Kovien otteluiden viikonloppu!

Kuva: Aleksi Mustonen, HINKU

 

East Volley Edustus – Pielaveden Sampo                       2-3

21-25, 30-32, 25-19, 25-20 ja 9-15

East Volley Edustus – Mikkelin Passarit                        3-1

20-25, 25-20, 25-21 ja 25-16

 

Olipa tosiaan harvinaisen kova viikonloppu! Vastaan asettuivat lauantaina oman alkulohkonsa voittanut ja jatkolohkossa ainoastaan meille sekä eriä ja otteluita hävinnyt lohkokärki Sampo, ja sunnuntaina oman alkulohkonsa ja syksyllä kaksi kertaa meidät voittanut, jatkolohkon nelosena majaileva Passarit. Helppoja pisteitä ei siis tiedossa ollut!

Viikonlopun peleihin päästiin kuitenkin luottavaisin mielin ja hyvästä tilanteesta, ainoastaan Koutsi-Pölli oli sairastuvalla parantelemassa vatsatautiaan. Lauantain avauskuusikoksi iskettiin Henkka ja Taavi, Jupi ja Eetu, Joonas ja Simo sekä liberoimaan Immo ja Hessi. Ensimmäisen erän ensimmäiset pallot menivät hieman ihmetellessä, ja Sampo nykäisi itselleen äkkiä muutaman pisteen kaulan. Tasaisesta väännöstä huolimatta eroa ei pystytty kuromaan kiinni koko erän aikana, erävoitto Sammolle.

Toinen erä jatkoi samanlaista tasaista kaavaa. Tässä erässä johtoasema kuitenkin vaihteli. Molemmat joukkueet pääsivät myös kokeilemaan erän lopettamista kolmeen kertaan eräpallotilanteissa. Päätös saatiin kuitenkin vasta Sammon neljänessä eräpallossa. Vaikka taistelu kahden ensimmäisen erän aikana oli tiukkaa, jäi pitkälle erätauolle paljon parannettavaa. Syöttöpelistä puuttui välillä punainen lanka, ja laitatorjuntaan tarvittiin tarkkuutta.

Molempia näistä osa-alueista saatiinkin kohennettua!! Kolmatta erää edettiin tasaisissa merkeissä 11-10 tilanteeseen, kunnes Taavi päätti ratkaista erän. Hyökkäyspiste ja kolme peräkkäistä ässää pudottivat Sammon kelkasta ja erävoitosta päästiin nautiskelemaan selvin lukemin.

Neljäs erä oli myös vahva. Kuusikko takoi pisteitä laajalla rintamalla läpi erän. Sammon vastaanottopeli taas oli pahoissa ongelmissa eikä hyökkäyskään ollut näin ollen totutun pahaa.

Viidenteen erään paukut sitten hieman loppuivatkin. Sampo sai hyvän alun Timo Leikkaan vahvalla syöttövuorolla eikä takaa-ajoa oikein saatu käyntiin missään vaiheessa. Tässä erässä Sammon ”isot pyssyt” Leikas ja Ankudovich nostivat vahvasti päätään kovilla suorituksillaan.

Lopputuloksena yksi arvokas ja ansaittu sarjapiste hyvän taistelun jälkeen! Ottelun loputtua sekä molempien joukkueiden että yleisön kommentit kertoivat ottelun tasosta, harvoin kakkossarjassa yhtä kovia kamppailuja käydään. Parhaina pelaajina palkittiin vierasjoukkueesta Leikas sekä kotijoukkueesta todella rohkeasti ja tehokkaasti pelannut Jussi. Lisäksi tunnustusta ansaitsee koko vastaanottoryhmittymä.

 

Sunnuntain otteluun startattiin samalla kuusikolla kuin lauantaina. Liekkö edellisen päivän kova taistelu hieman turruttanut päätä tai vartaloa tai molempia, sillä alku oli todella löysä. Jonkinlainen väsymys tai huolimattomuus näkyi mm. useina verkkovirheinä, joita tehtiin kahteen ensimmäiseen erään noin miljoona! Eli tarkemmin sanottuna saman verran, mitä normaalisti noin 3-4:n ottelun aikana.. Myös mm. sekä syöttö- että puolustuspelaamisesta puuttui paras terä, vaikka syöttöruutuun sekä takakentälle kaivettiinkin loppuerän ajaksi näiden osa-alueiden spesialisti Jere. Näin ollen Mikkeli vei ansaitusti ensimmäisen erän. Valopilkkuna erässä terävästi hyökännyt ja yhteensä 8 pistettä tehtaillut Taavi. Vaikka oma tekeminen vaisua olikin, annetaan kuitenkin kunniaa myös Mikkelin todella mainiolle syötölle, joka aiheutti ajoittain todellisia vaikeuksia vastaanottajille!

Erätauolla sovittiin, että syöttöön laitetaan lisää jengaa ja palloista taistellaan loppuun saakka. Hakkurin paikalle energiaa kentälle tuomaan hyppäsi Jaska. Erä eteni tasaisesti aina parinkymmenen pisteen tienoille. Tässä vaiheessa Passareiden ratkaisut pehmenivät ja meiltä alkoi löytyä sopivasti kovuutta. Erä kotia ja pitkälle tauolle.

Kolmas erä oli edellistä parempi. Syöttö ja torjunta alkoivat purra ja vastaanotto oli edellisiä eriä tarkempaa. Ratkaisijoita löytyi laajalta rintamalta, ja vaikka Mikkeli ei pisteissä kauaksi jäänytkään, oli kentällä kokoajan luottavainen fiilis erävoiton suhteen!

Neljännessä ja viimeisessä erässä kävi samalla tavoin kuin edellisessäkin ottelussa Mikkeliä vastaan. Oma vahva pelaaminen vei uskon Passareilta eikä kovaa taistelua erävoitosta enää syntynyt. Voitto kotiin ja arvokkaat pisteet plakkariin!!

Ottelun aikana vahvaa osaamistaan syöttöruudussa kävivät esittämässä jokaisessa erässä kentällä pistäytyneen Jeren lisäksi myös Tume sekä Veeti. Parhaina palkittiin vierasjoukkueen hyvin taistelut libero Aleksi ja kotijoukkueelta Jaska. Nostetaan kuitenkin erityisesti esille jälleen äärimmäisen vahvasti pelannut Jussi! Todella vahva viikonloppu sekä vastaanotto- että erityisesti hyökkäyspelissä Jupilta!

 

4/6, hyvät pisteet kovasta viikonlopusta! Lauantaina jatketaan kaatamalla Partion Karpaasit!

HOS

Koutsi J