Puheenjohtajan aloitussyöttö

Tervehdys hyvä lentopalloväki. Lentis on hieno urheilulaji – siihen jää koukkuun. Näin on käynyt aika monelle, niin allekirjoittaneellekin. Savonlinnan poika- ja mieslentiksen seura EastVolleyn saaminen takaisin miesten sarjatoimintaan askarrutti paitsi minua myös muutamia muita lentopallotaustan omaavaa miestä. Keväällä ryhdyttiin sitten hommaa suunnittelemaan. Kun itse toimintaan aktivoiduttiin, nähtiin sille olevan runsaasti kysyntää. Se tiedettiin jo ennakkoon, että Savonlinnassa on innokkaita lentopallon seuraajia.

Niinpä kaupungin nuorista miespelaajista koottiin joukkue kakkossarjaan. Urheilullinen tavoite on kehittyä paitsi pelissä myös pelaajina. Toiminta järjestetään East Volley jr alaisuudessa omana jaostonaan. Tiiviisti yhteyttä pitävässä johtoryhmässä toimiva Tero Kautonen (GM), Pekka Mäkinen (East jr), Pekka Peippo (taloushallinto), Mainostoimisto Hinkun Jarmo Niiranen (verkkopalvelut ja markkinointityö), Jaakko Hakulinen (valmentaja), biitsimies Antti Kemppainen (markkinointi), Harri Huupponen (pj, markkinointi). Valmennuksesta huolehtii Pielaveden lentopallokasvatti, itäsavolaisille tuttu lentopallomies Jaakko Hakulinen, joka opiskelee opettajaksi tällä hetkellä Savonlinnassa ja käy lentopallovalmennuskoulua Varalassa. Jaakko toimii valmennuksen ohella joukkueen somevastaavana. Jaskan raportteja alkaa sinkoilemaan piakkoin näillä sivuilla ja somessa.

Täysi tohina päällä

Paitsi taustaryhmällä niin myös joukkueella on ollut täysi tohina päällä. Harjoitteluringissä oleva 15 nuoren miehen joukkue on sitoutunut toimintaan tiiviisti. Todella ison panoksen hankkeeseen antavan Gym42 salilla pojat saavat ammattitaitoista ohjausta koko kauden ajan. Pelaajavalmentajan rooliinkin sopiva Jaakko on tehnyt kesän harjoitteluohjelmat yhdessä OMT fysioterapeutti Petri Kukkamäen kanssa. Petri toimii Suomen yleisurheilumaajoukkueen fysioterapeuttina ja tuo huippuasiantuntijana erittäin tärkeän lisän nuorten harjoittelun yksilölliseen tekniikkaan, palautumiseen ja lihashuoltoon.

2-sarjahanke on saanut todella hyvin yhteistyökumppaneita mukaan – erittäin suuri kiitos tästä. Näillä sivuilla esittelemme hienoja tukijoitamme – käyttäkää heidän hyviä ja edullisia palveluja hyväksenne. Johtoporukalle suuri kiitos sitoutumisesta. Pekat Mäkinen ja Peippo ansaitsevat ison kiitoksen taloudenpidosta, seurojen yhteistyöjutuista, talkootoiminnasta, varainkeruusta ja vaikka mistä. Kautosen Teron valtavat verkostot auttavat seuraa paljon. Terppi  on paiskinut töitä ilman kesälomia ja on hyvä GM – aina strategiat ja pallot hallinnassa. Antti porukan kovimpana urheilijana tuo pelaajanäkökulmaa ja on uupumaton kauppamies. Niirasen Jarmon Hinkulle on nostettava hattua todella korkealle. Jarmo on tuonut valtavan kokemuksensa ja osaamisensa seuran käyttöön pyyteettömällä tavalla. Ottelutapahtumien läpiviennissä tarvitaan väkeä ja luottohenkilöitä onkin jo lupautunut hienosti paikalle.

Ottelut lähestyvät ja hymyssä suin ollaan

Uudet peliasut on ostettu ja painettu, salimainokset ovat painossa, otteluohjelmia on viilattu ja salikysymystä mietitty. Ainakin osa otteluista tultaneen pelaamaan Tanhuvaarassa, joka on tarjonnut yhteistyötä ottelutapahtumien järjestämisessä. Tulemme valmistelemaan asiaa ja uskon, että pian kuullaan lisää yhteistyömuodoista, joista on varmasti monipuolista hyötyä yleisöllekin. Kannattaa seurata ilmoittelua näillä sivuilla ja käykeehän peleissä – pelissä nähdään.

Harri Huupponen