RAPORTTI: 302 kertaa KIITOS, EAST jatkaa voittoputkessa

Lauantai, klo 14:00, Savonlinnan liikuntahalli, East Volley – Oulun Kisko

Sarjan kärkipään kamppailu on alkamaisillaan ja väkeä on valunut melko mukava määrä Okotsun lehtereille. Ennen ottelua GM Kautonen veikkasi, että kolmesattaa menee heittämällä rikki. Puhuttiin siis katsojamäärästä. Ja niinhän se meni, ottelua saapui seuraamaan 302 katsojaa. KIITOS!

 

EV: Helkala, Tuominen, Kainulainen, Pukkinen, Silventoinen, Sairanen, Lipsanen (L)

KISKO: Mäkinen, Seppä, Alajärvi, Sorsa, Salmela, Kuronen, Kiilunen (L)

 

  1. ERÄ

Helkalan hyvä syöttövuoro antaa lentävän lähdön otteluun. Kaverin vastaanotto on hitusen ongelmissa ja myö saadaan tehtyä kiva määrä omia pisteitä heti ottelun alkuun. Kisko ottaa ensimmäisen aikalisän tilanteessa 5-1 ja suorittaa ensimmäisen pelaajavaihdon tilanteessa 7-1. Toinen aikalisä tilanteessa 15-6 ja alkaa näyttämään, että ensimmäinen erä vain tulee meille. 21-9 tilanteessa meijän junioori-Pate päästettiin verkolle. Siinä vielä otettiin kaveri näennäisesti peliin mukaan, mutta suhteellisen vahvasti aloittanut hakkuri Tuominen paketoi erän 25-16. Huomioitavaa Paten ensimmäinen piste miesten peleissä, hyvä Aatu.

 

  1. ERÄ

Toinen erä käyntiin tasaisemmissa merkeissä. 3-3, 5-5, 8-8, 10-12. Sen jälkeen saatiin neljä pinnaa putkeen ja Kisko pakotettu ottamaan aikalisä. Tähän mennessä meijän hakkuri-Dave oli hakannut kuusi pistettä toiseen erään. Koko syksyn on treenisalilla ja peleissä kuulunut kitinää ”passijakaumasta”. Jännä että tällä erää hakkurin suu pysyi supussa. Jopa pieni hymy vilahti sieltä suunnasta ajoittain. Myö jatkettiin omaa vahvaa pelaamista, eikä päästetty Kiskoa oikein kunnolla kyytiin loppuerässä. Loppulukemat 25-17.

 

  1. ERÄ

El Klasiko. Pitkä erätauko, 2-0 johtoasema, hieman helpolla ja kaverin avittama saatu turvallinen johtoasema. Eihän sitä tarvitse kuin tulla pukuhuoneesta kentällä, niin ottelu tulee itsestään meillä.

 

No eipä tullut. Vastustaja kyllä yritti alkuerän pitää meitä mukana tekemällä virheitä hyvällä tahdilla, mutta sen jälkeen virhehanat menivät kiinni. Kisko takoi Sepän ja Salmelan johdolla pisteitä laidoista ja keskimiehet antoivat oman tukensa verkkopelissä. Mäkinen löysi niin sanotut kuumat pelaajat ja Kisko nappasi erän lukemin 20-25.

 

  1. ERÄ

Nyt on herätty taas pelaamaan pitkän tauon jälkeen. Eikö niin? Salmela x2, Seppä x3, Sorsa kertaalleen ja meijän yksi virhe. Tilanne äkkiä 4-7 ja Pölli ottaa aikalisän. Sitten meininki päälle ja tapellaan mukaan peliin ja siirrytään jopa johtoon 10-9. Sittenpä se kone alkoi yskimään ja oikein kunnolla. Vastaanotto ei meinannut oikein nousta passarille ja sitten kun nousi, niin ei tehty fiksuja valintoja passi/hyökkäys-päässä. 10-14 aikalisä ja 10-15 tilanteessa Venne pyörittämään peliä Henkan tilalle. Venne toikin hyvin energiaa kentällä, myö kaivettiin palloja peliin ja tultiin heti pisteen päähän ja myöhemmin 17-17 tasoihin.

Sitten taas lumipalloefekti: huonon suorituksen jälkeen tehdään huonompi suoritus ja lopulta homma leviää aikalailla käsiin. 17-17 tiltanteen jälkeen tehtiin yksi oma piste. Erä lopulta 21-25 Kiskolle.

 

  1. ERÄ

Viihdettä koko rahalla runsas lukuiselle kotiyleisölle. Kaksi edellistä erää nollattiin, tarjolla oli kuitenkin kolme sarjapistettä, nyt enää kaksi. Yhteenhän myö ei tyydytä. Vahva startti lyhyeen erään. Pukkisen Jussi napsautti siirron tylysti kiinni ja Kisko pakotettiin ottamaan aikalisä tilanteessa 6-2. Vahva syöttöpeli ja sen johdosta hyvä torjunta-puolustuspeli siivittivät meijät 13-7 johtoon. Sitten vahvasti syöttänyt Helkala paketoi pelin kahdella ässällä. Erä 15-7 ja ottelu 3-2 meille.

 

Ässäpelaajat lauantaina Helkala ja Juse Mäkinen, elikkäs joukkueiden pelinrakentelijat palkittiin. Juse pyöritti peliä monipuolisesti: Seppä ja Salmela tekivät 16 ja 17 pistettä, keskipelaaja Alajärvi mukavat 15 pinnaa, Kuronen ja Sorsa säestivät 8 ja 9 pisteellä. Henkka taas otti meijän hakkurista kaikki tehot irti. Tuominen paukutti 36 pinnaa, kohtuu vahvalla kädellä pelattu peli.

 

Plussat pelistä:

+ Kotiyleisö, 302 katsojaa, uskomattoman hyvä fiilis hallissa

+ Tuominen on selättänyt ylävartalovamman ja takoo palloa kivasti

+ Kahden heikomman erän jälkeen kasattiin paketti kasaan

 

Miinukset:

  • Hieman taisi jäädä takki auki pitkällä erätauolla, pistemenetys
  • Sitten kun peli sakkasi, niin sakkasi oikein kunnolla

Oppia tuostakin ottelusta saatiin. Ei myö vielä olla ihan valmis joukkue, eikä pelattu siellä oman taitotason ylärajoilla. Nöyrästi taas tiistaina hallille jatkamaan harjoittelua ja kehittymään.

Ensi viikonloppuna matkataan kauas kottoota, vastassa lauantaina ETTA ja sunnuntaina tuoreessa muistissa oleva Kisko.

 

-ts8