Kausi avattu vierastuplalla

Kausi 2020-2021 alkoi meidän osalta vierastuplana. Treenit oli aloitettu jo kesäkuussa, joten olihan sitä kauden aloitusta jo odotettukin.

Lauantaina pääsimme Lempon vieraaksi. Lempon pelaajalista oli aika vakuuttavaa luettavaa: Useammalla pelaajalla on liigakokemusta ja yhteensä useita satoja liigapelejä takana. Muutenkin Lempolla on monipuolinen ja laaja rosteri pyörittää omaa peliään, joten kovan paikan eteen meidän kokemattomampi joukkue heti laitettiin.

Tavoiteena oli haastaa Lempon vastaanotto kovalla syötöllä, jolloin oma torjunta-puolustuspeli helpottuisi. Tässä onnistuttiin ihan kohtalaisesti, mutta olihan se vastustajan tulivoima kova. Paljon kyllä saatiin palloja puolustettua, etenkin libero-Imen loistaessa 1-sarja debyytissään. Paikoittain tuntui, että tasamatkaa tätä peliä edetään, vaikka erien loput, lähinnä 1 ja 3 erä, olivat kuitenkin selvää pässinlihaa Lempon rutinoituneelle porukalle. 3 erää johdettiin jo 23-19, mutta omat virheet siivittivät Lempon erävoittoon 25-23. Koko peli lopulta Lempolle 3-0.

Vaikka turpiin tuli tylysti 3-0, jäi ottelusta paljon hyviä asioita mieleen. Torjunta- ja puolustuspaikat rokkasi hyvin, syöttöön saatiin ajoittain riittävästi painoa ja ylipäätänsä peli-ilme oli kohdillaan. Hyökkäyspelissä meillä loisti (ainakin tehojen osalta) Jaska hakkurina ja Leevi keskarina. Jupi teki kovaa duunia nosto- ja puolustuspelissä. Passarivastuun jakoivat Henkka ja Riku. Lempolla oli odotetun kova porukka. Parhaana heiltä palkittiin hakkuri Laine.

Tässä vaiheessa voi onnitella meidän porukasta Leeviä, Jupia, Imeä, Hessiä ja osittain myös Rikua ensimmäisestä virallisesta 1-sarjapelistä – Tästä se lähtee!

Sapuskaa ja yöpymistä.

Sunnuntaipäivän peliin lähdettiin ihan ok mielin. Vastustaja Karhulan Veikot oli tuttu porukka viime kaudelta, tosin heillekin oli tullut muutama uusi peluri ja farmivahvistuksia Duckseista. Peli oli kaikesta valmistautumisesta huolimatta meille todella, todella vaikea. Emme saaneet KaVe:n hyökkäysosastoa millään kuriin; emme torjunnalla emmekä puolustuksellakaan. KaVe:n passari Mäkelä pyöritti sideout-peliä varmasti ja sen verran kiivaasti, että harvoin pääsimme kahta kertaa peräkkäin syöttämään, ellei oma syöttö päättynyt ässään. Oma hyökkäyksemme kulki ajoittain, mutta ei läheskään samalla tavoin kuin vastustajalla. Parempi oli KaVe tänään – tuloksena selkeä 3-0 voitto heille.

Parhaina palkittiin KaVen hakkuri Siren ja meiltä hakkuri Dave. Dave pelasi vahvan pelin syöttöruudussa sekä hyökkäyksissä. Go Dave!

Ensi viikolla pääsemme näyttämään kyntemme kotiyleisölle, kun vastaan saapuu Pielaveden Sampo. Peli on samalla myös Suomen Cupin ottelu, joten jompi kumpi joukkue jatkaa matkaansa kohti liigajoukkueen haastoa. Alkaako ensi lauantaina voittoputki? Minkävärinen hiuslenkki Jupilla on päässään? Se selviää lauantaina kello 14.00 Savonlinnan liikuntahallilla – Tulehan paikalle.

Pölli-Koutsi

 

Lempon tarinaa pelistä:

http://lempovolleymiehet.fi/2020/10/03/lempo-avasi-kauden-kypsalla-esityksella-east-kaatui-puhtaasti-hakkarissa/

Itä-Savon tarinaa Lempo matsista:

https://ita-savo.fi/uutiset/urheilu/e2cff3fc-f3e3-4cfb-bdc0-7e8c172f5a3c