RAPORTTI: GM kikkaili viikonloppuna muutamaan otteeseen, lopputulos silti ihan ookoo

Tapahtumarikas viikonloppu takana. Muutama hassu kilometri tien päällä, välillä oikein mallikasta lentopalloa ja välillä ei-niin-mallikasta, mutta Pohjanmaalta napattiin täysi pistepotti. GM Kautonen suoritti tutulla tasolla (palataan tähän hieman myöhemmin raportissa) ja kotiinkin kerettiin sunnuntain puolella.

 

KUORTANE – EAST 1-3 (21-25, 21-25, 25-18, 24-26)

KUORTANE: Kuukasjärvi, Haapoja, Salminen, Määttä, Lahtinen, Köykkä, Vainio (L)

EAST: Vatola, Tuominen, Sairanen, Silventoinen, Kainulainen, Pukkinen, Rusko (L)

  1. ERÄ

Bussijalat, kentälle ja peli käyntiin, mutta mitä vielä? Tilanteeksi 1-5 meille ja Kuortane ottaa aikalisän. Ei auttanut tauko ja kotijoukkueen virheiden tekeminen jatkuu ja vasta 1-7 tilanteessa keskari Köykkä napauttaa pinnan Murikoille. ”Väärässä sarjassa pelaava” -hakkuri Tuominen naputteli pisteitä miten halusi, Ile tuki hyvin ja erä meille 21-25.

  1. ERÄ

Sama ralli päälle ja ottelu haltuun. Murikat ottivat aikalisän 10-16 tilanteessa ja suorittivat muutamat pelaajavaihdot. 11-20 tilanteen jälkeen vaihdot alkoi hieman purra ja kotijoukkue punnersi takaisin peliin 19-21. Hieman huono rotaatio sattu meille, mutta siitä vaan noustiin ja erä päätökseen Vennen ässäsyötöllä.

  1. ERÄ

Pitkän erätauon jälkeen Kuortaneen hakkuri Haapoja tuli kentälle ilmeisesti hieman sisuuntuneena ja takoi kolme ensimmäistä pistettä kotijoukkueelle. Hienoisessa takaa-ajoasemassa pelattiin koko erä eikä päästy kunnolla pelin päälle. Moisio tuli erän puolivälissä rauhoittamaan hieman hapuillutta vastaanottoa ja erän lopussa Henkka pyörittämään peliä, mutta ei riittäny vaihdot ei. Erä 25-18 Kuortaneelle.

  1. ERÄ

3-0 kaula Murikoille ja sama laulu jatkuu. Tullaan kyllä heti rinnalle ja peli etenee käsikädessä eteenpäin. 13-11 tilanteessa Henkka tulee passaamaan. Hieman meinasi tulla kiire, kun Murikat karkasi jo 19-15 ja 21-17 johtoon. Sieltä myö kammettiin vielä peliin takaisin mukaan ja selvitettiin Kuortaneen ensimmäinen eräpallo, 24-24. Sitten kotijoukkueen yp-Salminen tuli hyökkäyksestä alas meidän torjujien jalkojen päälle ja pyöräytti nilkkansa. Onneksi meijän ensihoitaja-Jusa oli verkkokierroksella ja pääsi jälleen antamaan ensiapua kuortanelaisille. Pitkän odottelun jälkeen Taavi syötti rätin kautta ässän ja erä 24-26 meille.

Ottelun jälkeen nopea suihku (siitäkin syystä, että LP-areenan suihkuista tuli vain jääkylmää vettä) ja hotellille leppäämään.

GM Kautonen oli tehnyt varauksen (omasta mielestään) Sokos Hotel Lakeuteen ja sinnehän myö tietenkin suunnattiin. Poppoo ulos bussista, kamat kantoon ja respaan ottamaan huoneet vastaan. Siellä todetaan, ettei East ole mitään varausta tehnyt tänne ja ohjasivat kylän toiseen Sokos Hotelliin. Saatiin palauttava kävelylenkki siinä samalla kun käveltiin noin kilometri Vaakunaan. Majoitus saatiin sitten sieltä, terävänä Tero!

Sunnuntai käyntiin maittavalla aamupalalla ja noin 35 min juoksulenkillä raikkaassa pakkasaamussa. Lounaalle mentäessä Jarde eksyi Seinäjoelle ja turvautui Alvarin kebulaan, ei huono valinta. Kello 12 huoneiden luovutus ja kohti Nurmohallia. Tässä vaiheessa piti varmistaa Terolta, onko tiedossa millä hallilla pelataan Nurmossa, kun viime vuonna seikkailtiin hieman väärissä paikoissa. Tällä kertaa meni kerralla purkkiin. Hyvä Tero, alkaa hommat luistamaan!

NURMO – EAST 1-3 (21-25, 22-25, 25-19, 11-25)

NJ: Hynnä, Horn, Talvitie, Huhtamäki, Näkki, Hautala, Antikainen (L)

EV: Helkala, Tuominen, Moisio, Silventoinen, Kainulainen, Tolvanen, Lipsanen (L)

  1. ERÄ

Waltteri pisti liiton pistekliniikan pystyyn heti ottelun alkuun ja naputteli kolme ensimmäistä pistettä meille. Laituritkin sai muutaman pisteen tehtyä ja erä oli koko ajan meidän hyppysissä. Nurmo käytti aikalisät 13-16 ja 18-21 tilanteissa. Tuominen/Moisio kaksikko taputteli erän lopun ja ensimmäinen erä meille 21-25. Erän selkeä hahmo neljällä pisteellä Waleri Kainulainen.

  1. ERÄ

Mites GM Kautonen reagoi Waltterin vahvaan ottelun aloitukseen? Raapustaa aloituslipukkeeseen numero 15 sijaan numero vitosen ja verkkotuomari huomattaa, että Pukkisen pitäisi olla kentällä. Onneksi Jussi oli hyvin lämmitellyt ja valmiina hyppäämään askiin. Erän puoleen väliin asti Nurmo oli hienoisessa johtoasemassa, mutta 14-14 tilanteessa Alvarin kebabrullan antamat voimat alkoi jyllätä Jarnon koneistossa. Pari torjuntaa ja pateri ruutuun ja erä hetkessä 15-18 meille. Nurmo tuli vielä tasoihin 19-19, mutta vahvasti pelattu loppuerä sinetöi lukemat 22-25.

  1. ERÄ

Pitkä tauko, terävästi kolmas erä ja äkkiä kohti kotia. Hieman flunssainen Lipi teki tilaa Ruskolle, muuten jatkettiin samalla. Eli Waltteri sai penkkikomennuksen GM:n kikkailun avittamana. 3-6, 9-12, 13-16, tämähän näyttää hyvältä ja erä on tulossa meille. Siinä tilanteessa Nurmon aikalisä ja pallo lähti pyörimään toiseen suuntaan. Tilanteessa 17-16 Pölli otti aikalisän ja toisen 22-18. Ei auttanu ei ja erä 25-19 Nurmolle. 15 pisteen jälkeen ei kukaan meijän porukasta onnistunut pisteenteossa.

  1. ERÄ

Ile tuli Moision tilalle ja Lipi kesken erän liberoimaan. 6-5 Nurmo johtoon, mutta sitten verkkotuomari huomaa nurmolaisten kokoonpanossa erheen ja vie kotijoukkueen pisteet nolliin. Lähtökohtaisesti verkkotuomarin tulisi tarkistaa ennen erän alkua kokoonpano (huom. toisessa erässä tapahtunut GM:n kikkailu), mutta nyt passarivaihdos oli mennyt huomaamatta. 0-6 tilanteesta jatkettiin ja pystyttiin pelaamaan suht vapautunutta peliä siinä. Loppuerästä jännitettiin porukalla saako Jarde napattua viidennen torjunnan, mutta vielä jäi odottamaan. Erä 11-25 meille ja kuusi pinnaa Pohjanmaalta kotia.

Taavi palkittiin parhaana meiltä ja Nurmolta kentälle vaihdosta tullut Manu Asikanius. Keskarit pelasi Nurmossa hyvän ottelun tehden yhteensä 15 pinnaa, hyvä liitto!

GM Kautosen kikkailuista huolimatta kuusi pistettä ja tiukka ote kotiedusta pleijareihin. Nyt hyvä treeniviikko alle ja kohti lauantain kotiottelua. Savonlinnan liikuntahallissa pelataan kello 17:00 alkaen Pälkäneen Lujalukkoa vastaan.

-ts8