Paluu tanssilattialle

Peliraportti 16.1.

Isku-Ev 3-0 (25-23, 25-23,25-23)

Alkuun on todettava, että joudun nyt poikkeamaan sanomastani. Lupailin, ettei tappiopeleistä kirjoitella rapsoja, mutta tässä sitä nyt tulee. Mietin, että jos en tappiopelistä käy harjoittelmaan taas tätä kirjoittamista, niin miten minä osaan viikon päästä rapsan kirjoitella. Järkeen käypää? On, mutta todellisuudessa GM- Kautonen sanoi, että kirjoita muutama lause pelistä. Onhan sitä GM:ää uskottava.

Vaikka peliraportin otsikko ”paluu tanssilattialle” kuulostaakin hieman väljähtäneelle B-luokan elokuvan jatko-osalle,  niin kyllä se kuvastaa pitkän pelitauon jälkeisiä fiiliksiä. Edellinen peli oli ollut marraskuun puolivälissä, joten meidän joukkueen osalta tauko virui peräti kahden kuukauden mittaiseksi. Kyllä siinä ajassa kaikkien pelaajien ja valmentajan pelihammasta kolottaa siihen malliin, että on mukava päästä takaisin tanssilattialle, eli pelikentille.

Tampereen reissulle päästiin kutakuinkin täydellä miehistöllä. Vain Jaska jäi kotia katsomaan peliä live-lähetyksen turvin. Pieni pelitauko ei matkantekoa ollut muuttanut laisinkaan: tikkipokka- pöydässä hilkut siirtyivät taas samoille tileille, Jugi kertoi etupenkissä matkan parhaimmat jutut ja sakkoja kerättiin tiesminkä varusteen tai tieskenen tavaran puuttumisesta useita kymppejä.

Peliin. 3-0 Eränumeroiltaan peli näytti olevan täysin Iskun ylivaltaa. Se ei aivan suoranaisesti pidä paikkaansa. Jokainen erä päättyi 25-23, ja etenkin ensimmäinen ja kolmas erä olisi aivan hyvin voinut kääntyä meillepäin. Loppu eristä meillä tuli hiukan kevyempiä ratkaisuja ja omia virheitä, jotka ratkaisivat erät Iskulle. Iskulta onnistujia olivat etenkin yleispelaajat Karjalainen ja Heinonen. Kummatkin hyökkäsivät lähes virheettömästi tehden useita pisteitä Iskulle. Toki myös hakkuri Korhonen oli tuhoisa. Ja onhan se meidän oma ”merimies” Vuoren kokoinen Vuori mainittava: Lähellä oli puolustus Eetun lyönnistä.

Meiltä seitsikko, tai siis kasikko, oli hiukan normaalista poikkeava. Libero-Ime puki tällä kertaa yleispelurin paidan päälleen, kun taas Jere ja Hessi jakoivat liberon tontin tasaisesti pelin ajan. Imen ja liberoiden lisäksi kentälle Ilekka, Dave, Riku, Leevi ja Simo. Peli oli monin paikoin samantyylistä kuin syksyllä. Tilastolukemat näyttivät etenkin vastaanoton sekä hyökkäyksen osalta hyvältä. Leevi ja Simo pelasivat ehkä parhaimman pelinsä tällä kaudella ja kuuluivat selkeästi kentän parhaimmistoon. Riku sai pyöriteltyä peliä hyvästä vo:sta sen verran hyvin, että pääosa hyökkäyksistä tuli puoltatoista torjujaa vastaan. Liberot Hessi ja Jere totuttelivat jakamaan liberon tontin hyvällä menestyksellä. Paljon jäi hyviä asioita pelistä mieleen. Harmi, kun ei vieläkään siitä palkintoa saatu.

Vähän on voitot meitä kartellut tällä kaudella. Usko on silti kova joukkueen tekemiseen ja odotankin, että milloin sitä tulpan aukaisevaa voittoa päästään tuulettamaan. Ehkäpä jo heti viikon päästä, kun nousukiidossa oleva Karhulan Veikot ja Palosen Matti saapuvat sunnuntaina taistelemaan okl:lle.

Pölli-Koutsi