Pudotuspelit auki kovalla 2-3 vierasvoitolla!

Kuva: Aleksi Mustonen, HINKU

 

Kuortaneen Urheiluopisto – East Volley       2-3            13-25, 25-15, 22-25, 25-19 ja 11-15

 

KYLLÄ MAISTUU!
Nyt on pudotuspelit avattu. Ja komeasti onkin! Runkosarjassa meidät kaksi kertaa kukistanut Kuortaneen Urheiluopiston junnumaajoukkue kaatui lauantai-illan jännitysnäytelmässä luvuin 3-2.

Kuortane oli ilmeisesti ottenut otteluun klassisen ”hämätään vastustajaa” taktiikan. Varsinkin yleispelaaja-keskitorjuja -osasta oli erilainen kuin odotettiin. Meiltä askiin astelivat Jonne ja Taavi, Eetu ja Jaakko, Teemu ja Ile sekä libero Jere. Kuortaneen taktiikka näytti kuitenkin purevan hieman omaan nilkkaan: Oma syöttö puri loistavasti, varsinkin Taavi takoi todella komean syöttöputken heti erän alkupuolelle. Myös riehakkaat tuuletukset tuntuivat painavan Kuortaneen poikien päitä alas. Erä nopeasti ja selkeästi meille!

Toinen erä ei sitten ihan niin rennosti kulkenutkaan. Kuortane vaihtoi noin kolmemetrisen Nikkisen takaisin keskelle, jolloin hyökkäysvoima verkolla lisääntyi ja vastaanotto tarkentui. Kuortaneen hyökkäyspeliin tulikin heti uutta kovuutta. Meidän hyökkäys taas vastaavasti ei meinannut purra millään, ratkaisut olivat hieman heppoisia ja Kuortane toisaalta myös puolusti erinomaisesti. Edes kentälle vaihdetut Tumppi ja Tiitus eivät saaneet erää käännettyä.

Kolmanteen pitkän erätauon jälkeen uudella innolla. Rohkeampi hyökkäyspeli ja hyvä hurmos pitivät Kuortaneen takaa-ajajana läpi erän. Tehtyjä pisteitä kertyi mukavasti koko kuusikolle.

Vaan ei katkennut peli neljässä erässä. Kuortane sai jälleen vastaanottoonsa ryhtiä ja hyökkäsi varsinkin keskeltä kovaa ja todella tehokkaasti! Pari Nikkinen-Keskinen takoi yhteensä komeat 10 pistettä.

Vaan eipä siinä, pudotuspeleissä ei ole väliä voittaako kolmessa, neljässä vai viidessä erässä! Viidennen erän alkuun muutama kova hyökkäys laidasta: Mm. Ile takoi palloa ilolla rataan. Sitten Nikkinen kiinni keskeltä ja tilanteeksi jo 8-5. Tästä ei Kuortane enää noussut. Loppuun Teemulta vielä muutama komea hyökkäys ja todella tyylikäs 1vs1 torjunta!

Voittoa lähdettiin hakemaan ja voitto otettiin. Vaan pudotuspeleissä ei yhdellä voitolla vielä saavuta oikein mitään. Nyt siis fokus tiukasti tulevaan lauantaihin ja kotimatsiin.

Saadaanko mahdollisesti ratkaisevaan toiseen puolivälieräotteluun kotisaliin 400 katsojaa? Pallo on nyt teillä, arvon seuraajat! Todella hieno ottelu tiedossa joka tapauksessa!

Linkin takaa Itä-Savon uutiseen: https://ita-savo.fi/uutiset/urheilu/d522f424-cdd5-425b-a293-f0dae3921602

 

 

HOS

Koutsi J