Parikkala nurin suoraan 3-0 – UUUU-LA-LAAA!

Otteluraportti 13.10.

Pau- EV 0-3 (17-25,24-26,19-25)

Tätä oltiin odotettu: Nimittäin tiukkaa ja tulista paikallismittelöä Parikkalan Urheilijoita vastaan. Viime kaudella meille tutuksi tullut PaU oli saanut tälle kaudelle kerättyä riveihinsä lisävahvistuksia ja nuoret pelaajat olivat kehittyneet taas pykälän verran lisää, joten epäilemättä tasaväkinen kamppailu olisi luvassa.

Ensimmäiseen erään laatikkoon pyöräytetiin passariksi Henkka, yleismiehiksi Kautonen JR ja Jere, hakkuroimaan ”sull on kivat sukat”- Jaska, keskihämääjiksi Syöttökone-Simo ja Tuppisuu-Joonas sekä liberoimaan parivaljakko Tommi ja Veeti. Erä eteni tasaväkisissä merkeissä 14-14 tilanteeseen. Kumpikin joukkue väläytteli osaamistaan aika-ajoin, mutta ehkä se terävin osaminen jäi kummaltakin pimentoon. Liekö ollut jännittämistä ilmassa. Tämän jälkeen oma hyökkäys kävi tehokkaammaksi, kun taas PaU ei saanut hyviä hyökkäyspaikkoja rakenneltua heikon vastaanoton tai epätarkan passin vuoksi. Myös oma puolustus kävi toimimaan, eikä kovatkaan PaU:n pommit jääneet meidän kenttään. Eka erä meille 17-25. Niin ja jos joku vielä tässä vaiheessa ihmettelee, että eikö se raportin kirjoittaja noita Silventoisen-velloksia toisistaan erota, niin erottaa! Liberoimassa meillä on tietysti parivaljakko Veeti ja Teemu. Muutama terävä synkronoitu läpy selkään Tommille sinne Maaningalle!

Toinen erä edettiin ensimmäisen erän tavoin tasaisesti 10-10 -tilanteeseen, jonka jälkeen PaU otti pienoisen etumatkan. Meidän hyökkäys oli hitusen tehotonta, kun taas PaU rakenteli hyökkäyspaikkoja tehokkaasti eri paikoille. Erä oli jo vahvasti menossa PaU:lle tilanteessa 23-20, MUTTA ei meidän mielestä. Puolustustaistelun kautta pallovoitto meille ja tilanne 23-21. Meillä syöttöruutuun asteli Simo. Simolla on tunnetusti paha syöttö, mutta tätä ennen alla oli jo muutama epäonnistunut syöttö. Ensimmäinen syöttö: BOOOM-ässä, 23-22. Eräs yleisövalmentaja huutaa jo, että ”Nostakaa viidellä”. Toinen syöttö: Boom- vastaanotto 5 metriin ja roskapassista PaU:n lyönti rankasti yli. 23-23. Timeout (aikalisä). Aikalisän jälkeen PaU nosti Simon syötön kuppiin ja seuraa hieman pidempi palloralli. Pallo päättyy, kun Joonas nappaa torjunnan Pau:n Piiposta, joka aikaisemmat erät pääsi dominoimaan keskeltä hyökkäyksillään. 23-24. Hups, heti perään Joonakselta pikku passimoka hihoilla suoraan tuomarin penkille, 24-24. Loppuun Jaskan vahva hyökkäys ja PaU:n verkkovirhe. Erä meille 24 – 26.

Niin ja tähän väliin terveiset myös liberovellosten keskimmäiselle, eli Teemulle, Hurmoksen riveihin!

1. erä eteni puoleen väliin tasaisena, kunnes otimme selvän johdon. 2. Erä näytti jo menevän PaU:lle (sininen), ennenkuin terästäydyttiin. Hyvä me! 3. Erä edettiin meidän johtoasemassa alusta loppuun.

 

Toisen erän loistava nousu tappiotilasta voittoon nosti joukkueemme itseluottamusta sen verran, että kolmas erä oli lähes pelkkää kosmetiikkaa. Oma peli rullasi ihan ok meidän johtaessa erää lähes koko ajan. 3. erä meille 19-25 ja koko peli suoraan 3-0. HOSSS

Tänään onnistujia meillä oli koko joukkue. Jaska pelasi onnistuneen hyökkäspelin ja oli terävänä® puolustupelissä napsien useita lyöntejä ja hakupalloja peliin. Ansaitusti Jaska palkittiin meidän joukkueen parhaana. Eetu ja Jere pelasivat hyvän vastaanottopelin, joka helpotti Henkan loistavaa pelin pyörittämistä. Keskarit Simo ja Joonas olivat tehokkaita keskellä ja ottivat vastuuta myös lyhyistä syötöistä. Liberokaksikkomme Veetin ja Tuukan peliä oli ilo seurata. Sinäänsä hauska pari, kun toiselle pitäisi syöttää rauhoittavia ja toiselle piristäviä – Voitte vaan arvata kumminpäin 🙂 Poikien peli on mennyt koko ajan eteenpäin ja itsevarmuutta on tullut roimasti lisää. Pojat napsivat syöttöjä hyvällä prosentilla Henkalle ja uhrautuivat puolustuspelissä. JEBAA Veeti ja Tuukkaa!

Tuukka lempipuuhissaan eli pallon ryönäämisessä.

Kokonaisuutena voi sanoa, että kutakuinkin ehjä peli meiltä joukkueena. Ei vielä sitä parasta tekemistä mitä osataan, mutta esimerkiksi toisen erän nousu selvästä tappiotilanteesta voittoon kuvaa joukkueen tahtotilaa heikoimmillakin hetkillä tässä pelissä. Tosin Parikkalakin teki pelimme suht helpoksi virheillään ja lukuisilla toimituspalloillaan. PaU:n peliä sotki meidän painava syöttö, joten se oli yksi selvä ratkaisutekijä tässä pelissä.

Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevan viikonlopun pelejä Jyväskylään (lauantai) ja Kerimäelle (sunnuntai). Erityisen herkullinen ottelu on luvassa sunnuntaina, kun vastaan kotipelissä asettuu Outokummun kokenut ja kovakätinen Karpaasit. Tähän peliin tarvitaan kyllä kaikki mahdolliset kannustajat lehtereille!

Hoplait! Koutsi A

 

peliKUVAT: Aleksi Mustonen, HINKU

 

Itä-Savon uutisointia pääset lukemaan täältä:

https://ita-savo.fi/uutiset/urheilu/36ef3064-4e8a-4cd9-b109-14cd21ede7bc