Kotona on kiva pelata ja Turkuun on pitkä matka!

Kun miettii mennyttä viikonloppua niin olo on kuin milläkin urheilijalla konsanaan: Perjantai-iltana pallotreenit Savonlinnassa. Lauantaina aamusta peliin valmistava pallotreeni. Neljän erän peli. Suoraan pelin jälkeen yhdessä syömään. Matkustaminen Forssaan. Sunnuntaina aamulla peliin valmistava pallotreeni Forssassa. Matka Turkuun. Kolmen erän peli. Kotimatka Turusta Savonlinnaan. Kyllä sattui maanantaipyhä ja sen tuoma ylimääräinen lepopäivä hyvään paikkaan! Valittaa ei kuitenkaan pidä, päinvastoin! Mikä olisi hienompaa kuin pelata tiukkoja merkityksellisiä kamppailuita tässä vaiheessa kevättä. Ja elää kakkossarjapelaajana kuin ammattiurheilija. Tästä iso kiitos seuralle!! On mahtavaa että kaikki ruokailuista treenisaleihin on hoidettu todella kovalla ammattitaidolla pelaajien sekä pelaamisen ehdoilla. Iso käsi Tero GM ”Iso-T” Kautoselle ja muulle taustajengille! (Toim. huom. nimestä huolimatta Tero ei VIELÄ ole julkaissut yhtäkään Suomiräp -kappaletta. Eikä hän ole sukua Tippa-T:lle. Tai Paperi-T:lle..)

Sitten peleihin. Lauantaina pelattiin siis kotona ja sunnuntaina vieraissa. Vastustajana Turun Toverit. Molemmista otteluista voiton nappasi kotijoukkue. Ensin me tuloksella 3-1 (25-19, 25-23, 17-25 ja 25-22) ja sitten TuTo tuloksella 3-0 (25-20, 25-23 ja 25-22). Vaikka eräluvut olivat selkeät 3-1 ja 3-0, olivat molemmat pelit tasaisia ja varsinkin tasokkaita!

Lauantain kotiottelua päästiin jälleen pelaamaan mahtavalle lähes kolmensadan hengen kotiyleisölle. Liekö tämä ollut syynä siihen, että oma peli oli varsin vapautunutta ja iloista alusta saakka, kun taas vastustajan tekemistä leimasi pieni hermostuneisuus. Varsinkin ottelun alussa TuTo virheili paljon Eastin kuusikon, Henkan ja Jaskan, Immon ja Jupin, Petun ja Joonaksen sekä liberoiden Hessin ja Lipin hallitessa peliä. Ensimmäinen erä aloitettiinkin mukavalla 7-1 ”runilla”, josta TuTo ei enää toipunut. Toinen erä noudatteli samaa kaavaa Eastin hallitessa peliä. Erot toki pysyivät ensimmäistä erää hieman pienempinä. Kahteen ensimmäiseen erään napsittiin mukavat 11 torjunta. Peli rullasi muutenkin hienosti, esimerkiksi vastaanoton oltua todella varmaa.

Kolmanteen erään TuTo haki rytminmuutosta vaihtamalla sekä passari Puputin tilalle yleispelaajana pelanneen passari Junturan että yleispelaajiksi uudet miehet. Muutokset siivittivätki TuTon aina erävoittoon saakka. Seuraava erä osoitti menetetyn kolmannen erän olleen kuitenkin jälleen vain ”kolmannen erän syndroomaa”, jossa kahden hyvän erän jälkeen lahjoitetaan vastustajalle hyvä mieli ilmaisella erävoitolla. Tätä taktiikkaa on tällä kaudella käytetty todella paljon!!! Mutta tosiaan, neljännessä erässä palattiin jälleen samaan kaavaan kuin kahdessa ensimmäisessä. Ottelu hallintaan, mukavasti torjuntoja, tehokas hyökkäys ja timanttinen vastaanotto. Erä kotia ja otteluvoitto!!

Pelin jälkeen paineltiin suoraan porukalla syömään pastaa. Tai pihviä;). Ja ruuan jälkeen muutaman tunnin nopealla siirtymisellä luottohotelliin Forssaan. Forssassa päästiinkin sunnuntaina vääntämään peliin valmistava aamutreeni kohtalaisen komeassa hallissa! Ei nimittäin tila loppunut Forssan Koripoikien kotiluolasta.. Hyvän aamutreenin, suihkuttelujen ja ruokailun jälkeen suunnaksi otettiin Turku ja tavoitteeksi ottelusarjan katkaiseminen!

Sunnuntain ottelu oli valitettavasti kuitenkin tavallaan kuin peilikuva edellispäiväisestä. Kotijoukkue TuTo sai ensimmäiseen erään vahvan alun ja hallitsi sitä loppuun saakka. Toinen ja kolmas erä taas olivat tiukempia, taisipa molemmissa tilanne 22-22 ennen loppuratkaisua. TuTo kuitenkin hallitsi ottelua lähes koko ajan, mutta todella pienillä marginaaleilla. Hieman kovempi pelaaminen erien lopuilla olisi voinut kääntää ottelun toiseen suuntaan. Toisessa ja kolmannessa erässä erien ratkaiseminen tehtiin nimittäin TuTolle varsin helpoksi: Toisessa erässä 22-22 tilanteesta syöttövirhe ja hyökkäysvirhe, kolmannessa erässä samasta tilanteesta vastaanottovirhe ja hyökkäysvirhe..

Oma pelaaminen ei sunnuntaina yltänyt ihan lauantain tasolle. Varsinkin syöttö ja vastaanotto olivat selkeästi heikompia. Heikompi vastaanotto näkyi myös vaisumpana hyökkäämisenä. Lisäksi TuTo paransi peliään sunnuntaiksi mm. liberoksi saapuneen Rajalan Henrin erinomaisen kenttäpelin ansioista. Myös TuTon laitaukkelit takoivat palloa rataan lauantaita tehokkaammin. Taisto oli kuitenkin tiukkaa, ja tulevana lauantaina Turussa nähdään varmasti jännittävä kamppailu finaali- ja ykkössarjapaikasta. Vahvana tahtotilana toki on, että kotimatkalle päästään voittajina!

Yksi viikonlopun ehdottomista onnistujista oli passari Henkka. Varsinkin lauantain ottelussa Henkka pyöritteli hyökkääjille mukavia 1vs1 paikkoja nautiskeltaviksi. Ja vaikka onnistuneita suorituksia tuli varsinkin kotipelissä tasaisesti kaikilta, annetaan kunniaa vielä Joonaksella (Jackson Senior), joka naulasi viikonlopun aikana mukavat 11 torjuntapistettä!

Nyt viikko hyvää treenaamista ja lauantaina kova mähinä päälle! HOS!

– Koutsi J