Kapteenin kynästä tarinaa pudotuspeleistä

Mikä olisikaan urheilijalle parempaa aikaa kuin kevät ja pudotuspelit? Peruskuntokauden harjoitukset, loikkatreenit Kyrönniemellä tai pitkät sarjat punttisalilla tuskin nostattavat samalla tavalla pelaajien fiiliksiä kuin ottelut missä on panosta. Tätä vartenhan me ollaan tehty hommia läpi synkän talven, että keväällä oltaisiin parhaimmillaan.

 

Meidän playoff-urakka alkaa lauantaina kotiottelulla Kyyjärven Kyky-Betsettiä vastaan. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Tanhuvaaran urheiluopistolla, kun tavanomaisessa kotiluolassa Heikinpohjassa on muuta häppeninkiä.

 

Mitkä lähtökohdat otteluun?

 

Kyky on keikkunut vuosikaudet ykkössarjan kärkikahinoissa ja oli viime vuonna lähellä liiganousua. Ulkomaalaiset vahvistukset Ozolins ja Petrucevis ovat todellisia vahvistuksia, pärjäisivät varmasti myös sarjatasoa ylempänä.

 

Lähtökohta on selkeä: Kykyllä on laittaa joka pelipaikalle parempi pelaaja kuin meillä. Kyky lähtee ennakkosuosikkina puolivälieräsarjaan ja Eastin pitäisi olla vain alkupala matkalla kohti liiganousua. Runkosarjan kakkonen / seiska, David / Goljat.

 

Paperilla kaikki viittaa siihen suuntaan, että Kyky on vahvempi. Ja näin varmasti onkin.

 

MUTTA

 

Aina löytyy se mutta. Yhtään ottelua tai ottelusarjaa ei ole ratkaistu paperilla ennen alkuvihellystä, siinä piilee urheilun kauneus. Yltiöpäisenä urheiluromantikkona haluan nähdä ja uskoa myös altavastaajien kasvutarinoihin kevään korvilla.

Materiaaliltaan heikompi joukkue pystyy kaatamaan taitavammat yksilöt hyvällä joukkuepelillä. Ja siihen meidän täytyy panostaa lauantaina alkavissa pudotuspeleissä.

Meidän täytyy olla ärsyttävä, kärsivällinen, luottavainen ja yhtenäinen joukkue jotta Kyky horjuu ottelusarjassa. Ja mikä hienointa tässä pudotuspeliformaatissa: neljällä erävoitolla on mahdollisuus mennä jatkoon. Ja sehän on otettavissa.

Jos me lähdetään lyöntikilpailuun Kykyä vastaan, tulos on rumaa ja me hävitään ottelusarja pystyyn. Petrucevis saattaa lyödä muutaman kerran pallon hirmuisella voimalla kenttään, välillä jopa meidän torjunnan yli, mutta sekin on vain yhden pisteen arvoinen suoritus.

Meidän täytyy olla kärsivällisiä ja luottaa omaan tekemiseen. Huonoissa paikoissa toimittaa pallo verkon yli tai pelata se torjunnan kautta takaisin hyökättäväksi. Tehdä Kykyn pelinrakentelusta mahdollisimman hankalaa ja olla aktiivisesti pelissä kiinni, kun he hyökkäävät.

Meidän täytyy olla ärsyttävä puolustusporukka, joka kaivaa jokaisen pallon peliin ja sen jälkeen takoo tarvittavat pisteet. Kyllä se latvialaisveri kuohahtaa, kun pallot eivät kuole totutulla tavalla ja Eastin hyökkäykset kimpoilevat käsistä pihalle.

Siinä piilee meidän paikka iskeä. Kaikki paineet menestyä on vastustajajoukkueella, siellä on tehty satsauksia joukkueeseen ja vain mestaruus kelpaa. Me päästään nauttimaan peleistä, me päästään olemaan se ärsyttävä altavastaaja, jolla ei ole mitään hävittävää. Me lähdetään näistä asetelmista hyvillä mielin kaatamaan isoa ja suurta Kyky-Betsettiä.

Tulkaa kannustamaan Tanhuvaaraan lauantaina kello 16:00 alkavaan matsiin, jotta päästään jatkamaan pudotuspelejä sitten varsinaiseen kotiluolaan! Kaikki tuki tarvitaan, joten nähdään lauantaina Tanhussa.

 

East Volley – Kyky-Betset, ensimmäinen puolivälierä, Tanhuvaaran urheiluopisto, lauantaina 19.3. kello 16:00, be there!

Kahdella voitolla jatkoon, tarvittaessa pelataan ratkaiseva kultainen erä.

-Teemu Silventoinen #8