Pielavedeltä kolme pistettä Savonlinnaan

Lauantai, kello 9:00, Savonlinnan Risma.

Sieltä se reissu lähti käyntiin, tosin muutamaa minuuttia myöhässä, kun Tero ei ollut ajoissa paikalla. Miehistö kyytiin matkan varrelta ja kohti Pielavettä. Ensimmäinen pysäkki Artun valtakunnassa elikkä Varkaudessa ja siitä sitten mahat täynnä jatkettiin matkaa.

Kauden ensimmäinen peliretki ja kauden ensimmäiset tikkipokerit. Mukava, kun saatiin korttirinkiin uusia kasvoja Artun ja Waltterin myötä. Waltterilla tosin saattaa olla vielä eriävä mielipide oliko kokemus niin mukava, mutta kyllä ne säännöt siitä selviintyy kauden mittaa.

 

Sitten itse peliin.

EV: Helkala, Tuomainen, Sairanen, Silventoinen, Kainulainen, Pulkkinen, Rusko (L)

Sampo: Hakonen, Auvinen, Räisänen, Rasi, Ikonen, Hautamäki, Auvinen (L)

 

  1. ERÄ

Sampo aloittaa syötöllä, myö passari-kaks-tilanteella ja heti ensimmäinen hyökkäys lyhennettynä neloslaidasta. Sitten kaverilta pari virhettä, Teemulta pari ässää ja tilanne yhtäkkiä 1-6 meille. Sampo kyllä tuli peliin vielä mukaan, mutta ei missään vaiheessa käynyt johtoasemassa ja meidän parin pinnan kaula riitti erän loppuun. Lentopalloliiton tulosseurannan mukaan tilanteen 14-16 jälkeen pelkästään Henkka ja Taavi onnistuivat kertaalleen pisteen teossa, muuten pistesaldo karttui vastustajan virheillä. Erä 21-25 meille.

  1. ERÄ

Toisen erän alkuun molempien joukkueiden hakkurit kunnostautuivat tekemään pisteitä. 10-12 tilanteeseen mennessä Sampon Auvinen oli takonut erään 6 pinnaa ja meijän Dave 5 pinnaa. Ilman sen suurempia ongelmia myö rullailtiin 11-17 johtoon ja Sampo ottaa aikalisän. 13-20 tilanteessa toisen polven palloilija Aatu ”Pate” Nenonen pääsi tekemään ykkössarjadebyytin. Heti tarjoutui sauma iskeä ensimmäinen piste, kun vastapallo nousi verkon päälle. Patella oli vielä vähän liikaa nuoruuden intoa ja voimaa, joidenka seurauksena pallo leijaili hieman pitkäksi. Siinä sitten oli hieman huono rotaatio, vastaanotto ei noussu, passit vähän lipsui ja hyökkääjät teki hieman huonoja ratkaisuja. Sellainen klassinen lumipalloefekti. Sampo tuli vielä tasoihin 24-24, mutta meijän Ilekka naputti ensimmäinen täpän alas ja pielaveteläisittäin lausuttu ”Pulkkinen” niittasi keskeltä erän poikki 24-26.

  1. ERÄ

Pitkän tauon jälkeen takaisin laatikkoon, tavoitteena oman pelin kasassa pitäminen ja ottelun paketointi kolmessa erässä. 3-7, 4-10, 10-17. Koko erä oltiin hienoisessa johdossa ja johtoasemassahan on keskimäärin mukavampi pelata kuin tappioasemassa. Jarde päästettiin irti erän loppupuolella ja kiitti vastuusta. Ensimmäinen pelitilanne, passi keskelle ja pisteplakkariin. 100% tappoteholla suihkun kautta kotia kohti. Erä- ja ottelupallotilanteessa vaihtopenkiltä annettiin vinkkiä, että kannattaa kokeilla hybridisyöttöä. Kyllä kannatti, nimittäin ottelu ja erä paketointiin ässäsyötön jälkeen lukemiin 16-25 ja 0-3.

 

EV pisteet:

Tuominen (MVP) 15 p, Sairanen 10 p, Silventoinen 10 p

Sampo pisteet:

Auvinen 19 p, Räisänen 14 p, Rasi 10 p

 

Peliretken plussat:

+ GM Kautosen ostamat uudet ja hienot juomapullot toimivat moitteettomasti

+ Artun avustuksella korttirinkiin on nyt koodattu hieno Excel-taulukko kirjanpitoa varten

+ Kolome pinnaa

 

Kaks peliä, kaks voittoa, kuus pinnaa ja jaettu piikkipaikka sarjataulukossa. Eikait se kausi hirmu paljoo paremmin ois voinu lähteä käyntiin. Tottakai paljon on vielä kehitettävää omassa pelissä, mutta suunta on oikea.

 

Nyt viikonloppuna huilataan. Pelit jatkuvat lauantaina 29.10. kello 17:00 Savonlinnan liikuntahallilla, kun vastaan saapuu Nurmon Jymy. Nurmon Jymyä luotsaa ex-savolainen mestarivalmentaja Tuovisen Jere, jännä nähdä minkälaiseen iskuun Jere on Nurmon miehistön virittänyt.

 

-ts8