Nuoruuden into 0 – Kokemus 1. Karpaasit vei ensimmäisen välierän 1-3.

Otteluraportti 18.3.

EV-Karpaasit 1-3 (28-30,21-25,25-20,18-25)

Välieriin saimme vastustajaksi iki-ihanan Outokummun Partion Karpaasit. Siinä mielessä iki-ihanan, että olimme jo useaan otteeseen tällä kaudella pelanneet kiihkeitä otteluita vastakkain kummankin riistäessä toistemme päänahat vieraspeleissä. Vastakkain pelissä oli Karpaasien kokemus ja koukkupolvet sekä Eastin nuoruuden tarmo öljytyillä nivelillä. PerusKarpaasin prototyyppihän voisi mennä näin: noin 35-vuotias, pelivuosia takana enemmän kuin suurimmalla osalla Eastin pelaajista ikävuosia, Capsicami- ja buranapäivä on useammin kuin karkkipäivä, jukeboxista lähtee mieluummin Rock You Like a Hurricane kuin suomiräpä, Lorealit ovat vaihtuneet minoksidiili-tuotteisiin ja ehkä ollennaisimpana se, että innostuu pelaamaan kauden lähetessä loppuaan, vaikka vähän paikkoja kolottaisikin. Vastaavasti Eastin prototyyppi on noin kaksikymppinen opiskelija ja kova kätinen pallontappoja, jonka lauantai-illat eivät mene Bumtsibumia katsellessa, vaan mieluummin vaikka ”kelkkaillessa” tahi CS:ää taputellessa.

Peliin. Eastiltä kentille asteli Jonne jakelemaan passia, Petu ja Leevi raatelemaan keskeltä, Pölli ja Tumppi laitamieshommeleihin, Taavetti hakkaamaan ja Aleksi ”alkulämppäpommittaja” liberoimaan. Karpaaseilta tiikeribalsamilöyhkän kera asteli kentälle Kuittinen, Tuominen, Hortikainen (tunnetaan myös Hartikaisena), KontkasAna (kavereiden kesken ihan vaan Kaimaani), Toivanen, Hämäläinen sekä Hirvonen. 210 käsiparin läpytellessä pelaajat astelivat kentälle ja peli oli valmiina alkamaan. Ja luit ihan oikein, 210 katsojaa, WAUTSIWAU!! 1. ja 2. erä eteni tasaisissa merkeissä. Kummatkin joukkueet antoivat kunnolla kättä pallolle, torjuivat hyvin ja puolustivat elukanlailla. Ensimmäisessä erässä meillä oli jo eräpallo, mutta jotenkin se peli kuitenkin kääntyi Karpaaseille. 1. erä jatkopallojen jälkeen Karpaaseille 28-30. Toisessa erässä olimme selvästi niskanpäällä niin kauan, kunnes eräässä rotaatiovaiheessa Karpaasit saivat pitkän pisteputken, kun hyökkäystä ei saatu kuolemaan ja Karpaasien torjunta noukki meidän hyökkäykset yksi toisensa jälkeen. 2. Erä vieraille 21-25. Näissä erissä kentällä kävivät myös Immo, Eetu, Henry ja Simo. Vaikka Karpaasien leuanheittoa vähän odoteltiinkin, niin meidän mielestä se jäi vaan pikku tuhnuksi aavikolle – Vain muutama kevyt patsastuuletus ja viivästynyt tuuletus vastapuolelle 😀

Pitkä erätauko. Pelissä oltiin oltu hyvin mukana, vaikka vastustaja olikin erissä 0-2 johdolla. Mitään suurempia muutoksia ei peliin tehty, koska lähinnä oma hyökkäys oli hiukan pehmeää. Ei ollut mitään hätää, jos omia virheitä vähän vähennettäisiin.

Karpaasien Hämäläinen saatiin hyvin kuriin torjunnalla (kuva edellisestä kohtaamisesta). Ja jos ei torjunnalla, niin Aleksi napsi hyökkäykset ylös

Karpaasien Hämäläinen saatiin hyvin kuriin torjunnalla (kuva edellisestä kohtaamisesta). Ja jos ei torjunnalla, niin Aleksi napsi hyökkäykset ylös

3.erä. 3:een erään Immo hyppäsi toiseksi yp:n rooliin Tumpin kanssa. 3. Erä olikin sitten meidän dominointia. 3. Erässä saatiin syöttöön vähän sitä normaalia painavuutta, jonka johdosta Karpaasien laitatehoja saatiin vähän kuriin. Pelasimme myös vähän virheettömämmin ja ukoilla oli selvästi halu voittaa kahden hävityn erän jälkeen koko matsi. Erä meille 25-20. Pölli, Simo ja Henry kävivät tässä erässä kentällä.

4. erä. Tähän erään toiseksi keskiukkeliksi vaihdettiin Simo. Erä oli tiukka puoleenväliin asti, kunnes Karpaasit repäisivät selvän johdon. Kummaltakin joukkueelta keskiukkojen kädet viuhuivat tiukkana tehden paljon pisteitä joukkueilleen. Meidän peli keskittyi lähinnä Tumpin ja Petun kautta pelaamiseen – Hyvillä tehoilla ukot raatelivatkin pisteitä meille! Erä lipsahti kuitenkin Karpaaseille 18-25. Tässä erässä Eetu kävi nappasemassa torjunnan Taavin tilalla.

Kokonaisuutena peli oli aika ajoittain ihan laadukasta lentistä. Omaa peliämme vaivasi vähän hyökkäystehottomuus. Tosin vastapuolen torjunta oli koko ajan perillä hyökkäyksistämme ja sai rakennettua hyvän muurin hyökkääjiämme vastaan. Erikoismaininta pitää antaa Karpaasien keskari Tuomiselle, joka loisti niin torjujana kuin hyökkäyksissä. Myös Karpaasien ”koukkupolvien” puolustusasenne yllätti ehkä meidät hitusen.

Vaikka torjuntoja saatiin pelissä ihan kiitettävästi, niin seuraavaan peliin tätä osa-aluetta vähän parannetaan. Karpaaseilta etenkin KontkasAna ja Hartikainen hyökkäsivät (meidän tavoin) kovalla kädellä, jolloin torjuntapeli on tärkeässä asemassa. Myös omaa syöttöä petrataan vähemmän virhealttiiksi ja laitetaan painoa syöttöön lisää, niin jo alkaa Karpaasien polvet tutisemaan entisestään. Ei tarvitse paljoa meidän peliä muuttaa, niin päästään takaisin kotisaliin pelaamaan. JAPPAA!

Saimaannorpan viiksikarvat jakoon:

5 Viiksikarvaa ansaitsee Tumppi. Tumppi oli vastustajan syöttökohteena, mutta pallot nousivat tarkasti Jonnelle. Tumppi loisti myös torjunta ja hyökkäyspuolella ja piti Karpaasien torjuntaa pilkkanaan. Korkeallahan se vastustajan torjunta oli, mutta hupsista vaan kun yli tuli. Loisteliasta peliä Tumppi. JEAH TUMPPI! Niin ja laitaha ensi peliinkin ne vain puolenpakaran peittävät punaiset pantteripöksyt sinne pelihousujen alle 😀

Taavetti antoi pallolle kunnolla kyytiä. Aleksi jo valmiina tuulettamaan, Tumpin pantteripökät hiertää ja muut vain seuraavat viereltä. (Kuva edellisestä kohtaamisesta).

Taavetti antoi pallolle kunnolla kyytiä. Aleksi jo valmiina tuulettamaan, Tumpin pantteripökät hiertää, Immo varmistaa ja muut seuraavat viereltä. (Kuva edellisestä kohtaamisesta).

4 Viiksikarvaa menee Petulle. Loppua kohden Jonnen ja Petun yhteistyö alkoi näyttää aika kivalle, eikä Petua saatu etenkään 4. erässä lähes laisinkaan kiinni. Laitatorjunnoissa Petu pääsi useita kertoja rakentamaan ulottuvan torjunnan, joihin moni Karpaasien hyökkäys jäikin. JEBAAA Petukka!

2 Viiksikarvaa ansaitsee jokainen paikallepäässyt katsoja. Teitte tämän vuoden katsojaennätyksen meidän peleissä. Toki olisi ollut kiva palkita Teidät voitolla, mutta jätetään se kahden viikon päähän 😉 Pelit eivät loppuneet tuohon! Kiitos!

Viikko reenataan, jotta päästään tulevana viikonloppuna näyttämään Outokummussa mistä on meidän joukkue tehty!

#1

 

P.S. Hetken jo luulin, ettei Eastin peliraportti olisi luettavissa ennen vastustajan raporttia. Olin, taas, väärässä! JAPPAAAA.

Itä-Savon tarinointi pelistä:

http://www.ita-savo.fi/urheilu/lentopallo/east-volley-taipui-partion-karpaaseille-tasaisen-vaannon-jalkeen-363418