JA-PAAAAAAAA! 1-3 Karpaasit nurin Outokummussa.

Otteluraportti 29.10.

Outokummun Partion Karpaasit – East Volley 1-3 (17-25, 25-16, 17-25, 24-26)

Outokummun Karpaasit oli pelaajille tuttu joukkue viime kaudelta sekä kauden alussa pelatusta treeniturnauksesta. Tiedettiin, että Karpaasien vahvuus on ennen kaikkea kovakätiset pelaajat ja monipuolinen kuviopelaaminen. Tiedettiin myös se, että peli tulisi olemaan tasainen ja ensimmäinen varsinainen tason mittari Eastille.

Ennen kun käydään ruotimaan peliä, niin on annettava kiitosta Outokummun yleisölle. Kaikki pelaajat tietävät, että on kaksin verroin mukavampi pelata, kun peliä on katsomassa enemmän kuin se 10 tai 20 katsojaa. Paikalle oli saapunut satakunta katsojaa, jotka jaksoivat luoda tunnelmaa peliin. Ja vaikka katsojat olivatkin Karpaasien puolella, niin kyllä se meidänkin peliin vähän jytinää toi. Hyvä näin!

Kentälle laitettiin eka erään ”Tykkääks mun jakauksesta?” Jere (12), ”Mediapää” Taavetti (2), Pölli (1), ”kerhotäti” Henkka (13), Petukka (10), liberoimaan Eelis (5) sekä ”Itä-Suomen tarkin mittatikku” Tumppi (6). Ei nimittäin ole treeniä tai peliä etteikö Tumppi kävisi vääntämässä verkon oikealle korkeudelle ja kireydelle. Hyvä Tumppi.
Niin, peliin… Eka erä oli kyllä täysin meidän hallinnassa. Syötettiin vastustajan vastaanotto rikki, naputeltiin hyökkäyspallot kenttään, torjuttiin tai vaimennettiin vastapuolen hyökkäykset, puolustettiin ja ennen kaikkea pelattiin joukkueena. Kaikki toimi, niinkuin pitikin. Ehkä Karpaasit hieman yllättyi, kun semmoisella rytinällä saavuttiin ekaan erään. Erä meille numeroin 17-25.

Toinen erä olikin sitten selkeästi surkein erä meillä Outokummussa. Annettiin paljon pisteitä vastustajalle suorilla lyöntivirheillä, eikä nostopelikään aivan kuosissa ollut. Karpaasit taas tuntuivat onnistuvan hyökkäyksissään paikasta kuin paikasta. Eastilla kävi toisessa erässä kentällä Eetu (4) ja Immo (11) Tumpin ja Pöllin huilaillessa puoli erää. Edes Eetun ja Immon avustuksella emme saaneet kurottua Karpaasien etumatkaa kiinni, joten erä Karpaaseille 25-16.

Kolmas ja etenkin neljäs erä olivat tasaista vääntöä. Kummaltakin joukkueelta tuli näyttäviä suorituksia ja yleisö eli hyvin pelin mukana. Eritoten neljännen erän lopun tiukka taistelu oli lentopallofiilistelyä parhaimmillaan. Kolmas erä päättyi lukemin 17-25 ja neljäs 24-26. Ja sieltähän se sitten tuli, voitto Karpaaseista. Jos saisin juuri tähän kohtaan lisättyä äänen, tässä kuuluisi ”Loukki” Jonnen (7) raivokas JA-PAAAAAAAAAAA- huuto.

Olimme treenanneet viikon hyvin ja Karpaasien pelityylin mukaisesti. Se selvästikin palkittiin suht ehjällä pelillä (Muistaako joku sen toisen erän vielä? Minä en ainakaan.).
Odotimme ehkä Karpaaseilta tehokkaampaa ja monipuolisempaa hyökkäyspelaamista taka- ja välimetrein maustettuna. Liekö Tumpin ”milliin” torjunta (heti ekan erän alussa) Karttusen Tonin takametristä nostanut kynnystä pelata niitä enemmän. Torjuntoja ja vaimennuksia napsittiin muutenkin aika iso läjä Karpaasien pommeista.

Parhaimpana pelaajana Karpaaseilta palkittiin Toni Hämäläinen. Toni naputti useita ihan mojovia viistolyöntejä kenttään ja nosti varmasti palloja passarille.
Eastilta palkinnon nappasi Jere. Palkintona tällä kertaa oli Jeren korkuinen peili. Nyt ei tarttee Jere kysellä muilta, onko jakaus ok 🙂 Tähän peliin jakaus toimi, sen verran hyvin Jere peliä pyöritteli.

henry

”Tänään pelataan sitten keskellä”, naurahtaa ”kerhotäti” Henry matkalla Outokumpuun.

Muita hyvin pelanneita omilta:
Tumppi. Hirveetä, aivan kauheeta dominointia verkolla. Onnistunut hyppysyöttö. Hyvä Tumppi!
HenrY (yyyy:llä). Henry pelasi keskipelaajana loistomatsin. Pelkkiä tappoja verkolta (kuulema se ranne), muutama torjunta (Kontkaselle laitto terveiset) ja hyvät syötöt. Hyvä Henkka!
Petukka. Lyönti lähti korkealta ja näyttävästi. Torjuntoja ja paljon vaimennuksia. Hyvä Petu!
Eelis. Kovan paikan edessä hyvä peli. Hyvä Eelis!
Pölli. Peruspeli. Hyvä mie!
Taavetti. Kovia pommeja kenttään verkolta ja 3-metrin takaa. Onnistunut hyppysyöttö. Hyvä Taavetti!
Immo. Loistava sisääntulo vaihdosta kentälle, niinkuin aina. Varmaa peliä laidassa sekä keskellä. Hyvä Immo!
Eetu. Varmaa työskentelyä verkolla ja nostossa, vaikka suoraan vaihdosta tyrkätään laatikkoon. Hyvä Eetu.
Konsta ja Jussi. Positiivisella fiiliksellä koko ajan mukana, vaikkei peliaikaa tänään tullutkaan. Hyvä Konsta! Hyvä Jussi!

Päivän positiiviset:
– Ennustajaninja erehtyi. Voitto tuli 3-1.
– Mukava pelifiilis: sopivan tiukka matsi, puitteet kunnossa
– Jokainen pelaaja pelasi hyvän henkilökohtaisen pelin, osa jopa kiitettävän
– Pystyttiin pelaamaan omaa peliä 3 erää kovaa joukkuetta vastaan.
– Veljelliset halit
– Kaikille tämä ei ole positiivinen juttu, mutta luvattu mikä luvattu: Voittoisa matsi tietää taas yhtä kuvaa teille Aleksi-faneille.

 

Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan treeniviikkoon. Ensi sunnuntaina vastaan asettuu Mikkelin Passarit vieraissa.

#1

Aleksi ei valitettavasti pelireissulle mukaan päässyt, mutta faneille kuulema aina kuvia löytyy.

Aleksi ei valitettavasti pelireissulle mukaan päässyt, mutta faneille kuulema aina kuvia löytyy.