyhistä että vuoden vaihtumisesta. Nytten taas hommat jatkuu ja meno senkun kiihtyy.

KaVe: Palonen, Rantalainen, Keminen, Hannola, Lepistö, Seppälä, Rezai (L)

EV: Helkala, Tuominen, Sairanen, Silventoinen, Pukkinen, Kainulainen, Lipsanen (L)

  1. ERÄ

Ehkäpä pieni pelaamattomuus näyttäytyi otteissa, kun ensimmäinen erä ei meinannut oikein lähteä rullaamaan. Suoritukset tehtiin kiireessä ja hieman hätäisesti, kosketukset eivät olleet aina niin kauniita ja virheitäkin töpeksittiin suoraan. Kaveri vastaanotto hyvin palloa ja hyökkäsi tehokkaasti niin keskeltä kuin laidoistakin. Ei myö saatu peliä rullaamaan vaikka uutta virettä haettiin vaihtojen muodossa, kun Arttu ja Venne tulivat kentälle. Eka erä KaVelle 25-14.

  1. ERÄ

Toiseen erään saatiin hieman parempi startti Helkalan ja Ilen syöttövuoroilla. Kaveri ahtaalle ns. käärmekeittosyötöillä ja peli rullaamaan. Toki kaverin tekemät suorat hyökkäysvirheetkin auttoivat asiassa, mutta oli siellä meiltäkin jo havaittavissa parempia suorituksia. Johettiin parhaimmillaan 1-8 ja 3-11. KaVe vaihtoi kentälle Hannolan tilalle Fredrikssonin, joka takoikin hetimiten viisi pinnaa kotijoukkueelle. Ei kuitenkaan riittänyt ja erä meille 18-25.

  1. ERÄ

Meijän Waltteri näytti kolmannen erän alkuun kuka määrää. Pari hyökkäyspistettä, torjunta ja syöttövuoron jälkeen mehulle seuraamaan peliä liberovaihtoon. Päästiin pelaamaan jälleen kerran hienoisessa johtoasemassa, mikä nyt luonnollisesti on hieman mukavampaa kuin muutama piste perässä. 13-20, 16-22, 20-23 ja Pölli pakotettu ottaamaan aikalisä. Saatiin heti pallo meille ja neljä eräpalloa. Pari myö siihen tarvittiinkin, että saatiin erä poikki 22-25.

  1. ERÄ

Neljäs erä oli ehkä tasaisin koko ottelussa, kun kolmen pisteen karkumatka oli suurin ero aina erän loppupuolelle saakka. Tilanteessa 19-20 KaVe rupesi hieman helpottamaan meidän urakkaa ja vieraanvaraisesti tekikin viisi suoraa virhettä ottelun loppuun. Erä pakettiin 21-25 ja samalla ottelu meille 1-3.

Ei siitä nyt liikaa jäänyt kerrottavaa jälkipolville, mutta kolme pistettä on aina kolme pistettä. Siihen täytyy olla tyytyväinen, että hankalan ensimmäisen erän jälkeen pystyttiin parsimaan rivit tarvittavalle tasolle. Sehän aina riittää, että on paikalle saapuvista joukkueista parempi. Parhaina palkittiin kotijoukkueen hakkuri Pyry Rantalainen (20p) ja meiltä Teemu (16p).

 

Kevätkausi on nyt alkanut ja päivä pitenee ainakin muutamalla minuutilla päivittäin. Sehän tarkoittaa sitä, että pleijarit lähestyvät hyvää tahtia. Meillä on pari kuukautta ja kahdeksan ottelua jäljellä runkosarjaa, jonka jälkeen alkavat ns. tosipelit. Hienoa aikaa jälleen eletään ja meillä on sopivasti aikaa laittaa oma peli sellaiseen kuntoon, että ei jää selittelyille varaa loppupeleissä.

Seuraava peli onkin paikalliskamppailu aina niin mukavaa Pielaveden Sampoa vastaan. Peli pelataan lauantaina 21.1. kello 14:00 Savonlinnan liikuntahallilla. Kyllä kannattaa tulla seuraamaan (ainakin toistaiseksi) vuoden 2023 parasta lentopalloa Heikinpohjaan.

 

-ts8