Pari pinnaa taskuun viikonlopulta

EV – Sampo 0-3 (22-25, 19-25, 24-26)

 

EAST: Väisänen, Tuominen, Sairanen, Silventoinen, Tolvanen, Suppola, Lipsanen (L)

SAMPO: Ivanov, Puhakka, Räisänen, Pennanen, Ikonen, Kupari, Siltala (L)

 

 

 1. ERÄ

 

Melkoinen startti ottelulle: tilanteessa 3-6 Sampo oli tehnyt yhden oman pisteen ja saanut viisi pinnaa meidän omilla virheillä, ei häävi alku. Eipä se meno oikein muuttunut erän edetessä, tehtiin homma niin sanotusti melko vaikeaksi itselle. Lentopalloliiton tulospalvelun mukaan tehtiin ensimmäiseen erään 11 suoraa virhettä ja vieraiden yleispelaaja Pennanen seitsemän pinnaa, siinä ei jää muille enää hirveästi roolia. Ja tuossa statistiikassa ei ole vielä torjuntaan lyöntejä. Erä 22-25 Sampolle.

 

 1. ERÄ

 

Toiseen erään lähdettiin samoilla aloituskuusikoilla. Menokin vaikutti samalta, äkkiä vierailijat siirtyivät jo 3-0 johtoon. Sieltä kammettiin tasoihin, mutta 9-9 tilanteen jälkeen Sampo sai hienoisen pisteputken ja Pölli turvautui aikalisään 9-12. Samalla vaihtui myös pelinpyörittäjä, kun Helkala marssi Jonnen tilalle jakamaan pelivälinettä. Siitä heti ensimmäinen passi Suppolalle ja takapateri ruutuun! Ei auttanut hetkittäin pyristely, erä selvemmin 19-25 Sampolle.

 

 1. ERÄ

 

Jatkettiin niillä miehillä mitkä lopettivat toisen erän. Pitkällä erätauolla hieman tuumailtiin mitä pitää parantaa ja hieman parannettiinkin. Tasaista vääntöä oli erän puoleen väliin asti, hienoisessa johdossakin käytiin 15-13. 22-22, 24-24 ja lopulta 24-26 kaverille. Pennasen Kassu takoi kaksi viimeistä pistettä Sampolle.

 

Ei saatu mitään otetta Pennaseen koko ottelussa, Kassu huiteli neloslaidasta mukavat 20 pinnaa kolmeen erään. Meillä Taavi hakkasi saman verran pinnoja, mutta muilta ei tulitukea oikein löytynyt. Tehotonta oli hyökkäyspelaaminen ja liian paljon tehtiin virheitä. Suppolan Simolle erittäin iso kiitos, että tuli auttamaan siipirikkoista porukkaa! Simo olikin mies paikallaan, vaikkei liian montaa treeniä kerennyt kertyä ennen kauden ensimmäistä matsia.

 

Kauaa ei tappiota saanut jäädä murehtimaan, kun heti seuraavana päivänä pelattiin KaVea vastaan.

 

KaVe – EAST 2-3 (25-22, 22-25, 17-25, 25-13, 6-15)

 

Matkaan kello 10:15 ja suuntana Karhula. Matkahan sujui todella nätisti. Aina Änkilän Teboilille asti. Hieman jouduttiin jännittämään joudutaanko työntämään viimeinen ylämäki ylös, mutta niin vain köröteltiin kahtakymppiä Teboilin pihaan. Napakka pakkanen taisi tehdä temppunsa ja matkaa jouduttiin jatkamaan varabussilla. Pelin alku siirtyi tämän takia puolella tunnilla.

 

KaVe: Palonen, Piipari, Korhola, Siren, Wilen, Seppälä, Lepistö (L)

EAST: Helkala, Tuominen, Sairanen, Silventoinen, Tolvanen, Suppola, Lipsanen (L)

 

 1. ERÄ

 

Tuollaisilla miehityksillä lähdettiin otteluun ja olipahan taas aloitus. Pölönen pakotettiin ottamaan aikalisä 6-2 tilanteessa, ei oikein lähtenyt kone käyntiin. Biitsimestari Siren kikkaili KaVelle kolme pistettä kuudesta ensimmäisestä. Pikkuhiljaa pallo kerrallaan päästiin enemmän ja enemmän peliin mukaan. 23-17 sairastelut voittanut Wilska hyppäsi Tolvasen tilalle keskelle ja nasautti heti paterin ruutuun. 24-19 tilanteessa ruvettiin hieman kiusaamaan KaVea ja tultiin jo kahden pisteen päähän, mutta omalla virheellä annettiin ensimmäinen erä kuitenkin kotijoukkueelle.

 

 1. ERÄ

 

Mikäs se olisi erä, mikä ei alkaisi vastustajan 6-2 johdosta ja Pölösen aikalisästä. Kliseiset teesit, että pallo kerrallaan ja oma peli rullaamaan. Sitäpä juuri tehtiin ja kammettiin 16-16 tasoihin, jonka jälkeen vilkku päälle ja ohi. Erä 22-25 meille.

 

 1. ERÄ

 

Pitkän erätauon jälkeen saatiin hieman ryhtiä ja rentoutta tekemiseen (KaVe antoi viisi ensimmäistä pistettä meille omilla virheillään, sekin saattoi auttaa asiaa). Erän ehdoton highlight: Taavi nappasi kovan lyönnin ylös ja takoi passin rataan. Hyvä Taavi, näin niitä puolustuksia rupeaa tarttumaan! Hyvällä flowlla rallateltiin selvään 17-25 erävoittoon.

 

 1. ERÄ

 

Rallattelu loppui melko nopeasti. Osaatteko jo arvata? 6-2 ja Pölösen aikalisä. Pitää antaa vinkki Pöllille, että ottaa vaikka 3-2 tilanteessa jo aikalisän, ettei joka kerta anneta neljää eteen heti erän alussa. Jos kolmannessa erässä toimi kaikki, niin nyt ei toiminut mikään. Vuoro toisensa jälkeen tehtiin virheitä ja äkkiä tilanne olikin jo 20-9. Jonne kävi Henkan tilalla heittämässä passia ja Jupi takomassa Ilen tontilla. Erä 25-13 KaVelle.

 

 1. ERÄ

 

Erä käyntiin Henkan syötöillä ja unelmastartti lyhyeen erään. 0-4 tilanteessa Henkka ajatteli olla kohtelias vieras ja syötti pallon ylirajojen. Allekirjoittaneen syöttövuorolla tilanne jo 1-8 ja puolienvaihto. Sama kaava jatkui ja neljän pisteen välein on hyvä tehdä syöttövirhe. Seitsemän pisteen takaa-ajoasema ei ole mitenkään mukava viidenteen erään, eikä KaVe saanut kaivettua tappelumoodia päälle. Meidän kenttäpuolustus toimi hyvin ja palloja tapettiin paluupostilla tehokkaasti. Erä 6-15 meille ja koko ottelu 2-3.

 

Hyvää viikonlopun peleissä:

 • Suppolan paluu Eastin paitaan (ottelukohtaisella sopimuksella, mutta eiköhän Simo nähdä rosterissa koko loppukauden, vai mitä Simo? 😉 )
 • Tappion nollaaminen ja vuoristorataottelun voittaminen’
 • Taavin puolustus!

 

Aina ei voi pelata taitotason ylärajoilla ja huonompia pelejä mahtuu kauteen. Niistä täytyy ottaa oppi mukaan ja jatkaa eteenpäin. Turha niitä jäädä vatuloimaan, kun menneille ei mahra minkään. Meillä on hyvä poppoo kasassa, eikä parasta ole vielä nähty, joten malttia siellä katsomossa. Hyvä tästä tullee. Savonlinnalaiselle lentopalloväelle tutun Timo Leikkaan sanoin: se joka alussa hossuu, se lopussa vässyy.

 

Nähdään sankoin joukoin Heikinpohjassa ensi vuoden puolella!

 

-ts8