Nuhaista nuhjaamista ja lopputuloksena yksi sarjapiste

EV – Pälkäneen Luja-lukko 2-3 (22-25, 25-20, 25-18, 21-25, 12-15)

 

Seitsemäs kerta tällä kaudella, kun Eastin pojat pelaavat koko rahan edestä. Näistä otteluista kolme on päättynyt meidän hyväksi, neljästi ollaan jouduttu pettymään. Sunnuntaina jouduttiin taas pettymään.

 

Yleisöä Heikinpohjaan oli saapunut 122. Upea aurinkoinen kevätkeli lienee osasyyllinen ettei lehtereillä ollut sen enempää väkeä.

 

  1. ERÄ

 

EV: Helkala, Tuominen, Kautonen, Tolvanen, Sairanen, Silventoinen, Lipi liberoimaan

PäLu: Puolakka, Puholainen, Köykkä, Käenniemi, Järnvall, Perkiö, Nurmi liberoimaan

 

Myö lyötiin napakat alkutahdit ottelulle ja PäLu otti ensimmäisen aikalisän jo 6-3 tilanteessa. Siellä vissiin sovittiin kuviot kuntoon, kun meidän omien virheiden ja Järnvallin pisteiden avulla tilanne muuttui äkkiä vieraiden eduksi 7-8.

 

Tasatahtia edettiin aina 19-19 tilanteeseen, jonka jälkeen tehtiin neljä omaa virhettä ja kaveri ei yhtään. Erä 22-25 PäLu.

 

  1. ERÄ

 

Hammer-Dave sai vahvan startin kakkoserään. Helkalan tarjoiluista kiittänyt hakkuri naputti viisi pinnaa kotijoukkueen kahdeksasta ensimmäisestä. Erä eteni hienoisessa johdossa koko ajan: 4-1, 10-7, 14-10. Johtoasemassa on aina hieman helpompi pelata ja peli on rennompaa. Äkkiä meno tasoittui ja peli oli 17-17 ja jopa 19-20 vieraille. Onneksi yksi syöttövuoro, tiivis puolustuspelaaminen ja fiksu jatkopallohyökkääminen riittivät erävoittoon 25-20.

 

  1. ERÄ

 

Sama kaava jatkui kuin kahdessa aikaisemmassa erässä, erän puoliväliin kuljettiin käsikädessä. Jupi tuli syöttövaihtoon tilanteessa 13-13 ja jatkoi vielä etukenttäkierrokselle, tällä kertaa keskitorjujana. Hyvä Jupi! Sen seurauksena varmaankin eroa rupesi syntymään: 17-15, 20-16 ja lopulta 25-18 erä meille.

 

  1. ERÄ

 

Jupi sivuun ja Jarno takaisin omalle paikalle keskitorjujaksi. Erän alku vierailijoiden keskitorjuja Käenniemen ja yypee Järnvallin tykitystä. Käenniemi ja Järnvall molemmat tekivät neljä pinnaa tilanteeseen 10-12 mennessä. Tämän jälkeen Pölli vaihtoi passaria elikkä Jonardo Helkalan tilalle.

 

Vaihto tuotti heti tulosta, nimittäin PäLu sortui syöttövirheeseen. Seuraavaksi vaihtui keskari, kun tällä kertaa Wilska tuli Jarnon tilalle. Vaihtosummeri kävi kuumana, kun heti perään Pölli otti passarivaihdon takaisin.

 

Ei riittänyt pyristely, erä 21-25 PäLulle.

 

  1. ERÄ

 

Huippulähtö erään ja vieraat ottavat aikalisän tilanteessa 3-1. Allekirjoittaneen kutospaikan hyökkäys hiukan leveäksi ja tilanne tasoihin 4-4, niin ne tilanteet vain muuttuu äkisti. Tilanteen 8-7 jälkeen kaksi omaa virhettä putkeen, aikalisä, pallo meille, sitten oma virhe. Vielä erän loppuun oma virhe. Erä 12-15 ja ottelu PäLulle 2-3. Viidenteen erään PäLu sai kahdeksan (8!!) pistettä (se on lyhyessä 15 pisteen erässä reilu puolet) Eastin lahjoittamilla virheillä.

 

 

Otteluisäntänä toiminut OP Suur-Savo palkitsi ottelun parhaina sijoittajina joukkueiden hakkurit Taavi Tuomisen (27 pinnaa) ja Atte-Elias Puholaisen (16 pinnaa).

 

Ei auttanut vaikka Hanna Hippokin oli kannustamassa meitä. Lentopalloliiton tulospalvelun mukaan PäLu sai 36 pistettä vastustajan virheestä, se on hieman liikaa.

 

 

Hieman heikompi harjoittelujakso näkyi pelissä juuri sillä tavalla kuin osasi odottaa. Jos treenisalilla meno on verkkaista, on turha odottaa, että pelissä asiat jotenkin maagisesti vain lähtisivät toimimaan.

 

Voittokin olisi ollut sunnuntaina otettavissa, mutta tällä kertaa tyytyminen pisteeseen on hyvä herätys joukkueelle. Runkosarjaa on jäljellä kolme ottelua ja pudotuspelipaikka täysin omissa käsissä. Tästä takaisin treenihallille työnteon pariin, sieltä se kaikki lähtee!

 

Lipi pelasi liberon tontilla vahvan pelin ja mahdollisti omilla suorituksillaan joukkueelle useamman paikan tehdä ns. ”erän kääntävä” -piste. Siinä meillä on vielä harjoiteltavaa, että pallo/peli on tapettava silloin kuin siihen tarjoutuu tilaisuus. Mutta hyvä Lipi, tästä kohti Pohjoisen tuplaa missä on jälleen sarjapisteitä jaossa!

 

-ts8