Lentopalloherkkua tarjolla lauantaina ja sunnuntaina!

Reilu kuukausi sitten pelattiin kauden ensimmäinen kotiottelu Heikinpohjassa ja seuraava heti perään huomenna lauantaina. Jes! Savonlinnalainen lentopalloyleisö pääsee nauttimaan kahteen otteeseen taikatempuista ja sirkushuveista, kun lauantaina vastustajaksi saapuu Kuortaneen Murikat ja sunnuntaina sarjan kestomenestyjä Kyky-Betset.

 

Paneudutaan hieman tuleviin kamppailuihin:

 

Lauantaina kello 14:00 East – Murikat, Heikinpohjan liikuntahalli.

 

Kuortane on pelannut kolme ottelua joista saldona yhtä monta voittoa. PäLu, Isku ja Lempo ovat joutuneet toteamaan nuorten maajoukkueringistä koostuvan joukkueen paremmuuden heidän kotisalissaan. Nyt lauantaina heillä on uusi mittari: miten peli kulkee vierassalissa, kun yleisöä on enemmän kuin 30 opiskelijakaveria ja hallissa on menoa ja meininkiä? (Ainakin toivottavasti on, ja miksi ei olisi!)

 

Ruotsin liigassa viime vuodet päävalmentajana operoinut Oskar Muurinen on peluuttanut laajaa pelaajarinkiä tasapuolisesti eikä joukkueen selkeää syömähammasta ole helppo nimetä. Taitava, hyvin valmennettu ja kurinalaista lentopalloa pelaava porukka on varmasti vastassa.

 

Mitä tämä tarkoittaa ja miten Eastin pitää pelata?

 

Helpot pallot tuskin tippuvat Kuortaneen kenttään ja koviakin lyöntejä puolustetaan vastapuolelta peliin. Joten kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä ja kärsivällisyyttä. Jos pallo ei kuole ensimmäisellä kerralla ja saadaan toinen yritys, niin sitä ei toinna lyödä kahta kauheammin ja tehdä virhettä. Sitä Kuortane toivoo omalla fiksulla pelillä.

 

Viime viikonloppuna työhaalarit unohtuivat Heikkarin pukuhuoneeseen, kun käytiin pyörähtämässä Tampereella. Nyt jokainen on pukenut ne päälle ja meno harjoituksissa on ollut parempaa. Jokaisesta pallosta tullaan taistelemaan ja pistämään voittomaton Kuortane ahtaalle!

 

Sunnuntaina kello 14:00 East – Kyky-Betset, Heikinpohjan liikuntahalli.

 

Tuplaviikonlopun toisessa ottelussa vastus vain kovenee. Kyky on hävinnyt tällä kaudella neljästä pelaamastaan pelistä vain yhden erän. NaPa, Oulun Kisko ja Sampo taipuivat 3-0, Nurmon Jymy onnistui nappaamaan Kykyltä erän.

 

Kyky taipui TuTolle viime keväänä ykkössarjan finaaleissa vasta kultaisessa erässä. Ainakin allekirjoittaneen mielestä Kykyn joukkue on vain vahvistunut viime kaudesta. Aivars Petrusevics on joukkueen tukipilari ja takuuvarma pajavasara, joka nakuttaa pisteitä ratkaisuhetkillä. Nuoret Aatu Pöllänen ja Olli Saarenmaa ovat tulleet vahvistamaan kyyjärveläisten rivejä. Viime kaudella Pöllänen pelasi mestaruusliigaa Akaa Volleyn ja Saarenmaa Savo Volleyn riveissä. Mielenkiintoisia värväyksiä, kun molemmat ovat pelanneet hakkurin tontilla. Nyt Pöllänen on pelannut yleispelaajan roolissa. Keskellä pelaavat Väliahon veljekset = takuuvarmaa laatua.

 

Mikäs sen parempaa kuin pelata hienoisessa altavastaajan roolissa läpi viikonlopun. Lauantaina lämmitetään Heikinpohjan lauteet kuumaksi, joten Kyyjärven on ikävä tulla sunnuntaina vierailulle. Hyvätasoista lentopalloa on luvassa.

 

Tervetuloa seuraamaan otteluita! Laitetaan mölyä mökkiin ja kannustetaan kotijoukkue voittoihin. Lentopallo on parasta paikan päällä, joten nähdään hallilla.

 

-ts8