Lohkovoittoa juhlistettiin tappion merkeissä!

Otteluraportti 21.1.

Nilsiän Nujakka-East Volley 3-0(25-21,25-22,26-24)

Viimeiselle kierrokselle piti olla luvassa tiukat panokset. Outokummun Karpaasit olivat meitä sarjataulukossa 1 pisteen jäljessä ja kummallakin oli jäljellä vain yksi peli. Lohkon voittaja saisi huilata ensimmäisen pudotuspelikierroksen ja lohkon kakkonen pelaamaan kahdesta voitosta Sodankylän Tähti Volleyta vastaan. Mutta mites siinä sitten kävikään? Lauantain matsissa Karpaasit olivat menneet häviämään (taktikointia ilmeisesti) Pielaveden Sammolle 3-1, joten lohkovoitto varmistui meille jo ennen sunnuntain matsia. HOSSSS!

Koska pelin lopputuloksella ei meille ollut niin väliä, jätettiin kaikki vähänkin sairastavat ukot kotia tai kentän laidalle. Ja tämän seurauksena se sitten syntyi: East Volley Stand Up -clubin. Ei nimittäin meinannut tulla naurulle loppua, kun joukkue alkupalaverissa kuuli, että toisen yp:n paikan ottaa haltuun ”aina niin varma hiha” koutsi/hakkuri Jaska. Taidettiin nauraa kuitenkin kerralla vähän liikaa, sillä siihen se ilakointi taisi loppua.

Peliin. Jaskan lisäksi kentälle asteli Immo, Taavetti, Aleksi, Simo, Petu ja Jere. Vaihtopenkille jäi Henkka. Vaikka tiedettiin ettei pelin lopputulos meidän sarjasijoitukseen vaikuta, lähdettiin peliä tietenkin voittamaan. Tällä kertaa voittaminen jäi oikeasti vain ajatuksen tasolle. Oma tekeminen oli aika pehmeää, virheitä tehtiin jonkun verran, eikä taistelutahtoa oikein ollut kunnolla missään vaiheessa. Tehtiin toki välillä hyviä suorituksia, mutta pääosin tekeminen oli lähes joka ukolla keskivertoa huonompaa. Ainoastaan passarit Henkka ja Jere

YP-Jaska ja keskari-Simo!

suoriutuivat selvästi omalla tasollaan. Testattiinpa kolmannessa erässä myös pelaamista kahdella passarilla. Ajatus näin pelaamisesta jää nyt vielä kuitenkin hautumaan, vaikka lyönti-intoa tuntui passareilla olevan. Niin, ja onhan se Jaskakin nyt mainittava 🙂 Vaikka epäilyt Jaskan nostopelille olivat kovat, niin ihan hyvinhän se pallo nousi. Tosin tilastot olivat kuulema vieläkin tehty alakanttiin Jaskan mukaan. Kiitos Jaska jokatapauksessa niistä vedetsilmissä -nauruista alkupalaverissa.

Ei voi sanoa, että hävittiin vain siksi, että pelattiin puolivaloilla. Kyllä Nujakka pelasi hyvän matsin voittaen meidät lähes joka pelin osa-alueella: Laidoista sekä keskeltä kuoli pallot, vastaanotto oli laadukasta, passipeli yllättävää ja puolustuksiakin tuli. Olisin toivonut, että vähän paremmin olisi Nujakka pystytty haastamaan, kun kerran yli 3 tuntia jouduttiin suuntaansa matkustamaan. Toivotetaan Nujakalle tsemppiä jatkopeleihin!

Vaikka tappio aina kismittää, uskon, että tämä matsi unohdettiin aika pikaisesti. Alkukaudella asetettu tavoite runkosarjan 1. tai 2. paikasta täyttyi hyvin, joten tyytyväinen voi tässä vaiheessa olla. Tulevat viikot on kuitenkin reenattava tehokkaasti ja pyrittävä järjestämään myös armeijaukoille harjoitusvuoroja viikonlopuille. Puolivälierämatsit jatkuvat meidän osalta kotipelillä lauantaina 17.2. kello 16.00 OKL:llä ottelun Kuortaneen Urheilopisto ja Puijo Wolley voittajaa vastaan.

Pölli- Koutsi