Räkäpeli

Sunnuntaina käytiin palloilemassa Ruokolahdella. Tavoiteltu voitto sieltä napsahti, eräluvuin 3-2. Tapa vaan ei ollut aivan toivottu.

 

Jo lämmittelyssä porukasta näki pienen vaisuuden, ei pallo oikein paukkunut lattiaan eikä tunnelma kohoillut muutenkaan kovin korkealle. Seurauksena tästä, yllätys yllätys, tappio ensimmäisestä erästä. Erää johdettiin toki jo 14-10, kunnes kaveri pisti syöttöruudusta kattoparrun kautta kulkevaa rullahypäriä jota ei saatu ylös ei sitten millään. Erä kotijoukkueelle 25-19.

 

Seuraavat eräs olivat jo hieman parempaa tekemistä! Toinen erän peruspelaamisella kotiin luvuin 17-25. Kolmas peräti 11-25. Tässä vaiheessa tekeminen alkoi näyttämään jo lentopallolle! Torjunta toimi ja hyökkäys oli tehokasta. Pojat jopa tuulettivat hyviä suorituksiaan.

 

Liian hyvä erä kuitenkin kostautui: Neljänteen erään lähdettiin täysin takki auki. (Hätäisimmät riisuivat pelipaitojaan ja olisipa joku lähtenyt jopa ajelemaan rintakarvojaankin, jos niitä jollain vielä kasvaisi..) Joka tapauksessa erä oli täysin luokaton jokaisella osa-alueella. Kotijoukkue teki mitä tahtoi ja antoi vieraille vain 11 pistettä.

 

Tässä vaiheessa alkoi valmennusjohto ottaa jo hieman kierroksia ja suomia peliesitystä jopa muutamalla voimasanalla vauhdittaen. Tämä täysin ansaittu läksytys toimi ainakin hieman, sillä erä voitettiin 15-11.

 

Noh, lopputulos oli ok. Nuorelle joukkueelle voitto on aina hyvä tulos. Vaan kyllä kaikkia jäi hieman kaivelemaan tarjolla olleen kolmannen pisteen menetys. Hyvää oli kuitenkin myös se, että kaikki mukana olleet jätkät pääsivät kentälle kantamaan vastuuta. Passarina pelasivat Henkka ja toisen erän ajan Lipsu. Liberona aloitti kahden erän verran Jussi ja sen jälkeen Lipsu. Yleismiehinä kävi näyttöjä antamassa jopa kuusi eri miestä: Immo, Eetu, Jussi, Konsta, Lari ja Simo. Keskitorjujina Leevi, Joel ja Sane. Ainoastaan hakkurin vaihtolaikka pysyi pelin ajan koskemattomana. Pelin ehdoton onnistuja oli varsinkin liberon paikalla kentälle ryhtiä tuonut Aleksi, joka uskalsi ottaa vastuuta ja pitää ääntä. Hyökkäyspeliin taas olisi tarvittu enemmän vastuunkantajia, hakkuri Jaska jäi monesti ilman tukea.

 

Eteenpäin mennään silti! Nyt kun vielä hoidetaan kahdesta jäljellä olevasta kotipelistä kunnialla pisteet kotiin niin hyvä tulee.

 

HOSAA!