Karpaaseja vastaan Karpaasien omilla aseilla: Voitto kotiin 3-2!

Otteluraportti 25.11.2017

Partion Karpaasit- East Volley 2-3 (25-20,23-25,28-26,18-25,14-16)

Ilmainen sisäänpääsy ja käristemakkarat, savukoneet, värivalot ja Bad Boyssin tahdissa juoksevat Karpaasit. Siitäpä lähdöt kotijoukkueen riemakkaaseen lauantai-illan kotivääntöön meitä vastaan. Hyvin oli ottelutapahtuma kyllä järjestetty, isot kiitokset siitä! Meillä taas takana hiukan sairastelua ja työkiireitä, joten matkaan saatiin ylipäätänsä 8 ukkelia. Jopa Koutsi-Pölli joutui heittämään lenkkarit jalkaan, jotta riittävästi pelaajia saatiin neliöön. No ei middee, ajateltiin lähteä vieraisiin vieraiden omalla taktiikalla: Vain tarvittavat 7-8 ukkoa mukaan ja kova hönkä päälle kentälle. Mukana reissussa siis 2 passaria Jere ja Henry, hakkuri Jaska, yleistouhuujat Pölli ja Jusa, keskareina Simo ja Petukka, liberona Hessi, pääkoutsin penkille GM Terppi sekä juomia veivailemaan Jugi.

1. Erä eteni meillä aika hermostuneissa merkeissä, kun taas Karpaasit pommittivat laidoilta pommeja meidän kenttään. Tehtiinpä esimerkiksi ennätysmäärä verkossa roikkumisia, peräti 6 kappaletta niitä taisi olla. Karpaaseilta etenkin Saarisen Temukka pisteli palloa rataan hyvillä tehoilla. Ihan hyvinhän sitä pelissä oltiin mukana, jos vaan ne omat pienet töppäilyt olisi saatu kitkettyä pois. Hessi muistelikin pelin jälkeen, että joka pallon jälkeen piti pitää palaveria keskellä, kun jotain piti sopia tai ylipäätänsä rauhoitella tilannetta. Hessin mielestä erä olikin ihan *******tä 🙂 Erä Karpaaseilla 25-20.

2. erään oma peli saatiin jo hyvään jamaan. Omia suoria virheitä karsittiin roimasti, joten päästiin pelaamaan erävoitostakin. Oikeastaan 2.,3. ja 4. erä eteni kaikki aika tasaisissa merkeissä. Pisteitä naputeltiin vuorotellen ja erät olisi oikeastaan neljättä erää lukuunottamatta voinut mennä kummalle joukkueelle hyvänsä. Meidän peli oli kutakuinkin uomissaan: Vastaanotto oli lähes 70% luokkaa ja hyökkäys reilut 52%. Jere pyöritteli passia tasaisesti joukkueen kesken ja joka ukko hakkasi pallot kenttään hyvällä teholla. Myös muutamia puolustuksia ja torjuntoja saatiin tärkeisiin paikkoihin

Pöllin patsastuuletus (ala Kaimaani). Kiitoksena tietty Kaimaanilta pallo mahaan 😀 :

5. erä olikin sitten henkien taisto. Erä eteni tasaisissa merkeissä aina lähes loppuun asti. Peli olisi ihan yhtälailla voinut päättyä Karpaasien juhlintaan tai meidän, sen verran tasaista oli. Viime viikon PaU-pelin pettymyksen jälkeen olikin ihan mukava voittaa pelin viimeinen piste. Muutamat tiputanssikiemurat joukkueena maistui kyllä kumman kivalle tällaiselle seniorillekin. Ratkaiseva erä meille siis 16-14.

Peli oli meidän osalta täynnä onnistumisia ja iloista fiilistä, eka erää lukuunottamatta. Tarkka vastaanotto, hyökkäyksien vähäiset virheet, monipuolinen passipeli sekä painava syöttö olivat tänään voitonavaimia. Myös se, että tunsimme Karpaasien joukkueen aika tarkasti, helpotti omien taktiikoiden luomista ja vaikeutti Karpaasien peliä. Kaikista tärkeimpänä oli kuitenkin ehdottomasti voitontahto ja iloinen pelifiilis. Ehkä se, että ennen peliä päätettiin lähteä taistelemaan joka pallosta ja juhlimaan aivan jokaisesta pisteestä, sai aikaan sen hyvän pelifiiliksen. Moni ukko valittelikin äänen häviämistä ja kurkun käheyttä pelin jälkeen. Ehkä se kannatti, kun voitto otettiin. Meidän joukkueesta onnistujiksi voi sanoa joka ukon Henryn pahoja syöttöjä unohtamatta. Palkintoraati palkitsi muhkeilla nahkaisilla patakintailla ja kaivospelillä meiltä Jaskan. Jaska pelasi vahvan hyökkäyspelin verkolta ja hyökkäysviivan takaa. Niin ja taisi ottaa yhden puolustuksenkin – HOSAAAA JASKA! 😀

Siitä Petun tyylinäytettä paterista, kahteen kertaan:

 

Pakkohan se on Partion poikiakin kehua, kun sen verran kovia pelimiehiä on verkon toisella puolella. Partion puolella onnistujia olivat ennenkaikkea Saarisen Teemu eka erässä, Tuomas Tikka pitelemättömillä laitahyökkäyksillään, liberot Ano ja tiukkapöksy Toni nostoillaan, KuittisAna loisti passipelillään ja painopallolla (prkl, taas) sekä tietenkään unohtamatta noita Juha Tapio -klooneja eli Kontkasen velloksia. Myös Hämäläisen Toni paukutteli muutaman hyvän pommin meidän kenttään laidasta sekä syöttönurkasta, eikä Mahonenkaan huonosti pelannut. Normaalisti Karpaasien vahvuus on ollut hyvä mökä kentällä. Tuntui, että se oli tänään meidän valttimme ja Karpaaseilla oli tyytyminen meidän ilotteluun.

Kokonaisuutena jäi pelistä todella hyvä olo. Pelaajat olivat aika piipussa lopussa johtuen ehkä muutamasta sadasta ylimääräisestä tuuletushypystä. Todettiin pelin jälkeen, että kuudetta erää ei olisi kyllä jaksettu enää pelata – Onneksi siihen ei tällä kertaa tarvinnut mennä.

Ensi viikolla onkin taas kovat piipussa, kun A-pojat pelaavat lauantaina 3 peliä ja Edustuksen ukot sunnuntaina Tanhuvaarassa Liperi Volleytä vastaan. Tulehan paikalle kannustamaan!

 

Pölli-Koutsi (tai tässä pelissä Pölli-Pelaaja #1)

 

Itä-Savon raportoi pelistä seuraavasti:

https://ita-savo.fi/uutiset/urheilu/6beade99-f830-435e-a75e-97eae7ee2012