Kotiavauksesta voitto!

Simo tappaa palloa korkealta ja kovaa! Kuva: Aleksi Mustonen, HINKU

 

Lauantaina pelattiin ”kaksi ottelua yhden hinnalla”, kun kamppailusta Pielaveden Sampoa vastaan voittajalle jaettiin sekä sarjapisteitä, että jatkopaikka Suomen Cupissa.

Lopputulos: East Volley – Sampo, 3-2                   26-24, 13-25, 17-25, 25-23 ja 15-11.

Vastustajana Sampo on tuttuakin tutumpi, heitä vastaan on pelattu sarjapelejä nykyisen edustusjoukkueen olemassaolon aikana, eli siis kaudesta 2015-2016 saakka joka vuosi lukuunottamatta kautta 2016-2017. Ja varsin tasaista on ollut, voitot menevät lauantain jälkeen meidän eduksemme numeroin 6-5! Kerettiinpä Sampoa vastaan pelata jo harjoituspelikin, joten ”Scouting-osasto” oli ainakin hyvin perillä tulevasta.

 

Ensimmäiseen erään kuusikkoon iskettiin YP:t Jupi ja Veeti, keskiukot Leevi ja Simo, hakkuri Jaska, passari Riku ja libero Immo. Erän alku oli melko hermostunutta, varsinkin syöttövirheitä tehtiin molemmin puolin reilusti. Ehkä hieman tasaisemman pelaamisen ja hieman pienemmän virhemäämän myötä erä kuitenkin kotia!

Toinen ja kolmas erä olivatkin sitten selkeästi Sammon. Molemmat kuitenkin alkoivat tasaisissa merkeissä: Toinen erä oli vielä tasan tilanteessa 11-11, jonka Sampo takoi äkkiä 12-21 johdoksi. Myös kolmannessa käytiin pisteen päässä tilanteessa 14-15, kunnes tilanne olikin äkkiä taas 15-23. Molemmissa erissä huonot putket lähtivät täysin omista virheistä: Pehmeitä tai huolimattomia hyökkäyksiä ja niiden perään muitakin heikompia suorituksia. Edes vaihdot ja aikalisät eivät muuttaneet rytmiä.

Neljänteen erään uutta virtaa haettiin iskemällä Henkka passaamaan, Taavi hakkuriksi ja Eetu toiseksi yleispelaajaksi. Välillä näytti jo, että Sampo karkaa voittoon ja kolmeen pisteeseen mutta vielä mitä! Loppuerässä löytynyt taistelutahto sekä aiempaa agressiivisempi syöttö, eritoten Leevin ja Eetun hyvät syöttövuorot toivat meidät mukaan taisteluun ja niukkaan 25-23 erävoittoon. Viimeisen pallon pisteeksi hakkasi ensimmäisen erän tavoin Jupi.

Viides erä olikin sitten jo hieman selkeämmin meidän. Simo näytti heti alussa verkolla kaapin paikan torjumalla kaiken, Eetu hyökkäsi ja syötti hienosti ja Jussi takoi loppuerässä pisteitä varmasti nelospaikalta. Myös aiemmat neljä erää vastustajan nelospaikalta juhlineet yleispelaajat Tolvanen ja Räisänen saatiin erän lopussa hyvin kuriin.

 

Melkoinen vuoristorata otteluksi siis! Se sisälsi kuitenkin todella paljon hyvää: Aloittaneelta kuusikolta monipuolisesti hyviä suorituksia varsinkin ensimmäisessä erässä. Veeti tappoi nelosesta muutaman pallon todella komeasti, ja Riku jakoi passia hienosti. Lisäksi hieno kentälletulo neljänteen erään vaihdetuilta miehiltä: Henkalta ainakin allekirjoittaneen mielestä kauden parasta passipeliä ja Eetulta hyviä hyökkäyksiä sekä loistavat syöttövuorot. Parhaana palkittiin ansaitusti jälleen loistavan vastaanottopelin pelannut ja hyvin puolustanut Immo. Kehutaan vielä myös Simoa ja Jupia, Simo takoi keskeltä kovat pisteet 15 +12 ja oli etenkin ratkaisuhetkillä äärimmäisen hyvä. Jussi taas on ollut alkukauden tasaisimpia pelaajia Immon kanssa, laadukasta vastaanottopeliä ja rohkeitä päättäväisiä hyökkäysratkaisuja joka tilanteessa!

Tästä on hyvä jatkaa! Tulevana lauantaina päästään taas pelaamaan kotona. Tällä kertaa vastaan asettuu Isku Tampereelta, mukanaan mm. menneellä kaudella Savonlinnassa ihastuttanut Vuoren kokoinen Tiitus. Eikun vaan maskia päähän ja katsomoon kannustamaan!

HOS!

  • Hakkuri J