Kauden parasta lentopalloa

Sunnuntaina East Volley sai kotiottelussa vastaansa Liikunnan Riemun Jyväskylästä. Ottelu oli ennakolta mielenkiintoinen, sillä vierasjoukkueen rosterista löytyi kovan tason pelimies, maajoukkuelibero Pasi Hyvärinen. Katsomoon saapuikin mukava määrä isänpäivän viettäjiä lentopalloviihdettä seuraamaan!

 

Liekkö vastustajien nimimies vai runsas kotiyleisö jännittänyt kotijoukkueen poikia, oli pelin alku (perinteisesti) varsin hermostunutta. Lopun peliä hyvin toiminut vastaanotto oli ensimmäisen erän ajan varsin kuutamolla, eikä kuusikosta, Passari Jere, YP:t Eetu ja Immo, keskarit Petu ja Leevi, hakkuri Jaska ja libero Lipsu, löytynyt muutenkaan ratkaisijoita. Parhaiten erässä onnistui Eetu neljällä pisteellä. Erä selkeästi vieraille 19-25.

 

Toisessa erässä kaveria pistettiin jo ahtaammalle. Vastaanotto rauhoittui hieman liberoksi tulleen Tommin johdolla. Hyökkäyspeli oli vielä pitkälti Eetun varassa, mutta vieraiden tekemillä suorilla virheillä erä pysyi varsin tiukkana. Ratkaisuhetkillä kaveri oli vielä kuitenkin kovempi. Eräpisteet 23-25.

 

Todellinen peliin herääminen tapahtui vasta kolmannessa erässä. Varsinkin kaksi erää täysin puuttunut hakkuripeli alkoi pikkuhiljaa rullaamaan. Hyökkäyksissä nähtiinkin kovempia ratkaisuja laajemmalla rintamalla, huippuna Leevin ja varsinkin Petun esittämät pommit, joista jälkimmäisen (valtavan korkealta lähtenyt) riipaisu sinkoili hetken lattian ja katon väliä edes takaisin.. Kotijoukkueessa nähtiin jopa onnistumisten myötä esiin kuvunnutta kauan kaivattua iloa ja energiaa. Erä ansaitusti isännille 25-19.

 

Neljättä erää mentiin pitkälle kotijoukkueen hienoisessa komennossa. Vierasjoukkue kuitenkin osoitti kovuutensa sekä tekemällä vähemmän virheitä kuin aiemmissa erissä että ottamalla aiemmin puuttuneen keskihyökkäyksen mukaan. Mm. näiden seikkojen tähden erä ja koko ottelu vieraille kotijoukkueen hyvästä pelaamisesta huolimatta. Eräpisteet viimeisessä erässä 22-25.

 

Pizzeria Caperon lahjakortilla palkittu paras pelaaja oli koko pelin lähes virheettömästi ja järkevästi pelannut passari Jere. Vierasjoukkueelta palkinnon nappasi Pasi Hyvärinen, jonka vastaanottotyöskentely sekä varsinkin puolustaminen oli kyllä hienoa katseltavaa! Lisäksi Subway Savonlinna palkitsi kotijoukkueen nälkäisimpänä tasaisen hyvin läpi ottelun pelanneen Eetun.

 

Tietenkin tappio harmitti. Esimerkiksi neljännen erän lopussa vastustajalle annettiin parin pisteen etumatka omilla virheillä. Ilman näitä virheitä olisi yksi sarjapiste ollut todella lähellä.. Jos kuitenkin katsoo ottelua kokonaisuutena, oli se ehdottomasti nuoren joukkueen kauden parasta pelaamista. Varsinkin aiemmin todella paljon hapuillut laitatorjunta toimi lähes niin kuin pitikin. Myös passipeli oli hyvää ja vastaanottokin toimi ensimmäistä erää lukuun ottamatta. Hyökkäämisen kanssa taas on tekemistä, ensimmäiset kaksi erää olivat sanalla sanoen pehmeitä. Vasta kolmannessa erässä palloa alettiin uskaltaa lyödä, ja tulosta syntyi heti. Mutta eteenpäin on menty, se on tärkeintä!!

 

Laitetaan loppuun vielä muutama terävä, erään nimeltä mainitsemattoman savonlinnalaisen naislentopallojoukkueen pelaajiston esittämä kommentti:

  • Peli-ilmeen tulisi olla iloisempi
  • Kotijoukkueen nuoret pojat olivat todella suloisia
  • Poikien pitäisi syödä enemmän..

 

Eli tulevaan viikkoon lähdetään hyvällä ruualla sekä aggressiivisemmalla mutta iloisella peli-ilmeellä! HOSA!