RAPORTTI: East Volleyn miehet Iskussa?

Tälle viikolle liiton otteluohjelma näytti Savonlinnan lentopallon ylpeydelle taas reissupeliä, kun ohjelmassa oli ensimmäinen kolmesta Tampereen vierailusta. Vastaan astui Rantaperkiön Isku, joka oli aloittanut kauden vahvasti kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla sarjakärki Kiskolle. Iskun joukkue oli viime vuosilta tuttu nuori ja nouseva jengi, joka jos mahdollista, oli nuorentunut vielä entisestään, kun Petteri Friberg oli vaihtanut pelikengät fläppitauluun ja siirtynyt valmentajaksi.

Iisti lähti matkaan allaan hyvä reeniviikko, joka sisälsi mojovan määrän vierailevia tähtiä harjoituksissa. Vierailevat tähdet antoivat mahdollisuuden harjoitella kuusikkoakin. Lisäksi Lempo voitosta saatu buusti näkyi etenkin alku viikon reeneissä hyvänä meininkinä. Vierailevista tähdistä mukaan tarttui Juakon poissa ollessa Piipon Heikki eli tuttavallisemmin Heke.

Paikalle saavuttiin hyvissä ajoin, että ehdittiin miettiä, ettei Pyynikin halli ole vieläkään mukavamman oloinen halli pelata lentopalloa, kun aikaisemminkaan. Vilpoista meinasi olla.

Erä 1:

Kuusikkoon meiltä Teemu, Arttu, Waltteri, Heke, Henkka ja Taavi liberoimaan Juho ja Nikke

Isku heitti kentälle kuusikon Haapakoski, Panu, Kokki, Strengell, Sarajärvi ja Ahonen liberoimaan Mäyrä ja Lehtosalo.

Alkuun hyökkäyksessä saatiin onnistumisia laajalla rintamalla ja erä eteni tasaisena, mutta meidän johtaessa aina 20 pisteeseen asti jonka jälkeen vastustajan helpohkot hyökkäykset jäivät meidän kenttään eikä loppuun tehdyt muutamat omat virheet auttaneet. Erä Iskulle 26-24.

Erä 2:

Erätauolla tuumattiin, että aletaanpa pelaamaan omaa peliä ja haetaan niitä palloja ylös. Alussa Teemun käärmekeitto-syötöillä päästiinkin 2-6 eteen. Siitä erä jatkui vuorotellen pienissä pisteputkissa. Isku oli kuitenkin noussut puolivälissä erää tasoihinkin 14-14 tilanteessa meidän vähän virheillessä. Siitä kuitenkin loppuerä meidän hallintaa eivätkä vastustajan vaihdot ja aikalisät auttaneet. Erä meille 19-25 ja kohti pitkää erätaukoa.

Erä 3:

Pitkältä erätauolta tultiin kerrankin suht valmiina pelaamaan ja erän alku oli samaa tasaista vääntöä. 9-9 tilanteessa kaikki näytti vielä oleman hyvin hallussa ja kohti vahvaa erän loppua niin kuin aiemminkin. Tai sitten ei… Iskun hyökkäykset jäivät poikkeuksetta meidän kenttään ja iskun pojat saivat meidän hyökkäyksen rakentelua vaikeutettua hyvillä syötöillään ja pääsivät pistämään torjuntaa eteen. 16-10 tilanteessa päästettiin Aapo pyörittämään peliä josko torjunta hämääntyisi rytmin muutoksesta ja vähän myöhemmin Pate tuli paukuttamaan Artun tilalle palloa rataan. Nooo ei sekään auttanut ja erä Iskulle selvästi 25-13

Erä 4:

Ei erätauolla suurempia lähdetty muuttamaan, juteltiin vaan että kaivetaanpa vastustajan hyökkäyksiä ylös ei ne niin kovaa tule ja hyökätään niin kuin osataan. No niin taidettiin tehdä kun erä voitto tuli 21-25. Erän selkeät parannukset puolustaminen ja vähennettiin omia virheitä edellisestä. Arttu löysi oman sisäisen Karpaasinsa ja alkoi syöttää ikävää ”pappa”-leijaa. Liekkö harkkapelistä opittu taktiikka. Mikäs siinä kun toimii ja vastustajalla ei nouse.

Erä 5:

Ohjeet Coach Sventoiselta arvontaan, voita meille tuo toinen puoli, että päästään tänne voittavalle puolelle loppuerästä. Tämä tehtiin ja viides erä mentiinkin meidän pienessä johdossa koko erän ajan. Ei edes kirjureiden pieni välishow päässyt häiritsemään meidän voittokulkua.

Yhteenveto:

Ei missään nimessä ehjin mahdollinen esitys meiltä, mutta riittävä. Eikös joku joskus ole sanonut, että riittää kun on vain parempi joukkue sinä päivänä paikalla. 2 pistettä plakkariin taas ja hyvä osoitus joukkueen henkisestä vahvuudesta 5 erän peleissä. Tasaisuutta lähdetään taas kehittämään seuraavassa pelissä Puma-Volleytä vastaan kotona 29.10 klo 16.00.

Viikonlopun nostot:

🦭🦭🦭 Heken esitys kentällä ja bussissa DJ:nä
🦭🦭 5 erää hyvää kuusikko-reeniä mikä loppui voittoon
🦭 Pyynikin uudet suihkut

🐑🐑🐑 Tasaisuuden puute.
🐑🐑 Vasta maanantain puolella kotona.
🐑 Ei enää ikinä Pälkäneen portaita joukkue-ulkoilussa.

-HH13