Kotiyleisön edessä 3-1 voitto!

Otteluraportti 9.10.

East Volley- LuomuWolley 3-1 (25-23, 25-16, 24-26, 25-17)

Ennakkoon aavisteltiin, että ensimmäinen kotiottelu ei ole EV:lle helppo nakki. Ei ollut ei. Kotiyleisön edessä pelaaminen ensimmäistä kertaa asetti pienoisen lisähaasteen joka ukolle. Pelin alkuun olikin katsomoon tullut seuraamaan arviolta noin 150 silmäparia.

Ensimmäiseen erään laatikkoon hyppäsi Tumppi (6), Immo (11), Jonne (7), Taavetti (2), Petukka (10), Leevi (16) ja takakentän erikoismieheksi ”salamavalomagneetti” Aleksi (17). Erä alkoi vähän takkuisasti, kun palloa ei saatu kuolemaan hyökkäyksillä ja suoria virheitä tuli paljon. Ja niin jatkui oikeastaan koko ensimmäinen erä – LuoWo sai ensimmäisessä erässä yli puolet pisteistään EV:n omilla virheillä. Jotakin kuitenkin tehtiin oikein, sillä erä vietiin kotiin.

Toiseen erään Simo laitettiin Leevin tilalle keskelle. Toisessa erässäkään hyökkäys ei kulkenut rallatellen, mutta omien virheiden määrää saatiin vähän vähennettyä. Onneksi sentään Tumppi jatkoi ensimmäisen erän tapaan hyökkäyspään pisteiden tahkomista. Myös syöttöpelillä saatiin vastustajan nostoa rikottua, joka helpotti torjujien ja puolustajien hommia. Erä suht selvästi meille, 25-16.

Kolmas erä taisteltiin tasaisissa merkeissä. Tehottomuus ja omat virheet koituivat kuitenkin tässä erässä kohtaloksi ja Luowo vei erän loppumetreillä 26-24.

Neljänteen erään passariksi vaihdettiin Jere, Jonnen loukatessa jalkansa ja Pölli jatkamaan kolmannen erän lopun sisääntuloaan yp:n paikalle. Neljäs erä oli ehkä parhaiten kaikilta osin paketissa: annettiin omilla virheillä vähän pisteitä vastustajalle, napsittiin muutamia torjuntoja/vaimennuksia, syötettiin jo lähes omaa syöttöä, nostettiin ihan ok ja peli-ilmettäkin löytyi. Erä EV:lle 25-17.

LuoWo oli liikenteessä nuorella joukkueella. LuoWon pelistä jäi mieleen uhrautuva ja liikkuva kenttäpuolustus, johon ei saanut jäämään helppoja palloja, eikä välillä kovia pommejakaan. LuoWon hyökkäysvastuu jakaantui lähinnä hakkuri Kanasen ja yp Jouna Knuutisen kesken, joista Kananen palkittiin LuoWon parhaana.
EV:ltä lusikan nappasi vahvalla hyökkäyksellään Tumppi.

img_20161009_212810

Vaikka Eetua vähän naurattaakin, Tumppi oli tänään verkolla kingi!

 

Päivän positiiviset:
– yleisöä paikalla ihan reippaasti
– voitto (vähän vaisummallakin pelillä)
– joka ukko sai peliaikaa (myös Jussi ja Eetu kävivät kentällä)

Kokonaisuutena peli ei varmasti antanut yleisölle tunteellisia päiväkirjamerkintöjä, mutta eipä lentopallossa tyylipisteitä ole (ainakaan vielä) jaettu.
Harmi, että kotimatsissa pelattiin käsijarru päällä, mutta joka tapauksessa voitto kairattiin! Näyttöhaluja jäi varmaan joka EV:n pelaajalle, joten ei muuta kuin seuraavaa kotipeliä allakkaan vahvasti huomiotussilla värittämään (12.11. EV-Huki).

Ensi viikolla jatketaan reenaamista ja pelataan sunnuntaina Liperissä LiVo:a vastaan!

 

#1