Kaksi vääntöä Murikoita vastaan

Kaksi vääntöä Murikoita vastaan – Pelirapsaa su 14.2. ja ma 15.2.

Edellisenä viikonloppuna oltiin koettu aika selvä tappio samoista pisteistä taistelevaa Nurmon Jymyä vastaan. Hieman muutoksia peliin tuolloin toi Simon, Daven ja Eetun poissaolot, ja se kyllä näkyi pelissä. Onneksi tuplapeleihin Murikoita vastaan saatiin koko rosteri kasaan ja päästiin pitkästä aikaa treenaamaan koko porukalla. Murikat olivat olleet tasavahvoja koko kauden ajan, joten pisteiden saanti vaati meidän joukkueelta vahvaa peliä.

Murikat kävivät lauantai-illan kunniaksi ja alkulämmittelynä meitä vastaan kukistamassa Sampon Pielavedellä 3-1. Sunnuntaina Savonlinnassa olikin Murikoilta vaihdossa, ainakin alkuun, heidän syömähampaansa Nikkinen ja Marttila. Ensimmäinen erä sunnuntain taistossa olikin meidän joukkueen juhlaa. Murikoiden vastaanotto ei saanut meidän syöttöä kuriin, eikä laidoilla ollut riittävästi tulivoimaa tehdä roskapasseista tuhoa. Erä meille selkeästi 25-16. Toinen ja kolmas erä olivatkin sitten reilusti tasaisempia. Syötöllä ei saatu tehtyä samalla lailla tuhoa ja Murikat pääsivät pyörittämään vähän paremmin peliään. Toinen erä lopulta meille 28-26 ja kolmas 25-23. Lämmittämään jäi eritoten kolmannen erän lopun nousu. Olimme jo tappiolla 23-19 ja erä näytti valuvan kovasti vieraille. Kovan taistelutahdon myötä kuitenkin kapusimme tasoihin ja lopulta erävoittoon 25-23. Kuusi perättäistä pistettä erän lopussa on kova suoritus!

Ensimmäinen osaottelu siis meille 3-0. Wu-huu!

 

Heti seuraavana päivänä olikin sitten revanssin paikka Murikoilla. Se oli selvää, että kentälle astelisi Murikoiden ykkösryhmittymä. Ensimmäinen erä eteni puoliväliin samoin sävelin mihin oltiin edellisenä päivänä jääty. Peli oli selkeästi meidän hallinnassa, kunnes tuli vähän heikompi hyökkäysjakso, joka muutti koko loppuerän ja henkinen yliotei siirtyi Murikoille. Murikat torjuivat tai puolustivat lähes kaikki hyökkäyksemme ja taputtelivat omat hyökkäykset meidän kenttään. Ensimmäinen ja toinen erä Murikoille 25-18 ja 25-23.

Kolmas ja neljäs erä olivat tasaista vääntöä, jossa ratkaisut haettiin vasta ihan viime metreillä. Kolmannen erän veimme 25-23. Neljättä erää oltiin pahasti alakynnessä, mutta niinkuin monesti aikaisemminkin, vahva nousu selkeästä alakynnestä oli taas tulossa. Pahimmillaan tilanne oli meille 14-9 ja 18-11. Vielä sieltä “sillasta” noustiin taistelemaan erävoitosta, mutta lopun harmittavat puolivillaiset ratkaisut veivät erän Murikoille 25-23. 

Toinen osaottelu Murikoille 3-1.

Murikat peleistä jäi ihan ok fiilis. Jälkimmäisestä pelistä olisi ollut tarjolla ainakin yksi lisäpiste, jos neljännen erän loppu olisi pelattu hieman tehokkaammin ja karsittu omia virheitä. Kokonaisuudessaan meidän joukkue esiintyi kuitenkin pirteästi, ja välillä peli näytti jo ihan mallikkaalta. Vaihdosta löytyi myös vahvistuksia heikompien hetkien koittaessa, mikä on hyvä merkki tulevia pelejä ajatellen. Vastaanottopeli oli normaalilla hyvällä mallilla, noin 60% tarkkuudella. Jälkimmäiseen peliin tavoitteeksi oli asetettu puolustusten napsiminen, mikä onnistui loistavasti. Henkan ja Rikun passipeli oli hyvin hallussa ja vaihdosta toinen antoi aina tukea, jos tuli tarve vaihtaa. 

Tulevana lauantaina vastaan tulee Kyyjärvellä Kyky-Betset, jota ainakin itse pidän yhtenä sarjan kovimpana kotijoukkueena. Hyvä latautuminen, nappi onnistuminen ja pointsit himaan – Tämä on suunnitelma.

 

Pölli-Koutsi

 

Itä-Savon uutisointia peleistä:

https://ita-savo.fi/uutiset/urheilu/ef71e61e-310a-45d5-b887-91cc6403dbe4

https://ita-savo.fi/uutiset/urheilu/eceac001-04ad-4c70-b322-84f90b2d0247