Kevät käyntiin vierasvoitolla!

Kaikki viisi (yhden pelaajan tyttöystävä ja luultavasti kahden vanhemmat…) peliä seuraamaan saapunutta katsojaa saivat todistaa varsin suvereenia East Volleyn esitystä kevätkauden vierasavauksessa Liperissä. Ottelu oli Eastin kauden ensimmäinen 3-0 voitto sekä ensimmäinen vieraspeli josta mukaan tarttui täysi pistepotti.

 

Lähtökohdat peliin eivät olleet aivan täydelliset, kuudentoista hengen rosterista mukaan saatiin tällä kertaa yhdeksän miestä: Muutaman telakalla olleen (löytyy sekä alaraajavammaa että yläraajavammaa!!) kaverin lisäksi EnPy –yhteispelaajat mättivät ykkössarjaa, Lipillä oli maanpuolustusvelvollisuuksia ja eräs nimeltä mainitsematon Konsta nukkui pommiin.. Loppujenlopuksi kuitenkin osoittautui että mukana olivat aivan oikeat miehet! Ja kuten kapteeni Henkka edellisessä kirjoituksessa mainitsikin, joukkueen vahvuuksiin on kuulunut se, että ”uudet” kaverit paikkaavat kun tarvis on! Tällä kertaa tällainen kaveri oli varsinkin libero Eelis, joka pelasi hienosti saadessaan ensimmäistä kertaa vastuuta II-sarjassa.

 

Eeliksen lisäksi kuusikossa aloittivat passarina Henkka, yleismiehinä Eetu ja Immo, keskareina Leevi ja Sane sekä hakkurina Jaska. (Myös keskari Jackie ja yp Lari esiintyivät kolmannessa erässä) Ei tätä varmaan tarvitsisi edes kirjoittaa, mutta ottelu aloitettiin perinteisesti.. Antamalla kaverille viiden pisteen johto heti kärkeen. Peli lähti kuitenkin rullaamaan ja tilanne oli erän puolivälin jälkeen jo 16-12 Eastille. Kaveri kuitenkin päästettiin vielä lähes tasoihin ennen lopullista eron repimistä. Voittonumerot olivat kuitenkin lopulta varsin selvät, 25-20. Eroa tekivät mm. loistava torjuntapelaaminen: yhteensä seitsemän kaappia samaan erään! Näistä Sane napsi peräti neljä.

 

Toista erää hallittiin selvemmin, varsinkin laitahyökkäyksen toimiessa oikein mallikkaasti. Erävoitto näytti jo varsin selvältä lukemissa 24-18 vaan vielä kampesi vastustaja itsensä 24-23 tilanteeseen. Eetun nelospaikan hyökkäys lopetti kuitenkin vastustajan kirin: erä Eastille 25-23.

 

Kolmanteen erään Liperi tuli hyvällä asenteella ja jopa johti erää noin puoleen väliin asti. Tasaisen hyvällä hyökkäyksellä ja muutamalla mukavalla torjunnalla tämäkin erä kuitenkin Eastille 25-21 ja näin ollen koko ottelu 3-0.

 

Kevätkausi alkoi siis juuri niin kuin pitikin. Tästä pitää kuitenkin vielä pystyä parantamaan, ainakin jos sarjan kärkiporukoita halutaan haastaa tosissaan. Petrattavaa löytyykin varsinkin puolustuksesta ja helppojen pallon pelaamisesta. Suurin osa pelistä oli kuitenkin hyvää: vastaanotto toimi, laitahyökkäyksen tappoprosentti oli kaikilla kolmella laitalyöjällä tasan 50 ja torjuntoja tarttui koko pelissä oikein mukavat 14!! Pelin parhaana palkittiin Henkka, mutta koko joukkue ansaitsee maininnan ryhdikkäästä suorittamisesta.

 

Tästä on hyvä jatkaa. JAPAAA!