Pohjois-Pohjanmaan tupla

Mennen viikonlopun otteluissa vastaan asettuivat lauantaina Himangan Urheilijat ja sunnuntaina Oulunsalon Vasama.

Tulokset:

Himangan Urheilijat – East Volley Edustus                    0-3                13-25, 16-25 ja 15-25

OsVa – East Volley Edustus                                                     3-2                25-21, 15-25, 25-15, 13-25 ja 15-10

 

Vaan olipahan pitkä pelireissu! Lähtö lauantaiaamuna 08:00 ja kotiinpaluu sunnuntain ja maanantain välisenä yönä noin 02:20. Väliin kaksi peliä lentopalloa, yhdet aamutreenit, jokunen ruokailu (ei ole muuten ABC:n bonuspannu enää entisensä…) ja muutama tunti bussissa istumista.

Suunnitelma viikonlopulle oli varsin selkeä! Kuusi pistettä taskuun ja kotia. Lauantain osalta tätä suunnitelmaa noudatettiinkin hienosti, peli Himankaa vastaan oli varsin yhtä päätyä. Himanka sai ottelussa pistettyä Eastille kampoihin vain toisen erän alussa. Eastin tehokkaat syöttö- sekä hyökkäyspeli olivat liikaa kotijoukkueelle. Pisteiden teko läpi ottelun jakautui ehkä hieman normaalia selvemmin: Ensimmäisessä erässä pisteitä takoivat varsinkin hakkurit Jaakko ja Taavi, toisessa erässä yleispelaajat Eetun johdolla ja kolmannessa keskitorjujat Simo ja Joonas. Läpi ottelun tasaisesti onnistunut Joonas palkittiinkin ansaitusti joukkueen parhaana pelaajana. Isot plussat myös varsinkin Eetulle sekä peliä hienosti pyörittäneelle Henkalle. Tekeminen oli kuitenkin varsin laadukasta koko joukkueelta, sekä jokainen kuusikon kaveri: Henkka, Jaakko, Joonas, Simo, Eetu ja Jupi, liberot  Hessi ja Jere että vaihdosta kentällä käyneet Veeti, Antsa, Taavi ja Tume onnistuivat omassa roolissaan!

Yöksi ajeltiinkin sitten vielä hieman pohjoisempaan, tuttuun ja turvalliseen Airport Hotel Ouluun. Tähän väliin pieni tilastofakta, jokaisella kerralla kun allekirjoittanut on hotellissa yöpynyt, on joku joukkueen jäsenistä sairastunut oksennustautiin. Tämä ei kuitenkaan johdu millään lailla meitä hyvin palvelleesta hotellista, liekkö huonoa tuuria vain!

Koska sunnuntain ottelun oli määrä alkaa vasta klo. 16.00, suunniteltiin päivän ohjelma sellaiseksi, ettei turhaa norkoilua ja väsymistä syntyisi: 09.00 aamupalalle, 11.00-12.00 aamutreenit, 12.45 lounas, 14.00 huoneiden luovutus jonka perään kauppareissu, hallille siirtyminen ja lämmittelyn aloittaminen. Aika toimiva aikataulu, eikö? Ja olikin, lukuunottamatta ottelun alkamista. Puolen tunnin lämmittelyn jälkeen hallilta nimittäin katkesivat sähköt. Kotijoukkue selvitteli asiaa ja peli päätettiin yhteisymmärryksessä siirtää muutaman kilometrin päähän pienempään saliin. Hyvä ratkaisu! Ottelun alku kuitenkin venyi näin ollen noin 50min.

Otteluun lähdettiin samalla kuusikolla kuin edellisenä päivänä. Tai ei oikein lähdetty, OsVa nimittäin vei ensimäistä erää miten halusi johtaen parhaimmillaan jopa kymmenellä pisteellä. Lopussa toki käytiin jopa parin pisteen päässä, mutta erä kuitenkin selkeästi OsValle. Toiseen erään kovemmalla höngällä! Tällä kertaa oli OsVan vuoro toimia vastaantulijana. Kotijoukkue teki suuren määrän virheitä eikä hyvistäkään paikoista pystynyt ohittamaan meidän torjuntaamme. Tämän erän perusteella olisi voinut kuvitella OsVan selkärangan jo hieman notkuneen. Mutta mitä vielä! Kolmannen erän tasaisen alun jälkeen, tilanne 13-12, OsVa vei loppuerän pisteet 12-3!?! Lisää jobinpostia toi Jupin loukkaantuminen erässä. Yleispelaajan vaihtuminen ei kuitenkaan ollut ratkaiseva tekijä erätappioon, peli sakkasi oikeastaan kaikilla osa-alueilla tasaisesti. Noh, mutta pelin luonteen mukaisesti kelkka kääntyi jälleen neljänteen erään. Hyvillä suorituksilla nopeasti tavoittamattomaan johtoon ja erävoittoon luvuin 13-25. OsVa jälleen täysin vastaantulija. Vaan eipä riittänyt vire taaskaan seuraavan erän voittoon. Osva paineli tasatilanteen 8-8 jälkeen vastustamattomasti erä- ja otteluvoittoon.

Sunnuntailta saldona siis vain yksi piste. Enemmänkin olisi ollut otettavissa. Toisaalta, ei OsVa todellakaan ollut huono joukkue. Varsinkin Markuss Cielavs kiskoi palloa kenttään ja käsistä seinille ajoittain todella tehokkaasti. Voiton tiellä olivat tällä kertaa kuitenkin muutamat huonot hetket omalla joukkueelle sekä yksittäisille pelaajille.

Pohjois-Pohjanmaan tuplasta tuliaisina kuitenkin 4/6 pistettä. Ja edellisistä neljästä vierasottelusta 10/12. Ei huonosti. Lohkon kärkitaisto on kuitenkin todella tiukka, joten täydet 12/12 pistettäkin olisivat maistuneet.

Jaetaan vielä loppuun ”sisupuukko” viikonlopun reissusta bussikuski Arskalle! Sen lisäksi, että su ottelu venyi odotettua myöhemmäksi, satoi koko kotimatkan taivaalta lunta ja vähän kaikkea muutakin. Ja paljon! Ei muuten kovin montaa metriä eteenpäin tuulilasin läpi nähnyt… Mutta turvallisesti päästiin kotiin, kiitos Arskan!!

 

Lauantaina päästään pitkästä aikaa pelaamaan taas kotiottelu! OKL-hallilla klo. 16.00 vastaan asettuu paikallisvastustaja Parikkala. Hieno ottelu tulossa, tupa täynnä väkeä ja kaksi joukkuetta jotka varmasti haluavat voittaa toisensa!

 

HOS!

Koutsi J